Lifestyle

Annemerel's boekentips

72
...

Voor de meeste van jullie is het zomervakantie en dat betekent (voor de meeste van jullie) VEEL vrije tijd. Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, ineens heb je tijd over voor dingen waar je normaal nooit tijd voor maakt. En sinds al je favoriete TV-series toch een zomerstop hebben (op Pretty Little Liars na dan) is het tijd voor een goed (of gewoon leuk) boek. Girlscene's Annemerel a.k.a. leesfanaat geeft tips!

Hi, ik ben Annemerel en ik lees graag boeken. Naast mijn uitpuilende kledingkast, mijn overvolle hardeschijf voor TV-series en films, heb ik in de loop der jaren ook een fijne boekenkast vol verzameld. Om jullie vandaag wat leestips te geven loop ik graag even met jullie door mijn boekenkast heen.

boekentips annemerel

Sowieso zijn alle boeken van Cecily von Ziegesar (de schrijfster van o.a. Gossip Girl) aan te raden. Alle boeken ja, ik heb ze namelijk allemaal gelezen en ze staan allemaal bij mij in de kast.

Sowieso zijn alle boeken van Gossip Girl zelf grote aanraders, evenals de "wat vooraf ging" en "wat daarna kwam" boeken. Het boek Gossip Girl Psychokiller vond ik net eventjes iets minder, hierin zijn Blair & Serena ineens seriemoordenaars. Het had heel leuk kunnen zijn, maar het is toch net iets TE bizar.

Misschien nog wel leuker dan de Gossip Girl serie vond ik de serie "The It Girl" hierin volgen we de verhalen van Jenny die naar kostschool gaat. Er zijn tien boeken in de serie verschenen en ze zijn fantastisch. Hoewel ik Jenny in de Gossip Girl boeken (en in de TV-serie) afschuwelijk irritant vind, is ze super leuk in deze boeken! AANRADER!

Daarnaast heeft Cecily ook nog een boek geschreven over een paar jongeren in hun eeste jaar op de universiteit. Ook leuk, jammer dat daar nooit een vervolg op geschreven is. Dit boek heet "Class".

boekentips annemerel

Het leukste boek dat ik de afgelopen tijd gelezen heb is "Jet Set Summer" van Victoria Delano. Victoria is Nederlandse, maar schrijft in het Engels. Ze heeft dit boek zelf uitgegeven.

Een boek dat ieder meisje in haar kast moet hebben staan is "How to walk in High Heels". In deze bijbel voor jonge vrouwen staat niet alleen uitgelegd hoe je op hoge hakken kunt leren lopen, maar ze vertellen je ook welke nummers je wel en niet kunt zingen op een karaoke-avond en hoe je je tuintje bijhoudt. Hilarisch en informatief!

Voor de dames met relaties of kapotte relaties... "He's just not that into you" en "It's called a break-up because it's broken" zijn hele fijne leuke zelfhulpboeken. Absoluut geen "schoolboek" maar aan een stuk door lachen.

Mooie romans op de plank zijn "De geschiedenis van de liefde" van Nicole Kraus en "PS I love you" van Cecelia Ahern.

annemerels boekentips

Ik ben zelf groot fan van de "Voor Dummies" boeken. Ik lees ze niet altijd helemaal uit, maar de intentie is er altijd wel. Het boek "Wijn voor Dummies" heb ik wel meerdere keren gelezen. Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en daar werden altijd hele goede wijnen geschonken. Ik wilde dan geen dom blondje zijn die niets wist als er iets gezegd werd, dus ben ik dit boek gaan lezen. Super handig!

Ook vind ik het erg leuk om een biografie te lezen. Zo zie je op deze plank de biografie van Coco Chanel en Anna Wintour. Beiden super interessante vrouwen waar veel nog wat van kunnen leren.

Een van mijn favoriete roman schrijfsters is Audrey Niffenegger. Zij schreef onder andere "Vrouw van de tijdreiziger" en "De tweeling van Highgate" allebei hele goede en makkelijk leesbare romans. Het heeft net wat meer inhoud dan een gemiddelde chicklit, maar is net niet literair genoeg om in slaap van te vallen. Super goede combinatie dus.

En hebben jullie het zelfhulpboek van Lo (Bosworth - The Hills) al gelezen? The Lo Down vertelt je alles over JONGENS! Inclusief alles over het liefdesleven van Lo zelf! Must Read voor alle The Hills & Laguna Beach fans!

annemerels boekentips

Zoals je kunt zien ben ik een groot fan van de Lauren Conrad boeken. Ik heb alle boeken uit de LA Candy serie gelezen en OK, erg veel inhoud heeft het misschien niet, maar dat hoeft toch ook niet altijd? Ik heb er heel erg van genoten. Evenals van het eerste boek van de Spin-Off van LA Candy, The Fame Game.

Hebben jullie alle boeken van Lauren Weisberger al gelezen? Lauren werd bekend met "De duivel draagt Prada" maar schreef bijvoorbeeld ook "Chanel Chic" en "Champagne in Chateau Marmont". Minstens zo leuk!

Ach ja en natuurlijk las ik ook de boeken van Twilight & The Hunger Games. Als je die boeken nog niet gelezen hebt, is de zomervakantie wel echt DE tijd voor. Want als je eenmaal aan deze boeken begint kun je niet meer stoppen.

Niet op de foto (want uitgeleend aan een vriendinnetje), maar wel super LEUK! "The Carrie Diaries" en "Summer in the City". De boeken over de jonge Carrie Bradshaw die volgend jaar worden uitgebracht als TV-serie.

Wat voor boeken lees jij het liefste? Zijn er nog boeken die jij wilt aanraden?

Door Annemerel

LOVE dit artikel
27 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

72 reacties

 • 1 jaar geleden xAmy

  Een aantal écht goede boeken;

  - Shadow and Bone( in Nederlands: schim en schaduw) van Leigh Bardugo

  -Siege and Storm van Leigh Bardugo

  -Ruin and Rising van Leigh Bardugo

  (dit is een trilogie)

  -Six of Crows van Leigh Bardugo

  -De Chaos Trilogie van Patrick Ness( bestaande uit; Het Mes dat niet Wijkt, Het Donkere Paradijs en Lawaai dat nooit Stopt)

  -De Magisterium-Serie van Cassandra Clare en Holly Black

  -De Edelsteen-Trilogie van Kerstin Gier

  -De Touching-Juliette Serie van Tahereh Mafi

 • 3 jaar geleden iamarzoe

  jep ik raad ze ook aan, maar je bent de belangrijkste vergeten! namelijk HARRY POTTER!!!!!

 • 3 jaar geleden Jaschenka

  waar kan je die boeken kopen?

 • 3 jaar geleden Babette

  tcd!

 • 3 jaar geleden Rozemarijn

  Harry potter!!!!!! deze boeken moet iedereen gewoon verplicht gelezen hebben

 • 3 jaar geleden Just_me

  Percy Jackson (Rick Riordan), Heroes of Olympus (Rick Riordan), Hunger Games (Suzanne Collins) , Divergent (Veronica Roth), The Mortal Instruments (Cassandra Clare) The Perks of being a Wallflower (Stephen Chbosky), The fault in our Stars (John Green) en nog veeeeeeeeeeel meer

 • 3 jaar geleden Sab

  Komt een vrouw bij de dokter - Kluun

  De garnalenpelster - Nilgun yerli

  Eus - Ozcan akyol

  Vijftig tinten serie - E L James

  A kiss before dying - Ira levin

  To sir, with love - E R Braithwaite

  Aanraders!

 • 3 jaar geleden frederique.girlpower

  100% serie for girls only serie harry potter hoe overleef ik? ik lees graag meidenboeken maar een beetje spanning vind ik ook wel leuk

 • 3 jaar geleden xXpinkpowerXx

  Twilight & Hungergames zijn zooww leukkk!

 • 4 jaar geleden chérie

  Zulke leuke boeken!

 • 4 jaar geleden XLoveea98

  Bedankt voor dit blog! Hier door ben ik the It-girl gaan lezen en nu ben ik verslaafd Echt super leuke boeken!

 • 4 jaar geleden maaike

  Leuke tips! Mijn lievelingsboek is ' zoek het maar uit' van chantal van gastel. echt een aanrader! de andere boeken die zij geschreven heeft zijn ook allemaal erg leuk. zwaar verliefd, zwaar beproefd,zwaar verguld en geknipt voor jou.

