News

Mooie man: Colin O’Donoghue

Bij de naam Colin O'Donoghue gaat er wellicht niet meteen een belletje bij je rinkelen. Zonde, want deze Ierse acteur is een hele mooie man. Op dit moment is hij te zien in de populaire Amerikaanse TV Serie 'Once Upon A Time' waarin hij de rol van Captain Killian Hook Jones speelt. Maar wie is Colin eigenlijk? We zochten het uit..

Bron beeld: Reporters

Zoals we al zeiden heeft Colin Ierse roots. Hij werd op 26 januari 1981 geboren in Ierland. Na de basisschool ging Colin naar een middelbare school in Dublin, speciaal gericht op Drama en Toneel. Na zijn middelbare school ging Colin als acteur aan de slag in Groot Brittannië en Ierland, zijn eerste internationale rol speelde hij pas in 2009, toen hij een rol in de populaire serie 'The Tudors' speelde. Zijn Hollywood debuut kwam in 2011, toen hij naast Anthony Hopkins in de film 'The Rite' een rol speelde.


Bron beeld: ABC


Bron beeld: ABC

Een jaar later werd Colin gecast voor het tweede seizoen van de ABC-serie 'Once Upon A Time'. Hij speelt in deze serie Captain Killian Hook Jones, een kapitein en piraat, op zoek naar zijn vrouw Milah. Hoewel Colin 'slechts' een recurring cast member is, is hij in 21 afleveringen (and counting) te zien.


Bron beeld: Reporters

Over het privéleven van Colin is niet zoveel bekend. Dat hij getrouwd is, hebben we 'helaas' wel moeten constateren. Colin is getrouwd met Helen O'Donoghue. Helen acteert zelf niet, of in ieder geval niet op professioneel niveau, Helen is lerares op een basisschool. Afgelopen zomer hebben Colin en Helen een gezonde zoon – Evan James O'Donoghue mogen verwelkomen.


Bron beeld

Naast acteur is Colin ook een rockster! Samen met vier andere Ierse muzikanten vormt hij de band The Enemies waarin hij gitaar speelt. Het gerucht gaat echter dat Colin het zo druk had met zijn acteerklussen, dat hij niet meer met de band speelt.. Deze video uit 2011 klinkt in ieder geval leuk.

Wat er verder nog allemaal op het programma staat voor Colin? We hebben helaas niets kunnen vinden over nieuwe filmprojecten, maar Colin is ook dit seizoen weer gewoon te zien in Once Upon A Time als Captain Hook / Killian Jones.


Bron beeld: Reporters

Kenden jullie Colin O'Donoghue al? Kijken jullie OUAT? Wat vinden jullie van Colin?