Jouw dagelijkse dosis Fashion, Beauty en Lifestyle Girlscene Musthaves

Heb jij een studenten-ov? Let dan op dat je deze fout niet maakt

10 dagen geleden | 33127 views | Door Renee

4 0

140 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de afgelopen drie jaar geïnd is aan boetes doordat studenten één fout maakten wat betreft hun studenten-ov. De fout wordt door zoveel studenten gemaakt dat de kans groot is dat het jou óók overkomt. Lees er hier meer over en zorg dat je oplet, want iets te lang wachten zorgt er al voor dat je een boete van honderden euro's krijgt.

Stel, je bent klaar met je studie of je studeert meer dan vijf jaar. Dan weet je wat het betekent: je hebt geen recht meer op een studentenreisproduct. Wat blijkt uit onderzoek van Kassa? De afgelopen jaren werd er bijna voor 140 miljoen euro aan boetes uitgedeeld omdat studenten te laat hun product hadden stopgezet. Van die 140 miljoen euro ging vervolgens 93 miljoen euro naar ov-bedrijven. Ka-ching! En dat door de stomme reden dat het reisproduct niet automatisch verloopt.

Slecht een klein deel van de studenten kiest bewust voor de boete omdat het goedkoper is dan de daadwerkelijke reiskosten betalen. Maar voor de rest is het een 'onaangename verrassing' zoals Kassa meldt. Met een boete van gemiddeld 800 euro op de deurmat is het namelijk slikken. Vaak hadden de (ex-)studente niet eens door dat het reisproduct nog op hun ov-chipkaart stond en of ze er nu gebruik van maken of niet, de boete krijgen ze. 


Ov-bedrijven beweren dat het onmogelijk is om het reisproduct automatisch stop te zetten, maar ondanks dat ze beweren dat deze boetes geen goed business-model is, is het natuurlijk wel makkelijk geld verdienen. Gelukkig is er goed nieuws voor iedereen met een reisproduct: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gaat onderzoek doen om te kijken of het automatisch stopzetten wél een mogelijkheid is. Dat scheelt je hopelijk een flinke boete in de toekomst.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Aanbevolen voor jou

PLAATS EEN REACTIE

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of log in via Facebook Facebook login

4 REACTIES

 • 9 dagen geleden Httpx.Mary

  Je hebt toch 10 jaar??

 • 9 dagen geleden Atosenzosja

  Hoe zou je dit zelf moeten kunnen controleren?

 • 10 dagen geleden ♥ Little Ariel ♥

  Ik had het ook een maand te laat stop gezet en had een boete van 400 euro...

 • 10 dagen geleden Soepstengel

  Was handig geweest als je er nog even bij had gezet hoe je hem dan moet stopzetten en wanneer.

 1. 1

Word gratis lid van Girlscene en doe direct mee met de grootste meiden community van Nederland!

INLOGGEN LID WORDEN
Uhmm...
Welk van deze tv personages wil jij een artikel lezen?