Jouw dagelijkse dosis Fashion, Beauty en Lifestyle Girlscene Musthaves

Hoeveel Nederlandse YouTubers écht verdienen is minder dan je denkt

3 maanden geleden | Door Renee

1 0

Schatrijk, dat is hoe de gemiddelde YouTube fan denkt over de financiële status van vloggers. Maar hoe zit het nu echt? Verdienen die YouTubers echt zoveel als iedereen denkt? Er is bijna niemand die wil vertellen wat er nu echt iedere maand op de bankrekening wordt bijgeschreven en wij snappen wel waarom. Het is namelijk helemaal niet zoveel als iedereen denkt.

YouTube is eigenlijk een soort sprookjeswereld en vloggers dragen daar maar al te graag aan bij. Fanatische events, mega goodiebags, gratis reisjes en dat allemaal voor een goedgevulde portemonnee. Dat doen ze je geloven, maar in werkelijkheid is de situatie niet zo rooskleurig als we NOS Mashup mogen geloven. In de miniserie De Waarheid Over YouTube Money kom je te weten wat er nu ongeveer verdiend wordt.

hoeveel verdient monica geuze

Hoe verdien je geld met YouTube?

Daar kun je kort over zijn: sommigen lopen ontzettend binnen met de video's, maar de meesten moeten aanpoten. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met het videoplatform en dat is door video's te maken (views), maar ook door gesponsorde video's te uploaden en tot slot zijn er merchandise en schnabbels. In deze video komt het allemaal aan bod:

Hoeveel verdienen YouTubers?

Dylan Haegens vertelt op camera dat hij zichzelf maandelijks €2000 tot €2200 salaris uitkeert en Kwebbelkop beweert dat hij zuinig moet doen met de boodschappen. NOS heeft in ieder geval een rekensom om uit te rekenen wat je verdient als YouTuber. Als vlogger krijg je per 100 views ongeveer €1. Een vlogger met 100.000 abonnees en een miljoen views per maand krijgt dan ongeveer €1000 bijgeschreven. Als je dan de overige manieren om geld in het laatje te krijgen daarbij optelt kom je uit op maximaal €2500, want de belastingdienst en managers moeten ook betaald worden.

Meer cijfers weten? Check dan dit artikel.

Lees ook:

Beeld: Brunopress

PLAATS EEN REACTIE

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of log in via Facebook Facebook login

1 REACTIES

  • 3 maanden geleden Goku

    "Als vlogger krijg je per 100 views ongeveer €1. Een vlogger met 100.000 abonnees en een miljoen views per maand krijgt dan ongeveer €1000 bijgeschreven."

    Dit snap ik niet. Per 100 views krijg je een euro, dan krijg je bij een miljoen views toch €10.000 p/m? Zou ik geen nee tegen zeggen.

  1. 1

Word gratis lid van Girlscene en doe direct mee met de grootste meiden community van Nederland!

INLOGGEN LID WORDEN
Uhmm...
Wat gebruik jij het meest in je Girlscene-profiel?

Aanbevolen voor jou: