Beauty

Girlscene’s Danique test: Philips VisaPure

Dat gezichtsreiniging tot één van de belangrijkste schoonheidsrituelen van een vrouw behoort weten we wel, toch? Voor die dames, die het belangrijk vinden 's ochtends en 's avonds het gezicht te reinigen, heeft Philips VisaPure ontwikkeld en Girlscene's Danique had de eer dit product voor jullie te testen! 

Als testfreak en nieuwsgierig aagje kon ik mijn geluk niet op toen ik hoorde dat ik VisaPure van Philips voor jullie mocht testen. Maar wat is VisaPure eigenlijk? VisaPure is een huidverzorgingsproduct dat geschikt is voor alle huidtypen, zowel voor meiden met een gevoelige huid als meiden die last hebben van acne. Het product heeft een ronddraaiende borstelkop aan de bovenkant waarmee je samen met je vertrouwde reinigingsproducten je huid kunt reinigen. 

Philips belooft dat de VisaPure tot 10x effectiever is dan reiniging met de hand, oftewel met een wattenschijfje of washandje. Daarnaast moet VisaPure de huid ontgiften, peelen, ontspannen, poriën verfijnen (Ideaal voor de gemengde tot vette huid) en bloeddoorstroming stimuleren. Ik nam voor jullie de proef op de som om te kijken of Philips zijn beloftes nakomt en probeerde VisaPure een dikke maand tweedagelijks voor jullie uit!

De minimalistische oplader

Inhoud
VisaPure is zeer compact en stijlvol verpakt. Bij aankoop krijg je het VisaPure product + het bijbehorende oplaadstation, natuurlijk met de handige instructieboekjes om het één en ander vooraf door te nemen en nog een extra borsteltje voor de gevoelige huid. In totaal zijn er drie verschillende borsteltjes: een roze borstel voor de gevoelige huid, een speciale borstel voor peelings en een borstel voor de normale huid (deze laatste variant zit er standaard op). 

De roze borstel voor de gevoelige huid:De speciale (exfolition) borstel voor de peelings:

De standaard borstel voor de normale huid

Werking
De borstel heeft twee standen: een mildere (gentle cleansing) en een wat intensievere (deep cleansing) stand. Fijn voor de dames onder ons die een dunne en erg gevoelige huid hebben! Beide programma's duren in totaal één minuut. Na elke 20 seconden pauzeert het apparaat even om een andere zone van het gezicht te behandelen; je gezicht kan in drie zones worden verdeeld: T-zone, linkerwang en rechterwang. Je hoeft niet oneindig door te gaan, want na een minuut stopt het apparaat automatisch om overbehandeling te voorkomen. Erg fijn!


Door de roterende en vibrerende borstel wordt je huid grondig gereinigd:
– De verticale kloppende beweging maakt onzuiverheden zoals stof, dode huidcellen en make-upresten zachtjes los.
– De roterende beweging veegt de onzuiverheden weg en reinigt de huid diep.
– De gecoördineerde bewegingen van de borstelharen zorgen voor een grondige en aangename reiniging.

En reinigen doet hij zeker! Na mijn vaste reinigingsritueel (oog- en gezichtsreiniging) gebruikte ik de borstel voor de normale huid op VisaPure. Na een minuut mijn gezichtslotion te hebben ingemasseerd op de gentle cleansing stand was ik toch wel erg benieuwd naar wat voor rotzooi er nog van mijn gezicht zou afkomen… Nou, dacht ik even dat mijn huid schoon was: not! Ik was echt geschrokken van de hoeveelheid vuil er nog van mijn huid af kwam. Zie hieronder het subtiele 'bruine' laagje op de borstel:

Het bruine laagje is er gemakkelijk af te wassen onder lauwwarm water met een beetje douchegel en dan is het borsteltje weer zo goed als nieuw. Na VisaPure twee dagen gebruikt te hebben verdween het 'bruine' restant huidschilfers op het borsteltje en werd mijn huid beetje bij beetje egaler. Na ruim 6 dagen begonnen er op mijn voorhoofd puistjes tevoorschijn te komen en dat terwijl ik echt never nooit puistjes heb. Dus ik heb toen meteen contact opgenomen met Philips. Zij vertelden mij dat dit niet gebruikelijk is, dus ben ik het product toch tweedagelijks blijven gebruiken. Op hoop van zegen! Na ruim 7/8 dagen verdwenen de puistjes en zag ik gelukkig steeds meer resultaat. Dit positieve resultaat zette zich de andere testdagen voort en ik zag steeds meer verschil aan mijn huid…

Testresultaat
Na de testperiode doorstaan te hebben, ben ik erg tevreden met VisaPure van Philips en zou het zeker ook aanraden aan mijn vriendinnen! Het is heerlijk zacht voor je huid en maakt je huid heerlijk zacht, ontspannend en je ziet ook nog eens zichtbaar resultaat: de puistjes zijn volledig verdwenen, m'n poriën zijn kleiner geworden (helaas nog niet weg) & het kleine litteken rechtsboven mijn mond is ook iets kleiner geworden. 

Daarnaast is VisaPure ook een stijlvol en compact item om in je badkamer tentoon te stellen (hij heeft niet voor niets de product design award van 2013 gewonnen). Hij is strak vormgegeven en is lieflijk Girlscene-roze van kleur! I like! Tot slot is het product ook zeer gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend.

Extra fijn
– Altijd tijd tekort of wil je geen extra tijd vrijmaken? Daar heeft Philips aan gedacht, je kunt VisaPure namelijk voor het gemak ook onder de douche gebruiken, hij is helemaal waterdicht! Dus je hoeft niet bang te zijn voor kortsluiting en je hebt twee vliegen in één klap: douchen en je huid reinigen tegelijk!
– De batterij gaat lekker lang mee, als je VisaPure twee keer per dag gebruikt doe je er ongeveer twee weken mee. Super fijn voor als je hem op vakantie wil meenemen, zonder alle snoeren, etc. mee te slepen!

Nadelen
Er zitten bijna geen nadelen aan het product, alleen dat je VisaPure toch wel een tijdje (minimaal een maand) regelmatig moet gebruiken om zichtbaar resultaat te zien. Daarnaast zou het ook wel fijn als er een lampje in verwerkt zou zitten dat oplicht als je te hard duwt, net als bij een elektrische tandenborstel. Nu weet ik namelijk uit ervaring dat ik graag mee wil duwen met het product, terwijl dat helemaal niet nodig is, de 17.000 borstelhaartjes van VisaPure doen het werk al voor je!

Ben je geïnteresseerd? Vanaf 1 april is VisaPure verkrijgbaar, maar wel al te reserveren bij Bol.com en Wehkamp.nl. is hij nu al te koop! Helaas hangt er wel een prijzig kaartje aan, namelijk: € 159,99 voor de roze variant! Er is ook een blauwe variant, die werkt volledige hetzelfde alleen heeft deze maar één borsteltje voor de normale huid en maar één stand voor een milde reiniging, deze is daarom ook goedkoper, namelijk: € 129,95. Wellicht dat je hem op je wishlist kunt zetten voor je verjaardag of je kunt er natuurlijk ook zelf voor sparen als je hem graag wil hebben.

Tot slot zijn de opzetstukjes gelukkig wel wat voordeliger, voor het normale borsteltje betaal je €8,99, voor de gevoelige huid €10,99 en voor het peeling borsteltje € 15,99. De gemiddelde levensduur van een borsteltje bij tweedagelijks gebruik is ruim drie maanden.