Fashion

Backstage bij Sonia Rykiel voor H&M

H&M nodigde Girlscene exclusief uit om een kijkje te nemen achter de schermen bij een presentatie van Sonia Rykiel. Redactrice Danique en stagiaire Shelley gingen backstage, mochten stylist Roel Schagen interviewen en foto’s van de modellen maken.

Stylist Roel Schagen:

Wat voor tips zou je geven aan de meiden van Girlscene op make-up gebied?

Roel: Voor jonge meiden is het niet nodig om een lading make-up te dragen. Je wilt niet dat het een ”poppenkast” wordt. Je wilt er op jonge leeftijd gewoon fris uitzien dus kijk goed naar je gezicht en bedenk welke kleuren het best bij jou passen of vraag het anders aan je vriendinnen. Vervolgens maak je een keuze: oogschaduw, lippenstift of blush… maar niet alle drie! En gebruik nog even geen foundation, jonge meiden hebben een mooie huid en het zou zonde zijn als je huid wordt verpest door foundation.

Ook vroegen we Roel: ”Welke kleuren en combinaties kunnen echt niet meer in 2010?”

Roel: Een absolute misser is de combinatie van blauwe oogschaduw met rode lippenstift. Een echte topper daarin tegen is bijvoorbeeld de groene nagellak van Chanel. Bij de site www.style.com onder het kopje Beauty, kun je zien hoe modellen worden opgemaakt voor een fashionshow en daardoor kun je jezelf ook leren op maken.

”Welke haarstijlen zijn hip?”

Roel: Absoluut natural. Sowieso is het het mooist als je je natuurlijke haar kleur behoudt en wanneer je krullen hebt, deze niet stijlt of wanneer je stijl haar hebt, het niet krult. Zo zie je er het meest natuurlijk uit. Dit geldt ook voor make-up. Blijf dichtbij jezelf… dat is het belangrijkste! 

Bij elke mode ontwerper zie je iets van diegene terug in de collecties. Bij Sonia is dat absoluut haar haar. Zelf draagt ze dagelijks krullen en die krullen zie je absoluut terug in haar collectie. Door de kleuren die ze gebruikt heeft voor de collectie en door het haar, krijg je er een beetje ‘n circusbeeld bij. Het is een van de meest uitgesproken collecties!

Deze actie is onder meer mogelijk gemaakt door de volgende mensen:
Styling: Roel Schagen
Fotografie: Marleen Daniels
Haar: Hester
Visagie: Irena Ruben

Door Danique en Shelley