Jouw dagelijkse dosis Fashion, Beauty en Lifestyle Girlscene Musthaves

Nog meer reden om uit te slapen: een uur slaaptekort maakt je al ziek

16 dagen geleden | 4406 views | Door Renee

2 0

Waar anderen zeggen dat shoppen of een serie kijken hun hobby is, durf jij misschien niet eens toe te geven dat je échte hobby slapen is. Veel slapen. Maar weet je, je hoeft je er niet langer voor te schamen. Wat blijkt? Mensen die te weinig slapen hebben een grotere kans om ziek te worden en dat wil je natuurlijk niet! Lees hier meer over het onderzoek.

Niets is zo fijn als weten dat je voor de volgende dag de wekker niet hoeft te zetten. Of om te weten dat je pas laat hoeft te beginnen en dat je daarom nog een keer kunt omdraaien in je warme bed. Ahhhh! Maar wist je al dat dit zo slecht nog niet is? Slechts een uur slaaptekort kan er namelijk al voor zorgen dat je ziek wordt. Brrr.

Heb jij de afgelopen winter geen griep gehad? Dan heb je waarschijnlijk een goed immuunsysteem dat je mede te danken hebt aan genoeg slaap. Want als er iets werkt tegen die griepepidemie van de afgelopen winter, dan is het slaap. Uit onderzoek van de Universiteit van Washington School of Medicine kan een uurtje te weinig slaap (na een week slecht slapen) al voor problemen zorgen. Dat zit zo: slecht slapen verstoort het immuunsysteem. Of met andere woorden, daardoor word je dus vatbaar voor ziektes. 


Elf tweelingen werden twee weken lang gevolgd. De één sliep zeven uur per nacht, de ander mocht er zes slapen. Nu hoop je natuurlijk dat - als je mee zou doen aan dit onderzoek - jij degene bent die zeven uur mag slapen en ja hoor, dat is nog eens beter ook! De personen die zes uur sliepen hadden een minder actief immuunsysteem. Omdat er minder eiwitten werden aangemaakt werd de kans om verkouden of ziek te worden groter. Slaap je dus zes uur of minder? Dan heb je bij dezen een goede reden om toch extra slaap mee te pakken!

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Aanbevolen voor jou

PLAATS EEN REACTIE

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of log in via Facebook Facebook login

2 REACTIES

  • 15 dagen geleden Rebekah

    CLICKBAIT AF

    Wat een gelul bovendien ik slaap iedere nacht met geluk 7,5 uur terwijl ik echt 8/9 uur moet slapen om uitgerust te zijn en raad is.. in de winter precies 0 keer ziek geweest

  • 16 dagen geleden PaperTown

    Clickbait

  1. 1

Word gratis lid van Girlscene en doe direct mee met de grootste meiden community van Nederland!

INLOGGEN LID WORDEN
Uhmm...
Welk van deze tv personages wil jij een artikel lezen?

Aanbevolen voor jou: