Celebs

Mooie man: James Franco

In onze rubriek 'mooie man' introduceren we bekende aantrekkelijke mannen. Sommige mannen zul je vast wel kennen, anderen zijn minder bekend. Vandaag stellen we graag James Franco aan je voor. Waarschijnlijk ken je hem wel. Hij is namelijk al jaren een succesvol acteur (onlangs speelde hij in Spring Breakers), maar deze mooie man kan nog veel meer! Wil jij meer over James weten? Lees dan snel verder.

Met zijn signature halve glimlach doet James Edward Franco elk vrouwenhart sneller kloppen. Hij is geboren op 19 april 1978 en is dus 35 jaar. Hij is een echte duizendpoot: acteren, regisseren, produceren, schilder.. Hij kan het allemaal. James groeide op in Californië met zijn ouders en twee jongere broers. Toen hij jong was haalde hij naar eigen zeggen veel kattenkwaad uit, van stelen tot graffiti spuiten. Na de middelbare school was hij een stuk serieuzer en schreef zich in op de Universiteit van Californië om Engelse literatuur te studeren. Toch wilde hij liever acteren en James besloot -tegen de zin van zijn ouders in- om met zijn studie te stoppen om een carrière als acteur na te gaan.

In 1999 werd James gecast voor een hoofdrol in de serie Freaks and Geeks en konden we allemaal van zijn goede looks (oja, en acteerwerk) genieten. Sindsdien heeft hij in super veel films en series gespeeld (Spring Breakers, James Dean etc.). James Franco staat erom bekend dat hij zich altijd erg goed inleeft in zijn personage. Zo leefde hij een paar dagen op de straat voor zijn rol als drugsverslaafde in "City By Sea''.

James heeft ook een erg goed gevoel voor humor. Dat blijkt wel uit de volgende filmpjes:

'The Hills' spoof met Mila Kunis

Acting with James Franco

James Franco & Anne Hathaway prepare for the Oscars

 
James is niet zo open over zijn liefdesleven. Het is bekend dat hij 5 jaar een relatie had met Marla Sokoloff en dat hij tot 2011 met Ahna O'Reilly ging, maar nu is het niet duidelijk of hij een relatie heeft. Volgens de laatste geruchten date hij met Ashley Benson, zijn collega uit de film 'Spring Breakers'.
 

Een paar leuke feitjes over deze mooie man:
– Zijn nicknames zijn Ted of Teddy.
– Hij is 1.80 m.
– Op de middelbare school kreeg hij de titel 'Best smile'.
– James heeft een hekel aan roken, maar voor zijn rol als James Dean rookte hij wel twee pakjes per dag!
– Hij is super goed in wiskunde.
– Zijn broer, Dave Franco, speelde in de serie Scrubs, maar James heeft toegegeven dat hij er nog nooit een aflevering van heeft gezien.
– Hij heeft een Golden Globe gewonnen en hij is genomineerd voor een Emmy Award en een Screen Actors Guild Award.

James Franco poseerde onlangs voor Gucci eyewear. Met de foto's bewijst hij weer dat hij met recht in de rubriek 'mooie man' zit *zwijmel*.

Tip: Heb jij nog een zonnebril nodig voor op vakantie? Shop hier de nieuwste zonnebrillen, tax-free.

Tot slot nog een filmpje met de waanzinnig knappe James Franco. You're welcome ;-).

Wat vind jij van James Franco? Vind je hem ook zo knap, of is het niet jouw type?

Bron: imdb, people, huffingtonpost
Bron beeld: reporters