Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vader kreeg een hartinfarct

28
...

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Mijn verhaal is inmiddels alweer vier jaar geleden, maar ik weet het nog alsof het gisteren gebeurd is. In 2008 heeft mijn vader op 40-jarige leeftijd een hartinfarct gekregen, nu zagen wij dit eigenlijk een beetje als een ouderdomskwaaltje dat bij ons in de familie zit. Hoe het zo ver heeft kunnen komen kwam doordat mijn vader al jaren leed aan overgewicht en daarnaast at en rookte hij ontzettend veel. Ik ben echt een beetje mijn papa's meisje dus het heeft mij echt aangeslagen. 
 
Mijn papa was vrij van zijn werk en ging wat spulletjes opruimen die wij op ons kleine zoldertje hadden gestald. 
Ik heb namelijk super veel lieve kleine neefjes en nichtjes en gezien ik en mijn zusje (nu 12) al wat ouder zijn geven wij heel vaak dingen weg aan die neefjes en nichtjes. Terwijl hij daarmee bezig was voelde mijn vader iets knakken in zijn bovenlichaam bij zijn borst, hij dacht dat het niets was en ging gewoon verder met waar hij mee bezig was.

Later op de middag begon hij zich toch echt een beetje onwennig te voelen, hij begon ontzettend te zweten en kreeg het warm en benauwd. Ook zijn avondeten hoefde hij niet en hij ging lekker even op de bank liggen, omdat hij dacht dat hij een griepje kreeg. Nadat hij eventjes op de bank had gelegen is hij lekker even onder een koude douche gesprongen, omdat hij dacht dat dat wel zou helpen. Nog geen half uur later brak het zweet hem weer uit en werd hij helemaal grauw en grijzig in zijn gezicht mijn moeder merkte dat op en mijn vader vertelde haar dat hij pijn in zijn buik had. Mijn moeder wilde daarop meteen de dokter bellen omdat ze het niet vertrouwde (en als mijn moeder iets niet vertrouwd dan blijft ze echt doorzeuren).

Mijn moeder is daarop meteen 112 gaan bellen en de ambulance was er al binnen zeven minuten. Ik heb echt zoveel respect voor de ambulance broeders hoe ze mijn vader behandelden en hoe snel een ambulance ter plaatse kan zijn. 
Dit heeft echt een wereld voor mij geopend ik weet hoe mooi het ambulancebroeder beroep nu is. Toen de broeders het huis in kwamen moest ik wel even slikken, ze zaten tenslotte wel aan mijn papa! Ze sloten mijn vader aan op een soort monitor waarop ze precies de hartkloppingen van mijn vader konden zien, die waren erg laag want bij een hartinfarct slibt er door het te veel aan cholesterol een hartader dicht. Ze besloten al heel snel dat mijn vader mee ging naar het ziekenhuis en gaven hem wat pillen en prikten alvast een infuus.

Dat beeld wat daarna kwam zie ik nog heel vaak terug: papa op de brancard. Dit was een heel lastig moment voor mij
vooral omdat ik mijn papa eventjes moest loslaten en moest hopen op een goede afloop. Mijn moeder is meegesprongen in de ambulance waarmee mijn vader met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. In de ambulance heeft mijn vaders hart twee keer stilgestaan. Papa zelf wist dit niet omdat dit hem niet werd verteld, maar de broeder die bij hem zat vroeg hem twee keer om even te hoesten. Het hoesten zorgde er namelijk voor dat er eventjes wat druk op het hart van mijn vader werd gezet zodat het hart weer ging kloppen. 

