Fashion

Behind the Girlscene-redactie: #38

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet misschien ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op – en buiten – de redactie? Wij geven je elke week een sneak-peek behind the Girlscenes, vol met video's en foto's. Deze week:

Maandag
Wat een lekker zonnetje vandaag! Het is prima weer vergeleken met vorige week. Vandaag was het tijd om veel mailtjes te beantwoorden, artikelen te schrijven en andere dingen van onze to-do lijstjes te strepen.

Maandag stond vooral in het teken van schrijven, schrijven, schrijven en thee testen. Ondertussen vertrok Renée naar het postkantoor om veel agenda's en pakketjes weg te brengen – 100 postzegels, alstublieft! – en daarna bracht ze een bezoekje aan Oona PR voor de s.Oliver winactie. Nog niet meegedaan? Check dan snel het artikel! Op de terugweg liep Renée door de Heiligweg waar de MAC Cosmetics Pro Store is. Na drie minuten in de winkel was ze 70 euro lichter. Ehm, oeps?!

Annemerel had maandag een hele leuke opdracht, ze mocht zeven verschilende theesoorten proberen. Dat hoefde je haar geen twee keer te vragen! Resultaat was wel, dat ze de rest van de middag voor het grootste gedeelte op het toilet doorbracht. 

Danique vertrok rond 16.00uur richting de Eerste van der Helstraat 80 in Amsterdam. Wat was daar te doen dan? Nou daar werd de tweede Yoghurt Barn van Nederland geopend! De eerste ligt in Utrecht bij de Neude en nu mag Amsterdam er ook aan geloven. 

Yoghurt Barn serveert oer-Hollandse, Biologische yoghurt. Je kunt je eigen yoghurt samenstellen (kies uit magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop of soya), dan kies je door de chef-koks samengestelde Specials of je kunt genieten van een eigen receptuur 100% bio frozen yoghurt. Extra leuk zijn de high tea's  en de Barn Picknick + Brunch.

Nieuw zijn de superfood specials, de perfecte combinatie van gezond en lekker. Nieuwe toppings als lijnzaad, chiazaad, mulberries, acai en pompoenpitten. Deze toppings kun je heerlijk combineren met kokos snippers, allerlei noten, vijgen, dadels en honing. Yummy in my tummy!

Waar kun je nu terecht:
Yoghurt Barn Neude, Vinkenburgstraat 15 in Utrecht
Yoghurt Barn de Pijp, Eerste van der Helstraat 80 in Amsterdam 


Dinsdag
Annemerel werkte niet (voor Girlscene), Danique werkte vanuit huis… Het was een rustige dag op de Keizersgracht! Emma en Renée moesten zich met elkaar vermaken, ook weleens gezellig. Buiten regende het de hele dag pijpenstelen, dus wij waren maar wat blij dat we niet de deur uit hoefden en de hele dag aan het computerscherm gekluisterd waren. 

Tja, je leest het al: we hebben niet veel te melden over dinsdag. Wel kunnen we alvast verklappen dat Renée weer een leuk beauty-gerelateerd artikeltje heeft getypt. Dat is iets om naar uit te kijken! 

Woensdag
Na een regenachtig begin van de dag, begonnen we met zijn alle op de Keizersgracht. Emma, Renée, Annemerel en Danique. Maar het duurde niet lang, of Danique verliet ons alweer.

Zij had een evenement van PR Bureau Unlimited waar nieuwe collecties voor komend seizoen geshowd werden. Zo mocht ze haar eigen UGGs customizen, deed ze een muziek-quiz bij Sennheiser, proefde sapjes bij Frecious en het water liep haar in de mond bij de ringen van Tiffany's.

Ook Renée verliet de redactie halverwege de ochtend, zij had een persbrunch met Aussie. Daar hoorde Girlscene als eerste over nieuwe dingen die op de planning staan bij het haarmerk! In oktober lezen jullie hier meer over. De brunch was compleet in Australische stijl bij Little Collins in Amsterdam. Aussie was ook zo lief om Girlscene een cadeau te geven… UGGs handschoenen om koude winterdagen te overleven! Thanks, Aussie.

's Middags was iedereen weer terug op de redactie. We waren allemaal lekker druk aan het werk, toen collega Tess van Fashionscene ineens besloot dat ze ging uitdelen. Ze trotseerde de regen en haalde heerlijke cupcakes, muffins en brownies. Je begrijpt, Tess was op dat moment onze favoriete collega EVER!

Donderdag
Een nieuwe dag, een nieuwe start! Danique, Emma en Renée waren redelijk in shock toen zij hoorden dat niemand minder dan Zac Efron in een afkickkliniek heeft gezeten. Daar hebben wij natuurlijk een nieuwtje over geschreven. De ochtend bestond uit artikelen schrijven en mailtjes beantwoorden. En we hebben uiteraard nog even gekletst over de nieuwste aflevering van New Girl, een serie waar we allemaal dol op zijn.

Renée ging aan het begin van de middag naar een event van POM Amsterdam. De sjaals zijn onder andere verkrijgbaar bij Bijenkorf. Ze mocht een eigen POM sjaal customizen die volgende week op de redactie wordt bezorgd! Renée koos voor een blauwe en witte stof met gouden draad erdoor en voor de bies koos ze bruin leer. Wie weet volgende week in Behind the Girlscene!

Toen Renée weer terugkeerde naar het kantoor, moest Danique alweer weg om naar een ander event te gaan. Zij had een beautyspeeddate waarin zij -je raadt het al- kennismaakte met beautymerken en nieuwe producten. Leuk weetje: vorig jaar ging Emma ook mee naar de beautyspeeddate, dat was haar allereerste event voor Girlscene. 

Vrijdag
Yay, het is vrijdag! Hoe leuk de werkdagen ook zijn, we vinden het ook altijd leuk om weekend te hebben. Op de laatste dag van de week zijn we niet naar persevents gegaan, we hebben de hele dag artikelen getypt en andere dingen geregeld.

In de middag aten Danique en Emma samen een gezonde salade, met de lekkerste geitenkaas ever! Renée was minder blij met de geur van het eten ;-). Daarna was het tijd voor iets wat we niet zo vaak doen: outfitfoto's maken! Danique en Emma hebben allebei leuke items besteld bij Nelly.com, daar verschijnt binnenkort dus een artikel over. Verder ontvingen we een leuk pakketje van Phonegeek.nl, welke vind jij leuk? 

Wat heb jij deze week gedaan?
Liefs,
Danique, Annemerel, Emma en Renée