 • 4 jaar geleden XLoveea98

  Leuke boeken! Ik ga ze, deze zomervakantie, lezen. Nog even doorbikkelen, want het duurt nog wel eventjes voordat ik kan relaxen...

 • 4 jaar geleden bo

  + de edelstenentriologie ook

 • 4 jaar geleden bo

  de boeken van maureen johnson zijn ook leuk

 • 4 jaar geleden W.

  The Vampire Chronicles - Anne Rice

  Darren Shan Saga - Darren Shan

  Harry Potter serie - JK Rowling

  The Mortal Instruments - Cassandra Clare

  Stravaganza serie - Mary Hoffman

  The Vampire Academy - Richelle Mead

  En nog veel meer eigenlijk

 • 4 jaar geleden Sanne

  Gone en Percy Jackson zijn ook echt geweldig, net als de edelstenentrilogie. Leuk artikel !

 • 4 jaar geleden Iris

  Harry Potter, Percy Jackson, The Hunger Games, Divergent, Lord of the Rings vond ik echt geweldig. The Perks of Being a Wallflower is ook echt helemaal fantastisch. Twilight vond ik iets minder, een beetje voorspelbaar en langdradig.

  (Ik heb wel alles in het engels gelezen btw).

  Heeft iemand Beautiful Creatures gelezen? Ik zit eraan te denken die nu te lezen, maar ik weet het niet zeker

 • 4 jaar geleden don't worry be happy

  Twilight Saga, The Hunger Games, Harry Potter en de boeken van Carry Slee vind ik zelf ook wel leuke boeken.

 • 4 jaar geleden don't worry be happy

  .

 • 4 jaar geleden Sofiee

  Als je van De hongerspelen, Harry Potter, Twilight, de boeken van Lauren Conrad houd dan zijn de boeken van Joss Stirling zeker een aanrader!

  Soulmates het verhaal van Sky en Soulmates het verhaal van Phoenix zijn echt ontzettende mooie en spannende verhalen!

  Een boek met liefde, en ontzettend knappe jongens ( ook al zie je ze niet, je weet gewoon dat het echte hotties zijn)

  Ze lezen ontzettend snel en zijn echt geweldiggg!

  ze zijn van dezelfde uitgever als van de boeken van Lauren Conrad (Blossom Books) geweldige boeken! Ik zou zeggen; kopen en lezen!

  Lieeefs

 • 5 jaar geleden lliissaa

  de boeken van Mell Wallis de Vries zijn erg leuk zoals: Vals dat gaat over 4 vriendinnen die gaan naar een huisje in de Ardennen na een ruzie verdwijnt Kim opeens als even later Feline ook vedwijnt worden Abby en Pippa bang ze pakken ze snel hun spullen en gaan naar het dichtsbijzijnde politie beauro en daarna rijden ze gelijk naar huis wat is er met de twee gebeurt???

 • 5 jaar geleden Noor

  De hongerspelen vind ik erg leuk! Maar ook de Gone serie is leuk, dat is een serie dat alle mensen boven de 14 jaar verdwijnen, en er een koepel om de stad is enzo. Niet echt een meisjesboek, meer voor meisjes én jongens. Maar wel leuk! Soort Harry Potter, Hongerspelen achtig in een.

 • 5 jaar geleden KatinkaBelgium<3

  De hongerspelen <3

 • 5 jaar geleden Manon

  Woow,zoveel leuke boeken. Dat duurt nog even voordat ik zoveel heb

 • 5 jaar geleden xSjanien

  wauwwwww ! ruilen? :$.

 • 5 jaar geleden Manouk

  De hongerspelen,

  Vlammen,

  Spotgaai mis ik nog in deze lijst

 • 5 jaar geleden sam

  mijn reis met jake is het boek dat elk meisje toch wel gelezen moet hebben, echt een aanrader!

 • 5 jaar geleden S.

  Haha, zo sorteer ik mijn boeken ook!

  Wat betreft de boeken zelf: wat een oppervlakkige onderwerpen! Chicklits zijn echt verwaarloosbaar...

 • 5 jaar geleden Emptiness

  Ik heb zojuist in 1 week alle 4 de twilight saga boeken gelezen :')

 • 5 jaar geleden Femmie

  Echt heel leuk artikel! ik wist niet meer wat ik zou lezen voor deze zomer, en nu heb ik weer wat inspiratie! Dankjewel!