In de garage van het ziekenhuis kon mijn moeder de ambulancebroeders nog maar net bijhouden, zo snel gingen ze te werk en renden ze naar de eerst volgende operatiekamer. Mijn moeder heeft mijn vader een dikke zoen gegeven en hem succes gewenst tijdens de operatie. Nu komt er een vies verhaal als je er niet van houdt, scroll dan even verder naar onder. Het zit namelijk zo dat er twee vernauwingen zaten bij het hart van mijn vader. De ene was erger dan de ander waardoor hij er ook last van kreeg. Bij de operatie werd via de lies van mijn vader werd een slangetje omhoog gewerkt naar het hart, in dat slangetje zat een cameraatje waarmee de dokters heel nauwkeurig konden zien 
wat er gaande was bij dat hart. Want he, pijn op je borst en grijzig zien dat is niet een normaal iets toch? Ze zagen door dat cameraatje dus die twee vernauwingen.


Bron

Ze gingen die verhelpen met een stent, dit deden ze met een soort ballonnetje die de ader openhield en daarna plaatsten ze een soort balpenveertje van metaal dat je lichaam niet kan uitstoten. Mijn vader voelde hier bijna niets van alleen het ballonnetje dat werd opgeblazen in de ader was een beetje gevoelig. Nadat ze stent geplaatst was voelde mijn vader zich eigenlijk vrij goed. Hij moest ook nog aan de beademing.

De dagen daarop gingen heel goed. Mijn vader mocht een dag niet lopen omdat er anders druk werd gezet op de lies die gehecht was na de operatie. Na vier dagen mocht mijn vader uiteindelijk naar huis. Die dagen ben ik thuisgebleven van school. Ik had er heel veel moeite mee dat mijn vader 's nachts alleen in een bed lag te slapen en dat hij de hele dag moest liggen (mijn vader is niet echt een luie man het is echt een doener). 's Avonds kroop ik daarom lekker met mijn moeder en mijn zusje samen in 1 bed, zodat we elkaar altijd konden steunen als dat nodig was.

Mijn vader doet nog steeds alsof de operatie hem niets gedaan heeft en houdt zich erg groot, maar ik zie echt verandering in zijn eetpatroon. Helaas rookt mijn vader na de gedachte zijn "laatste" sigaret te nemen nog steeds. Ik baal hier echt heel erg van en ben ontzettend boos op hem geweest, omdat hij weer een sigaret had opgestoken. Maar in deze tijd rookt hij echt minder dan dat hij vroeger gedaan heeft. Het afvallen wil ook nog niet erg lukken, maar ik zie aanpassingen aan zijn eetpatroon en ik ben erg trots op hem hoe hij al deze dingen heeft doorstaan. 

Iets wat ik jullie echt wil meegeven is, een hartinfarct het overkomt je. Zelfs dunne mensen kunnen het krijgen. Probeer daarom het stressvolle banen of situaties te omzeilen en denk aan jezelf. Een gezonde leefstijl is echt heel belangrijk, sport, eet niet te veel vetten of gewoon ergens te veel van en het allerbelangrijkste: Ga NOOIT roken. 

Ik hoop echt dat ik jullie iets heb kunnen meegeven over het fenomeen hartinfarct. Het lijkt een niet heel ernstig, maar mijn vader had in de ambulance al twee keer dood kunnen zijn. Let op jezelf en op je gezondheid, dat is het allerbelangrijkste! 


Bron

Door Kirsten

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

28 reacties

 • 3 jaar geleden Hindele

  Mijn vader is ook doodgegaan toen ik 1 was aan een hartaanval, ik zou niet weten hoe het is om een vader te hebben.. Daarom ben ik er ook nooit verdrietig om, ik maak er niet een drama van..

 • 4 jaar geleden xMelinda

  Mijn vader heeft laatst een openhartoperatie gehad met 7 bypasse. Maar ik maak er ook niet zo'n drama van..

 • 4 jaar geleden stephaniebijpostx

  wauw respect 'strekte ♥

 • 4 jaar geleden Bianca

  dit moet inderdaad heftig zijn om mee te maken. Ik krijg gewoon tranen in mijn ogen van het lezen

 • 4 jaar geleden Kaat

  Wow, moet echt heftig zijn om dit mee te maken...

 • 4 jaar geleden WomaninBlack

  Herkenbaar. Mijn vader heeft er ook een gehad op 47-jarige leeftijd, maar bij ons zit het niet in de familie (tot nu dan). Hij had net een halve marathon gelopen en daar stonden m'n familie en ik hem op te wachten. Omdat ik zo trots op hem was en wist waar het drinken stond, liep ik even met hem mee, totdat hij naar zijn hart greep en naar een hekje liep om even te steunen, hij donderde bovenop het hek en het bleek dus een hartinfact te zijn waar ik naast liep.

  Was wel behoorlijk eng, dus ik weet ook hoe het is.

 • 4 jaar geleden gabriëlla

  ik vind het heel naar voor je. Maar mijn vader heeft der 5 gehad. en zelfs eentje toen ik 6 was en alleen met hem was. Dus jij hebt echt geluk gehad.

 • 4 jaar geleden Jessie

  Mijn vader heeft 6 jaar geleden ook een hartinfarct gehad. Gelukkig is hij wel gestopt met roken en echt slecht eten heeft hij nooit echt gedaan. Het zit ook best wel in onze familie, hartkwalen. Maar ben wel heel wat zuiniger geworden op mijn vader!

 • 4 jaar geleden Roos

  Mijn vader heeft vorig jaar begin januari een hartinfarct gehad op 48-jarige leeftijd. Hij had een van de zwaarsten, hij had een 3 op de schaal van 4. Ook heeft hij waarschijnlijk er al eentje in de kerstvakantie gehad maar had hij het idee dat hij een longontsteking ging krijgen. Tijdens het dotteren heeft hij er ook nog eentje gehad..

  Hij werkt nou nog steeds niet want hij wordt heel erg moe van sociaal contact..

 • 4 jaar geleden Rianne

  Het is echt alsof ik mijn eigen verhaal teruglees! Mijn vader heeft 4 jaar geleden ook een hartinfarct gehad en die beelden spoken nog zo vaak door m'n hoofd!

 • 4 jaar geleden justshar0nn

  Mijn vader heeft afgelopen zomer ook een hartinfract gehad vanuit het niets, de kransslagader die naar het hart liep was voor 97% dicht geslipt, in de korte tijd van huis naar het ziekenhuis middels een ambulance heeft hij het net gered, had nog maar 3% om te leven..

 • 4 jaar geleden Manu

  Zooo blij dat mijn vader is gestopt! En dat is waar ook gezond (uitziende) mensen kunnen het krijgen. Stel je drinkt op een dag alleen maar koffie en wat vette broodjes om de dag door te komen (en je blijft gewoon dun). Is dit ook niet goed, cholesterol kan zich vooralsnog in je vaten afzetten. Dit kan ook gebeuren bij de longen en de hersenen wat ook gevolgen voor zich heeft.

 • 4 jaar geleden Fleur

  Heftig!

  Zelf heb ik dit ook meegemaakt met mijn vader een aantal jaar geleden.

  Het rare was mijn vader was altijd gezond, rookte niet en loopt zolang ik hem al ken hard. Hij heeft zelfs de marathon van New York uit gelopem.

  Toch kreeg hij die hartinfarct, 1x snachts thuis die vanzelf weer ophield en 1x op zijn werk die hem bijna zn leven had gekost..

 • 4 jaar geleden Anouk

  Wauw wat heftig, kippenvel.. Zeker omdat mijn vader een jaar of 3 geleden ook een hartinfarct heeft gekregen dus dit verhaal is ook zo onwijs herkenbaar! Mijn vader is ook bijna overleden in de ambulance maar gelukkig heeft hij het overleefd. Goed dat je je verhaal hier hebt verteld, heel veel sterkte meis!

 • 4 jaar geleden Ashperge

  Dit was even heel heftig om te lezen, nog niet zolang geleden is mijn lieve opa overleden aan een hartaanval. Hoe jij het omschreef, ik zag heel even mijn opa weer.

  Zelf heb ik mijn moeder ook met een brancard afgevoerd zien worden na een herseninfarct dat ze maar net heeft overleeft. Die beelden, vergeet je nooit, na 10 jaar zie ik het nog voor me tot in het kleinste detail.

  Heel veel sterkte meid! En alle andere meiden met zo'n verschrikkelijke ervaring ook natuurlijk,

 • 4 jaar geleden poepiescheetzak

  Drieeënhalf jaar geleden heeft mijn vader zijn eerst stand gekregen. Tijdens deze operatie stond zijn hart stil en moest ook hij een aantal keer hoesten van de artsen die om de operatie tafel stonden.

  Afgelopen zomer heeft hij een hartaanval gekregen en is hij gereanimeerd met een AED. Na 3,5 week in het ziekenhuis en een ICD-kastje rijker gaat het nu goed met hem. Het te hopen dat, mocht hij ooit nog een hartaanval krijgen, zijn kastje het werk doet en m'n paps weer aan de praat krijgt. Hijzelf heeft er overigens helemaal niets van meegekregen.

 • 4 jaar geleden mijeee

  ik snap je helemaal, mijn vader heeft precies hetzelfde gehad een jaar terug en steekt af en toe ook gewoon nog een sigaret op... bang dat hij weer een keer aan de beurt komt..

 • 4 jaar geleden Berber

  Sterkte! En ook alle meiden hieronder die zoiets hebben meegemaakt!

 • 4 jaar geleden jessica

  sterkte meid ! Ik heb het 6 jaar geleden ook mee gemaakt.

 • 4 jaar geleden Traveler

  Heb het ook meegemaakt een aantal jaren geleden. Hij is op z'n werk in elkaar gezakt. Stress was bij hem de boosdoener..

 • 4 jaar geleden Milou

  Heftig. Zelf heb ik het bijna twee jaar geleden ook meegemaakt. Mijn vader kreeg ook een hartinfarct, bij de dokter. Helaas was het zo erg dat een operatie geen zin meer had, hij heeft het helaas niet overleefd. Sterkte allemaal

 • 4 jaar geleden Amy

  Wow, ik heb echt even waardeloos getypt, maar ik denk dat jullie het wel snappen (:

 • 4 jaar geleden Amy

  Mijn vade heeft dit 2/3 weken geleden ook gehad.

  Hij zelfs nog zelf naar het ziekenhuis gereden want hij wist niet dat hij moest worden opgehaald met een ambulance want de dokter had gezegt dat hij naar het ziekenhuis moest komen.

  Het was hier ook echt even schrikken en hij is nu ook gedotterd maar dan via zijn pols.

  Hij is nu wel heel snel moe, zelfs als hij een rondje gaat lopen komt ie hijgend en puffend thuis!

 • 4 jaar geleden anouk • 4 jaar geleden Demi

  dankjewel ! Gek om te zien dat meer mensen dit meemaken ! x

 • 4 jaar geleden badlands

  Mooi verteld. Ik weet hoe heftig het is. Mijn moeder heeft mei 2012 een plotselinge hartinfarct gehad, waardoor ze nu een stand heeft. Knap hoe je je sterk houdt!

  @Demi. sterkte!

 • 4 jaar geleden Demi

  Wauw. Mooi verteld, het is net alsof ik mijn eigen verhaal vertel. Mijn vader kreeg vorig jaar met Pasen een acuut hartinfarct. Het herstel ging wonder boven wonder super snel en hij is een maand geleden weer begonnen met werken. Totdat hij vorige week donderdag opnieuw een hartinfarct kreeg en nu nog steeds in het ziekenhuis ligt. Het is een beetje onzeker allemaal. Maar ik snap precies wat je meemaakt ! xxx

 • 4 jaar geleden _Myself

  Wat moet ik nog zeggen? Wauw.. heftig

 1. 1