News

Mooie man: Misha Collins

In onze rubriek 'mooie man' introduceren we bekende aantrekkelijke mannen. Sommige mannen zul je vast wel kennen, anderen zijn minder bekend. Vandaag stellen we graag Misha Collins aan je voor. De fans van de hitserie Supernatural kennen hem natuurlijk al lang, maar voor de meiden die de serie niet kijken zal de naam Misha Collins misschien niet meteen een belletje laat rinkelen. 

Bron: The CW

Misha Collins werd 38 jaar geleden, op 20 augustus 1974, geboren als 'Misha Dmitri Tippens Krushnic' in Bosten, Massachusetts. Zijn ouders zijn Rebecca Tippens en Richard Krushnic. Hij heeft een broer (Sacha) en twee zussen (Danielle en Elizabeth). Toen Misha in 1992 klaar was met de middelbare school ging hij niet direct acteren. Hij heeft eerst nog gewerkt als stoffeerder en houtbewerker. Vervolgens studeerde hij Sociale Theorie aan de Universiteit van Chicago.

Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen in Het Witte Huis. Ook werkte hij bij de radio voor zes maanden. Tijdens zijn tijd in Washington besloot Misha dat een carrière als politicus niet voor hem was weggelegd.

Na zijn studie begon hij een bedrijf dat leerzame software ontwikkelde. Omdat het bedrijf niet in één keer winstgevend was, deed Misha kleine acteer- en modellenklussen naast het werk voor zijn bedrijfje. Al snel realiseerde Misha zich dat hij het acteren eigenlijk veel leuker vond dan het bedrijfsleven. Misha stopte met zijn software bedrijf en stortte zich fulltime op acteren.


Misha in Supernatural (Bron: The CW)

Misha begon zijn carrière met gastrolletjes in TV series als Legacy, Charmed en 24. Maar zijn echte doorbraak kwam ongeveer tien jaar later, toen hij een vaste rol kreeg in de serie Supernatural in deze serie speelt hij samen met onder andere Jensen Ackles en en Jared Padalecki. Misha speelt Castiel, een engel die Dean Winchester in het vierde seizoen terug brengt uit de hel. Hij is een engel die demonen kan verdrijven met zijn aanraking. 


Misha met collega's Jensen en Jared tijdens een bijeenkomst van Supernatural (Bron: The CW)

Naast Misha's acteercarrière schrijft Misha ook poëzie. Twee van zijn gedichten zijn zelfs gepubliceerd "Baby Pants" en "Old Bones" werden in 2008 in de Columbia Poetry Review gepubliceerd.


Misha en zijn vrouw Victoria met hun net geboren dochter (Bron: Twitter)

Voor de meiden met een crush op Misha hebben we helaas slecht nieuws. Misha is al meer dan tien jaar getrouwd met Victoria Vantoch. Samen hebben ze twee kinderen zoon Anaximander Collins (2010) en dochter Maison Marie Collins (2012). Maar misschien is er hoop…..

Misha's vrouw Victoria is namelijk de auteur van het boek "The Threesome Handbook" in dit boek geeft Misha onder andere praktische tip voor trio's. In het boek schrijft ze ook over het trio dat zij had met haar man en een andere man… Dus als je van delen houdt …… 😉


Misha's zoon tijdens een balletles (Bron: Twitter)

Wist je dat…

– Misha heeft tijd gespendeerd in een klooster in Nepal. Ieder jaar gaat Misha 10 dagen terug om tot zichzelf te komen.

– Misha is vernoemd naar een ex-vriendje van zijn moeder.

– Toen Misha op de middelbare school zat brandde het huis van zijn ouders af.

– Misha heeft zijn huis zelf gebouwd en vrijwel al het meubilair is ook van zijn hand.

– Misha's vrouw Victoria was al zijn vriendin op de middelbare school. Wow, dat betekent dat ze al meer dan 20 jaar samen zijn! Dat komt niet vaak voor in showbizzland.

– Toen Misha jong was dwong hij zichzelf aarde te eten, omdat hij er van overtuigd was dat zijn immuunsysteem daar beter van zou worden.

– Misha heeft ooit in een iglo geslapen.


Misha na een rondje van 20 kilometer hardlopen! (Bron: Twitter)

– Misha snowboard graag en loopt ook vaak hard.

– Misha heeft zich tijdens een feestje op de middelbare school wel eens verkleed als Dragqueen. Hij was zo 'mooi' dat alle jongens met hem flirtten. Zijn vriendin (nu vrouw) vond het niet leuk.

Wat vind jij van Misha Collins? Kende jij hem al? Wie zou jij een volgende keer graag in deze rubriek zien?