Jouw dagelijkse dosis Fashion, Beauty en Lifestyle Girlscene Musthaves

Last van hooikoorts? Dit is waarom je een pissebed moet eten

5 maanden geleden | Door Redactie

1 0

Je merkt het meteen als het voorjaar begint: je ogen worden zo rood dat je ziek lijkt, je niest continu en de zakdoekjes zijn niet aan te slepen voor je loopneus. Het hooikoorts-seizoen is van start! Nu zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het een beetje draagbaar te maken. In de categorie feit of fabel: helpt een pissebed eten tegen hooikoorts?

Ieder jaar duikt het artikel weer op. Heb je last van hooikoorts? Dan moet je echt een pissebed eten! Op de Lindanieuws redactie waren ze te spreken over het effect na één nacht en ook KNO-arts Ranny van Weissenbruch denkt dat er wel degelijk een verklaring is voor de heilzame werking van de pissebed. "Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie." Pissebedden scheiden een bepaald eiwit af dat de allergie zou tegengaan. Met andere woorden, dit zou een optie kunnen zijn als je geen pillen wil slikken om de hooikoorts tegen te gaan.


Fabel?

Maar werkt het écht? Bioloog en hooikoortsdeskundige Arnold van Vliet raadt aan om de pissebedden lekker onder een steen te laten zitten. Hij is namelijk geen wetenschappelijk bewijs tegengekomen dat het daadwerkelijk zou helpen. Ook hoogleraar Wytske Fokkens aan het AMC denkt dat het een fabel is. "Ik was er buitengewoon verbaasd over. Ik heb geprobeerd te achterhalen waar dit vandaan komt, maar ik kan het nergens vinden."

En toch waren ze bij Lindanieuws tevreden wat het drinken van een pissebed in een smoothie deed: de volgende dag waren de symptomen verdwenen. Maar ze schreven ook dat het (inderdaad) tussen de oren kan zitten... Wie durft?

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: AD.nl, Libelle.nl en Volkskrant.nl

PLAATS EEN REACTIE

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of log in via Facebook Facebook login

1 REACTIES

  • 5 maanden geleden PaperTown

    Ik snap de titel dan niet..

  1. 1

Word gratis lid van Girlscene en doe direct mee met de grootste meiden community van Nederland!

INLOGGEN LID WORDEN
Uhmm...
Wat gebruik jij het meest in je Girlscene-profiel?

Aanbevolen voor jou: