Fashion

Dagmar

Dagmar is een merk van drie Zweedse zussen, Kristina Tjäder, Karin Söderlind en Sofia Malm. Kristina, die de ontwerpster is, heeft gestudeerd aan de École Superieur de la Mode in Parijs en heeft gewerkt voor o.a. Christian Lacroix en H&M.

Söderlind is de brand manager van Dagmar, terwijl Sofia de sales delegeert en daarbij een econoom in textielstoffen is. Een sterke combi om een merk mee op te zetten dus! Het merk werd Dagmar genoemd naar de belangrijkste bron van inspiratie en tevens ‘muze’ van de Zweedse gezusters, namelijk hun grootmoeder. Zij was zelf kleermaakster en inspireerde de zusters om hun belangstelling voor kleding, stoffen en design al op jonge leeftijd te ontwikkelen.

De stijl is arty chic, ze willen de artistieke en intellectuele vrouw aanspreken, die ook heel sensueel is ingesteld. De Spring/Summer collectie van 2010 is opgedragen aan de ”Bombasse", wat min of meer een Franse term voor sexy, sophisticated maar ook mysterieuze vrouw is. De collectie speelt met details zoals sensueel ondergoed, dat soms goed zichtbaar is. Leggings zijn bijvoorbeeld met zijkanten van gaas, gebreide vesten worden gebruikt als capes en ritsen vind je op onverwachte plaatsen, zoals een schouder.

Een sensueel provocerend merk, maar toch eigentijds. Het doet denken aan de Art Deco periode van de jaren twintig en dertig. Ik kan dan ook goed begrijpen dat men in Engeland lyrisch over het merk is. Ik zag het merk ook al in een hippe winkel in Parijs, genaamd ‘Le 66’. Kortom een merk om in de gaten te houden!


Dagmar is ook verkrijgbaar in Nederland, namelijk bij:

Queens Laat 172a, Alkmaar

Azzurro Due PC Hooftstraat 138, Amsterdam

Nummer negen Prinsengracht 226, Amsterdam

Rianne de Witte Reigerstraat 5, Breda

Bellucci Folkingestraat 16, Groningen

Kaa’s Nieuwe Rijn 27, Leiden (verkrijgbaar vanaf de zomer 2010).

Door Thessalie Post, met dank aan www.areyouswedish.com.