Beauty

Test: Bourjois Happy Light Foundation

Bourjois heeft weer een nieuwe lading foundations uitgebracht! Speciaal voor het najaar zijn er zes nieuwe, fijne foundations onder de naam 'Happy Light', een lijn die licht brengt in je teint. Naast de zes foundations zijn er nog twee erg dekkende concealers en twee verschillende primers uitgebracht. Ik testte ze voor je dus kijk snel mee!

De nieuwe formule waar Bourjois gebruik van heeft gemaakt bevat de zogenaamde 'tweede huid textuur', die de foundation een heel licht en makkelijk smeerbaar maakt. Doordat er zes verschillende kleuren zijn is er voor iedere huidskleur een foundation die erbij past, behalve helaas voor de donkere meiden onder ons. De foundations van Bourjois gaan een doffe uitstraling van de huid tegen doordat er deeltjes in zitten die oplichten en een 'lumineus' effect veroorzaken. 

De zes varianten zijn: 
 

– 51 Vanille Rosée
– 52 Beige Clair
– 53 Beige Doré
– 54 Beige
– 55 Beige Rosé
– 58 Hâlé Ensoleillé

De flacon is gemaakt van transparant glas en heeft een koraalkleurig pompje. De rode letters zijn reflecterend en geven dus een 'licht' effect zoals ook over de foundation zelf wordt gezegd. Ik vind hem erg mooi (vooral dat koraalrood/roze) en de flacon voelt ook stevig en stabiel aan. 

De Vanille Rosée is echt licht en geschikt voor meiden met een erg lichte huid. De nummers 52, 53, 54 en 55 zijn voor verschillende 'normale' teinten en de 58, Hâlé Ensoleillé is toch wel echt voor dames die een wat donkerdere huidskleur hebben.

Ik test elke kleur op mijn arm en mijn kaak (gefotografeerd met twee verschillende soorten daglicht) en kom erachter dat nummer 52, Beige Clair, de kleur is die het beste past bij mijn huidtype. Die ga ik dus op mijn gezicht testen! Maar voordat ik dat doe breng ik eerst een primer aan op mijn gezicht. Bourjois heeft er twee ontwikkeld: 'Licht' voor de normale tot droge huid en 'Mat' voor de normale tot gemengde huidtypen. Ik kies voor 'Licht'! Het serum voelt heel licht en 'luchtig' aan op mijn gezicht. Het voelt zelfs verfrissend en werkt als een soort oppepper bij mij.


 


Links is de 'Licht'-variant, rechts de 'Mat'-variant. Ik zie zelf weinig verschil maar het lijkt alsof de 'Mat'-variant mijn poriën wat gladder en egaler maakt. Vooral vergeleken met de huid links onderin ziet het stuk mét de primer er een stuk egaler en gladder uit!

Hierna ga ik door met de foundation. Met mijn vingers breng ik de foundation aan op mijn gezicht, en ook deze voelt erg zacht aan en smeert heel gemakkelijk uit zonder te vlekken. Ik vind een pompje ook altijd erg fijn omdat het hygiënisch en vrij zuinig is.


Lekker smeren!

Ik hou zelf niet van een dikke laag foundation dus ik breng hem maar licht aan. Ik merk dat mijn huid er egaler uitziet, maar dat hij nog wel wat oneffenheden laat zien. Zoals ik al zei hou ik niet van een superdekkende foundation dus ik vind dat niet erg! Het geeft dus een erg natuurlijk effect.

Ten slotte zijn er twee dekkende concealers uitgebracht, 'Happy Light Ivoire' (21) en 'Happy Light Beige Rosé' (22). Zo zien ze eruit:

De verpakking is compact, makkelijk mee te nemen en is erg licht. De concealers zijn inderdaad erg dekkend en blijven heel erg lang zitten. Dit is dus heel geschikt voor een avondje uit of voor wat heftigere oneffenheden in je gezicht. 

De producten zijn nu al verkrijgbaar bij parfumerieën en drogisterijen. De foundation kost €15,49, de primers €12,99 en voor de concealers betaal je €8,99. 

Wat vinden jullie van de nieuwe huidproducten van Bourjois?