Jouw dagelijkse dosis Fashion, Beauty en Lifestyle Girlscene Musthaves

Onderzoek: dit is de beste hoek om jouw selfie te nemen

13 dagen geleden | Door DaniqueJ

0 0

Struggles, struggles. Een goede selfie maken is nog best lastig. Je wilt er zo goed en flatterend mogelijk op staan natuurlijk. Wat is nou een goede pose? Links, rechts of recht van voren? Er is onderzoek naar gedaan en wij hebben het antwoord voor je. Het zal je verbazen hoeveel mensen wel niet dezelfde pose aannemen!

Volgens dr. Anukka Lindell, een experimentele neuropsycholoog, is de linkerzijde van je gezicht mooier op selfies. Ze begon de hastag #selfie en analyseerde de tien meest recente foto's van honderd vrouwelijke en honderd mannelijke selfies. Na meer dan 2000 beelden gezien te hebbeen, concludeerde ze het volgende. 41% fotografeerde zijn of haar linkerkant, 31,5% de rechterkant en 19,5% nam een selfie recht van voren. 

selfieDe reden dat de minste selfies recht van voren worden genomen, is omdat dat de minst flaterende pose is. Door 3/4 of 2/3 van je wang naar de camera te draaien, lijk je slanker. Bij vrouwen is de voorkeur om hun linkerhelft te fotograferen groter dan bij mannen. En dit is pas bizar, selfies met deze pose krijgen meer likes en reacties. 

In een aantal beroemde schilderijen, zoals de Mona Lisa, wordt het hoofd wat naar rechts gedraaid zodat de linkerkant voor een groter deel in beeld is. Maar waarom dan de linkerkant en niet de rechterkant? De theorie is dat de linkerwang meer gevoel waarneemt en een openere uitstraling heeft. 

Bron: hellogiggles.com I Beeld: iStock

PLAATS EEN REACTIE

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of log in via Facebook Facebook login

0 REACTIES

Word gratis lid van Girlscene en doe direct mee met de grootste meiden community van Nederland!

INLOGGEN LID WORDEN
Uhmm...
Wat gebruik jij het meest in je Girlscene-profiel?

Aanbevolen voor jou: