Lifestyle

The School Files – deel 1

126
...

School is niet alleen maar all about vroeg opstaan, lessen volgen en huiswerk maken. Nee, veel meer dan dat. Want laten we de belangrijke personen en strategieën niet vergeten waardoor de schoolsleur weer net iets draaglijker wordt…

schoolfiles1

De conciërge
Is de conciërge in jouw ogen alleen maar de man die schuddebuikend toekijkt terwijl laatkomers rotklusjes doen en verder alleen maar in zijn hok zit? Think again, deze beste man kan je nog wel eens hard nodig hebben. Als je eenmaal een goede band met hem hebt, is deze man de parel onder jouw geheime wapens. Zwaai een paar keer lief naar mister conciërge, maak eens een leuk praatje en er gaan deuren voor je open. Kopietjes zijn voortaan gratis, meer dan drie keer te laat komen blijft ongestraft in ruil voor een pure chocoladereep (uit eigen ervaring) en lege fietsbanden worden zo weer opgepompt.

schoolfiles1

Let the games begin
Wanneer de zoemer gaat op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is dit eigenlijk een soort startsein voor het welke-plek-krijg-jij-in-deze-klas–spelletje. En dan bedoel ik niet waar je komt te zitten, maar welke status je krijgt binnen de groep. Laat je niet afschrikken door meiden en jongens met een grote waffel, die worden na een tijdje wel weer rustiger. Of niet. Maar je zult er al snel immuun voor worden. Het duurt meestal een paar maanden voordat jij je plek hebt gevonden in de klas en met wie je allemaal om wilt gaan. En beseft wie eigenlijk je vrienden zijn. Geef het de tijd en blijf lekker jezelf.

Voor een extra steuntje in de rug hier de meest voorkomende types in de klas + beschrijving om ze wat makkelijk te kunnen doorgronden:

De schuddende schouder
Dit type heeft wel een mening, maar geeft er niet zoveel om. Of heeft niet zoveel zin om dit uit te spreken. Of geeft er niet zoveel om of hij wel zin heeft om zijn mening te geven en haalt zijn schouders op. Of houdt er gewoon van om lekker met de schouders te schudden.

Het populaire grootbekkie
Maakt vaak enorm veel lawaai en is van een grote afstand al te horen. Erg handig als er een onverwachte wisseling van lokaal is. Heeft een grote bek, maar een klein hartje. Houdt erg van roddelen. Is niet aardig tegen mensen die niet populair genoeg zijn volgens het grootbekkie zelf.

Miss en Mister Neutraal
Verre familie van de schuddende schouder. Praten wel iets meer, maar vinden ‘alles best’. Sluiten zich niet echt aan bij een groep. Wel bij elkaar en het liefst aan elkaar. Miss en Mister Neutraal bewegen zich vaak onopvallend door school. Kleden zich het liefst neutraal, maar wel matchy matchy.

De ‘Was dat nou….??’ – er
Het blijft altijd stil wanneer zijn of haar naam opgenoemd wordt bij de aanwezigheidslijst. Heeft vrijwel ook alleen maar streepjes achter de naam staan. Schuift af en toe aan bij (belangrijke) proefwerken. Verdwijnt ook snel weer. Laat medeleerlingen vaak achter met de vraag “Was dat nou…..??”

Het bijzettafeltje
Meestal een oudere leerling. Is vaak op latere leeftijd begonnen en stroomt graag door. Is ondertussen meubilair geworden van de school. Is vaak geliefd om de auto waarmee hij of zij naar school komt (= tochtjes maken tijdens tussenuren).

De kakelende kip
Vaak het maatje van het populaire grootbekkie. Herhaalt het liefst alles wat haar BFF zegt, maar dan nog tien keer harder…. en sneller.

schoolfiles1

Het kluisje, je beste vriend
Tijdens een schooljaar zullen de nodige vrienden komen en gaan, maar toch is er altijd iemand die trouw op je zit/staat/hangt te wachten: je kluisje. Zo’n ding is nuttiger dan je denkt. Naast dat je spullen er een veilig plekje hebben, zijn de kluisje dé hangplek om de laatste ontwikkelingen te spotten (kluisje schijnen handige steunpilaren te zijn tijdens het tongworstelen) en de nieuwe gossips op te vangen. Aangezien je medescholieren dondersgoed weten dat dit een prima hangplek is, is het er vaak enorm gezellig.

Wel eens nagedacht over wat voor een enorme redding het kluisje af en toe kan zijn als je crush in zicht is en jij even niet weet wat je moet doen? Gewoon opendraaien en diep erin gaan grabbelen alsof je hard op zoekt bent naar iets. Trouwens ook een erg fijne oplossing als die meiden een paar meter verderop door beginnen te krijgen dat je meeluistert naar hun geroddel.

schoolfiles1

Kijk uit voor de sputterzone!
Zorg dat je in de eerste weken van het schooljaar al je vaste plek in de klas scoort. En dan vooral niet te dichtbij het bureau van je docent als er sprake is van sputtergevaar. Sommige docenten hebben zo’n enorme passie voor hun vak dat er door het enthousiasme met enorme consumptie gepraat wordt. Yes, ik heb het hier over rondvliegende spuugklodders. Een klasgenootje van me maakte de fout door vóór de tafel van onze sputterende geschiedenisleraar te gaan zitten. Dan vraag je er om; ze had binnen een kwartier tijd dikke sputters op haar neus.

Vaak weet je al dat er enig sputtergevaar aanwezig is door de met tipp-ex gekalkte tekst ‘Pas op! Sputterzone!’ op de achterkant van het bureau van de docent. Dus lekker achteraan gaan zitten, dan blijf je droog.

Over welke onderwerpen wil jij iets lezen in de volgende aflevering van The School Files?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

126 reacties

 • 5 jaar geleden Esmee

  okee, hangplekk bij de kluisjes.. not really... meer bij de bankjess enzoo, roddels hoor je wel op de wc, gewoon net doen of je niet binnenkomt terwijl er alleen twee mensen verder zijn ;p dan hoor je nog eens dingen en namen :o

 • 5 jaar geleden Chanel

  als de wereld een appel was dan is school een rotte plek.....

 • 5 jaar geleden meike

  sputter? is dat een woord? haha

 • 5 jaar geleden Emma__xxxx

  grappig..

 • 5 jaar geleden Casckett

  over de mensen in de klas en hoe je er meer bij kan horen of beter vrienden maken in het schooljaar dus niet aan het begin

 • 5 jaar geleden marielouise99

  bij mij in de klas zit een jongen die altijd overal een antwoord voor heeft, en altijd iets negatiefs heeft te zeggen.

  zo irritant

 • 6 jaar geleden NeverStop

  over vriendinnen/vrienden maken.

 • 6 jaar geleden 375336438

  My dear friends, do you want to live in a warm winter? We will help you!

  Many different shapes and styles will fit you. Our products are authentic quality with original box. Discount Moncler Coats will cost you less money. I am sure that Moncler Coats online shopping is your best choice. So, please don’t hesitate, just contact us for details to get the cheap Moncler Jackets ! We will be your reliable business partner!

  Welcome to our website: == http://www.monclerdownvest.com == Thank you!

 • 6 jaar geleden Shannon

  haha grappig!

 • 6 jaar geleden Eline

  over meiden die je het leven zuur maken, en wat te doen daar tegen. of wat te doen tegen geroddel.

 • 6 jaar geleden Didi

  Grappig artikel (;

 • 6 jaar geleden kassamuts94

  k was altijd gewoon stil in de klas, en lette opzich op, maar verder deed ik thuis nooit wat.. en kwam altijd te laat xD maarja. absuluut een hekel aan populaire grootbekkies.. bluh

 • 6 jaar geleden yasmina

  ooh, dit is echt zon leuk artikel, meeer doen xx

 • 6 jaar geleden Swaggerish

  Gaaf artikel!

 • 6 jaar geleden stuffaholics

  ik vind wel grappig artikel

 • 6 jaar geleden Marieke

  Ik vind het een beetje een standaard 'back-to-school' artikel :O

  Als je klas echt uit zulke stereotypes bestaat moet je óf nagaan of je niet in een slappe tienerroman bent beland óf overwegen om naar een andere school te gaan.

  Lame.

 • 6 jaar geleden SUPRISEme

  Vaag artikel en herken helemaal niks..

 • 6 jaar geleden PreciousRose

  Ja iets te middelbare school geouwehoer

 • 6 jaar geleden sanne_vg

  @loveyoumore inderdaad....

 • 6 jaar geleden Lovefacess

  Ik ben denk ik Miss Neutraal

 • 6 jaar geleden Bien

  Haha, heel grappig geschreven. Ik herken lang niet alle typetjes, maar sommige zijn perfect beschreven xd

 • 6 jaar geleden Nadine

  lijkt meer op American High School dit.. haha

 • 6 jaar geleden shopeholic

  OMG ik haat school!!

 • 6 jaar geleden Roos

  aan dat tweede en laaste type heb ik echt een hekel.

 • 6 jaar geleden laylaanice

  over hoe je mensen mijd ei niet aardig zijn!

  ik had vorig jaar teveel nep 'vrienden'

 • 6 jaar geleden Ellepants

  let dem bitches talk

  maar mij maakt het niet uit

 • 6 jaar geleden GummyBear123_

  okeej, soms een beetje raar geschreven, maar verder wel oke...

 • 6 jaar geleden Heartstrings

  hah love it!! en bij klopt het allemaal ook nog

 • 6 jaar geleden Shiver

  Ik vind het echt irritant dat het op school echt bijna alleen maar om je status gaat ;s

 • 6 jaar geleden Brenda

  hahaha, ik had in de eerste een sputterende geschiedenislerares.. ik weet hoe erg het is :P

 • 6 jaar geleden Danique

  Wat een ramp als je met zulke verschillende soorten mensen in een klas zit.. Wij hebben gelukkig gewoon een gezellige klas, iedereen kan met elkaar omgaan en er is gewoon nooit gepest oid

 • 6 jaar geleden AllyWoods

  Ik vind dat het allemaal zo onrealistisch is... Het is allemaal zo banaal beschreven als in een film

  Ik zou wel graag eens weten wat je moet doen als je in een klas vol snobs/ seuten zit die ongelooflijk schijnheilig zijn.

 • 6 jaar geleden LittleSmurf

  I'm Miss Neutraal.

 • 6 jaar geleden Surreal_

  Over wat je moet doen als je je verveelt,

  of als er niet echt goede vriendinnen bij je op school/ in de klas zitten

 • 6 jaar geleden Sabrina

  Tips tegen stinkende (zwetende, slechte adem-hebbende) leraren graag!

  Wel een leuk artikel.

 • 6 jaar geleden Emptiness

  Er zijn bij ons op school niet echt spugende leraren, maar wel veel docenten die enorm stinken :')

  Wij hebben ook geen conciërge op school.

  En wij zijn echt haast nooit bij de kluisjes fzoo xd.

 • 6 jaar geleden 1234567ggrt

  IK be en van alle

  want ben gwnbzel g ok niet proern erbij te horenn

  wat omeer je erij hoorthoe mer are dingen over je geworden , dat weetik nog wel van mijn eerstejaren

 • 6 jaar geleden iehiertje

  Super leuk artiekel! haha zo herken baar de spelen

 • 6 jaar geleden xYess

  Ja hoor alsof je mensen kan onderverdelen in 'soorten' =.=

 • 6 jaar geleden Supernovae

  oke ik ben Miss Neutraal -__-

 • 6 jaar geleden _BumbleBee_

  hihih, ik heb eigenljk best wel een goede band met mn conciërge

 • 6 jaar geleden strangepanic

  ben beetje Miss Neutral, maar dan niet zó onopvallend, gewoon nice tegen iedereen enzoo. (:

 • 6 jaar geleden Angel.

  wel leuk artikel alleen dat stukje van de schuddende schouder slaat nergens op haha: Of houdt er gewoon van om lekker met de schouders te schudden??

  ik ben miss neutral als ik moet kiezen denk ik, maar ik denk niet dat je mensen echt kunt indelen..

  maar het populaire grootbekkie komt me bekend voor! zo'n meisje in mijn klas is precies zo, ik was eerst vriendinnen met haar maar nu kan ik haar echt niet uitstaan! ze wil alleen maar aandacht en ze is superarrogant(geworden)

 • 6 jaar geleden purkie

  personage omschrijvingen kloppen precies .. helaas voor mij heb ik een leuk en minder leuk deel in de klas

 • 6 jaar geleden Elysa

  LMAO

 • 6 jaar geleden Fantasythin

  Ik ben zoiezo wel het bijzettafeltje en de wat was dat nou-er

 • 6 jaar geleden pstandsforpeach

  Djeezes, wat is dit? "mean girls in real life"? Wat een gezeik allemaal.

 • 6 jaar geleden Beexx

  super leuk artikel xx. )

 • 6 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Ik ga juist altijd achterin zitten, en het liefst ook nog bij een meer of raam, dan kan ik er lekker tegenaan zitten of in de vensterbank gaan zitten....

 • 6 jaar geleden Marie

  allemaal stereotypen.welkom in real life (:

 • 6 jaar geleden TuTjuuh

  Ik heb dit jaar ook weer een super leuke klas!

 • 6 jaar geleden Meisje

  haha

 • 6 jaar geleden SealedWithAKiss

  na 6 jaar op een school, hoef je geen tips meer

 • 6 jaar geleden mutsie5

  ik heb alleen maar leuke mensen in mijn nieuwe klas.. omdat ik ben blijven zitten nu zit ik in 5 vwo.. dusja ik kan straks ook met de auto naar school..

 • 6 jaar geleden veggieburger

  haha, sinds dit jaar heb ik al die types in de klas! Het populaire grootbekkie, haha, en de kakelende kip inclusief. en die gedragen zich dan ook precies naar de omschrijving. bah.

 • 6 jaar geleden Annemarie

  haha leuk om te lezen !

  maar ik ga best wel vaak vooraan zitten omdat ik a geen sputter leraren heb en b het zo zijn voordelen heeft:

  A leraren letten vooral op de mensen achteraan zodat jij rustig vooraan tekeningetjes maken

  B Toetsen moeten vooraan bij de leraar worden in geleverd...

  en C leraren gaan soms al nakijken bij de 1e repetitie en laten daar vaak de antwoordenboeken bij open liggen

  ideaal

 • 6 jaar geleden Y

  haha leuk artikel!

  en ik herken bijna alles. helaas ook het tongworstelen voor de kluisjes, dat is nogal irritant ;p

  En ik vind dit niet alleen een artikel voor de 1e en 2e wnat ik zit in 5 vwo en vind dit ook leuk om te lezen.

 • 6 jaar geleden schaamhaar

  Alsjeblieft mensen, ga nou niet voor de kluisjes staan. Dat is meer dan alleen maar irritant.

 • 6 jaar geleden Kristel

  6 VWO en ik herken het.

 • 6 jaar geleden Madeline

  laatste jaar HBO, and still sooo true haha

 • 6 jaar geleden xSoesj

  Dit is ind. meer voor groep 8, klas 1 en 2

  ik zit nu in de 2e van mbo en al sinds de 4e heb ik klassen gehad waar bijna iedereen gewoon gezellig met elkaar omgaat, niet iedereen is beste maatjes natuurlijk. maar iedereen praat normaal met elkaar!

 • 6 jaar geleden dorien

  ik denk dat dit artikel meer voor meiden is die in groep 8 zitten of in de 1e en 2e klas van de middelbare school. wat hier word beschreven is meer van dat kinderachtige gedoe.

 • 6 jaar geleden BIGBANGFAN

  Ik zit nu op het MBO en ik irriteer me echt aan de meeste mensen in m,n klas. Het is net of we nog op de middelbare zitten dan denk ik ; jezus doe eens even normaal zeg wat ben je 12? dat gegiechel dan ook de hele tijd ugh dan wil ik echt het liefst een stoel in een van die koppen smijten -.-

 • 6 jaar geleden Koosje

  ik zit niet meer op de middelbare.

 • 6 jaar geleden Danique

  Dit is ook precies hoe het op mijn school ging haha. Gelukkig ben ik nu klaar met school

 • 6 jaar geleden Sequin

  Nee @kleinekabouter, dit is echt typisch mijn school. Ben blij dat ik van de middelbare school af ben, wat een gezeik was dat altijd.

 • 6 jaar geleden Sarah

  uhm, dit is meer hoe het op een Amerikaanse high school gaat?

  ik heb dit nog nooit meegemaakt op mijn school

 • 6 jaar geleden Emily

  ben ik denk ik miss neutraal maar ik heb wel m'n eigen mening en vind niet alles best:P

 • 6 jaar geleden Girlygirl

  goeie ouwe tijd...

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Dit doet me echt denken aan mijn middelbare school!

  Het klopt wel ongeveer: ik was de Schuddende Schouder :P Dat houdt in dat ik wel oké was met de Mr/Ms Neutraal van de klas en vooral ver weg bleef van de Grootbekkie's en de Kakelende Kippen. Ach, wat boeit roddelen nou :')

  Daarnaast groette ik de conciërge elke ochtend/middag als ik door de poort liep (jaa, en dat ZES JAREN lang). Ik deed het voor de beleefdheid, het gaf niet veel voordelen ofzo, behalve dat hij me nooit afsnauwde haha.

  Op de universiteit is alles anders nu; ik heb gelukkig een projectgroep waar haast iedereen aardig is.

