Fashion

Hoe zet je een knoop aan?

De knoop schiet van je favoriete jasje en vervolgens moet je weken ongeduldig wachten tot dat moeders het er weer aanzet. Veel meiden kunnen nog geen knoop aanzetten. Daarom: Girlscene geeft een basisnaailes.

knopenaanzetten

Stap 1
Zoek een knoop en draad dat er hetzelfde uitziet als bij de andere (vaste) knopen. Soms krijg je een extra knoop of zelfs een beetje draad bij je aankopen. Mocht je geen passende kleur vinden, dan kun je beter voor een lichtere gaan, omdat dat minder opvalt.

Stap 2
Verwijder eerst alle oude draadjes. Dit kun je doen met een speciaal tornmesje, maar je kunt hiervoor ook een nagelschaartje, naald of iets anders duns gebruiken. Kijk goed op welke plek je knoop bevestigd zat, zodat je hem op precies dezelfde plek weer vast kunt zetten.

Stap 3
Pak een lange draad, van ongeveer 50cm en steek hem door het oog van je naald. Trek beide uiteinden gelijk en maak een knoop aan de onderkant. Draai de stof nu om en haal de draad (zonder knoop!) drie keer door de stof heen, zodat het goed vast zit. Eindig met de naald aan de bovenkant.  

knopenaanzetten

Stap 4
Steek vervolgens de naald van boven naar beneden door een gat van de knoop en door de stof. Knoop met twee gaten? Ga dan via het andere gat weer naar de bovenkant. Wanneer je een knoop hebt met vier gaten, kun je kijken of er een patroon bij de andere knopen wordt gebruik, zoals een kruisje. Steek de naald minimaal vier keer door ieder gat.

Stap 5
Nu is het tijd om de draad los te maken. Je doet dit door twee steken aan de achterkant te maken op dezelfde plek en de draad dan strak te trekken. Knip de naald los. Klaar!

Konden jullie al een knoop aanzetten?

Bron: Weheartit.com

Door Esmée