 • 6 jaar geleden Achilles

  Lang leven het HBO, bijna niets klopt, behalve het klas plek gevecht, en de was dat nou? (maar dat zijn er meer dan 1)

 • 6 jaar geleden Teuntje2

  only in America!

 • 6 jaar geleden Zoë

  Lol, er is hier echt zo'n beetje niks van waar maar dat boeit helemaal niet! Het echt superleuk geschreven! Ik ga hem uitprinten in lettertype 9 en opplakken in mn agenda!

 • 6 jaar geleden Musiciannotes

  Leuk artikel (:

 • 6 jaar geleden RRladey

  Dat populaire type dat bestaat volgens mij niet echt op mijn school,

  Misschien is het wat overdreven maar erg leuk hoor (:

 • 6 jaar geleden Julie

  pfoeeee school...

 • 6 jaar geleden lydiann

  alleen jammer dat je op mijn school 15 euro moet betalen voor een kluisje ( die dan toevallig ook nog in het rokershok staat ), en ik kan mezelf niet echt vinden in een van de types ;s. maar verder leuk artikel! x

 • 6 jaar geleden WinnieThePooh

  leuk!

 • 6 jaar geleden BeingFearless

  ik doe nu universiteit, dus geen concierges, kluisjes en hiërarchie meer

 • 6 jaar geleden TheNeonSign

  haha leuk geschreven x

 • 6 jaar geleden Sophie

  haha leuk geschreven.

  wil wel graag tips over hoe je school overleeft.

 • 6 jaar geleden xboooo

  een leraar spuugde een keer in mijn oog.....

 • 6 jaar geleden xtessa

  bij mij op school zitten echt te veel ''populaire grootbekkies'' haha en veel arrogante mensen !

 • 6 jaar geleden boterhaminvasie

  we krijgen elk jaar nieuw kluisje,, en elk jaar zit mijn kluisje onder aan :s

 • 6 jaar geleden Debra

  Beetje overdreven.En ja ik zit al op hbo dus dan heb je dat niet meer

 • 6 jaar geleden isaaaxxx

  ik heb meerdere van alle types in mn klas XD

  en mijn kluisje is echt supervervelend van ik zit onderaan in een blok met allemaal vervelende koters, en het is de drukste gang van de school dus ik heb meerdere minilittekens op mn hoofd doordat ik zovaak tegen mn kluis aan ben geduwd

 • 6 jaar geleden wanderlust

  beetje cliché dit

 • 6 jaar geleden Zoe

  Oke bij mij klopt dit artikel niet.

  Maar wel leuk geschreven

  x

 • 6 jaar geleden Supremex

  die typetjes zie je totaal niet terug in mijn klas, ja de kinderen met de grote bek (waaronder ikzelf) maar iedereen vindt elkaar aardig en er wordt niemand gepest, niemand is afzijdig en iedereen gaat gewoon met elkaar om. Die van de concierge vind ik wel een goede, hij is ook al mijn beste vriend ahah.

 • 6 jaar geleden Natasha

  omg hahaha spetters op haar neus? dat is écht vies!

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Bettiepage

  Ik herken vrijwel niks uit dit artikel (:

 • 6 jaar geleden Fame

  Ik heb toch zo'n ontzettende hekel aan dat status-gebeuren! Al die mensen die zich beter voelen dan anderen en altijd de boel bij elkaar moeten schreeuwen voor maar een beetje aandacht. Helaas krijgen ze het ook.

 • 6 jaar geleden Pooperscooper

  Grappig!

 • 6 jaar geleden Tess

  je gaat toch gewoon altijd beetje achter aan zitten? Ik vind het niet echt oké dat je mensen in van die groepjes gaat stoppen er is wel verschil maar niet z´n hokje hokje geval, wel n leuk artikel

 • 6 jaar geleden Nissie123

  leuk!

 • 6 jaar geleden Tandpasta

  Haha, leuk! De congierge is mijn beste mattie (aa')

 • 6 jaar geleden Telruunya

  @carriba

  En toch zijn ze er.

  __

  Leuk artikel btw!

 • 6 jaar geleden fashionsoul

  Haha echt heel leuk! Meeeer!

 • 6 jaar geleden carriba

  zo stom die typetjes alsof iedreen daarin past. iedereen is anders niemand kan je vergelijken met elkaar je moet elkaar zien als individu.

 • 6 jaar geleden Pev

  Ik zat eerst altijd achteraan, daarna heel vaak vooraan. Ben tot de conclusie gekomen dat vooraan toch het leukst is.