 • 5 jaar geleden NeverxLookxBack

  Annemerel; Zou je alstublieft de eerste foto en 3de .

  Eens vergroten zodat ik ze kan opzoeken

  Liefs AM1902

 • 5 jaar geleden XxRoodRoosje

  Ik ben zelf enorme fan van Heleen Vreeswijk boeken. Heb ze allemaal

 • 5 jaar geleden Horizon

  aaah leeuk! ik hou ook heel erg van lezen.

  de voor dummies serie = echt leerzaam

 • 5 jaar geleden Pottertribute

  OMG je bent de boeken van Lauren Kate vergeten! Zoals kwelling en Fallen! Geweldig hoe luce verliefd wordt op een engel, en die voorkant ! <3 3 <3 maar dan wel in het engels natuurlijk

  ik hou sowieso meer van diepgaande boeken zoals fantasy en horrors xd

 • 5 jaar geleden Magnificence

  deze vakantie heb ik alle boeken van the hunger games, twilight en nog een andere triologie. love it!

 • 5 jaar geleden xIda

  wat leuk, de boeken zijn op kleur gesorteerd hahaha

 • 5 jaar geleden IHeartVS

  Helaas heb ik de meeste boeken al gelezen, maar voor mensen die nooit met hun neus in de boeken zitten is dit een goed artikel!

 • 5 jaar geleden Eef

  Literatuur van de hoogste stand

 • 5 jaar geleden Demi

  @annemerel, er is ook een andere boekenserie van gossip girl en cecily von ziegar! het heet gossip girl; the next generation

 • 5 jaar geleden Julie

  J'adore reading

 • 5 jaar geleden Karlijn1997

  Heel duidelijk wat voor type je bent, leuk! het is niet mijn soort boeken, maar ieder z'n ding! wel goed artikel, je zou nog iets meer over de inhoud kunnen zeggen.

 • 5 jaar geleden karel

  diepgaande boeken zeg. Je bent Fifty shades of grey vergeten in deze collectie...

 • 5 jaar geleden IngLovesyu

  Hongerspelen & twiglight eigenlijk zijn chicklits niet echt mijn ding, ben nu bezig aan de Davinci Code.

 • 5 jaar geleden imamermaid

  niet erg van hoog niveau dit allemaal... jammer!

 • 5 jaar geleden Minouck

  The mortel Instruments zijn ook super leuke boeken als je van fantasie houdt!

 • 5 jaar geleden LegallyBlonde

  JAAA IT GIRL!!!

  Ik ben echt verslaafd aan die serie, heb ze ook alle 10!

 • 5 jaar geleden anon

  @EliGoldsworthy ik hou ook van horror verhalen

 • 5 jaar geleden Myrthe

  The hunger games is verslavend, heb alleen wel een slecht gevoel vaak als ik deze boeken lees vooral omdat je zo enorm meegesleurd word in de boeken..

  Ik heb voorderest een paar boeken op m'n lijstje gezet

 • 5 jaar geleden Sanne

  Ik ben nu bezig met Lord of the rings, en zodra ik daarmee klaar ben ga ik The hunger games maar eens lezen!

 • 5 jaar geleden Sabiena

  leuk artikel! ik lees graag, en heb super veel vrije tijd, dus dit is wel heel handig !

 • 5 jaar geleden Oversized

  @EliGoldsworthy

  Nee, ik lees die ook heel graag. Dit is niet echt mijn genre aan boeken. Ik lees graag thrillers en detectives.

 • 5 jaar geleden Liah

  leuk! maar ben ik de enigste die ook vreselijke horror verhalen en detectives leest?..

 • 5 jaar geleden LUMINEUX

  Als je van historische verhalen houdt en graag een boek met een ik-persoon leest dan zijn de boeken van Simone van der Vlugt echt een aanrader. Ik houd van al haar boeken, prachtige, meeslepende verhalen! Mensen die niet van lezen hielden heb ik aan het lezen geholpen.Helaas heb ik al haar boeken al uit...

  De honger spelen is trouwens ook geweldig, al denk ik dat bijna iedereen die boeken al gelezen heeft.

 • 5 jaar geleden Nynke

  ik heb de edelsteentrilogie.. erg leuk! en het eerste boek van Sevenster, de laatste wachters! ben erg benieuwd naar het volgende boek ervan

 • 5 jaar geleden Mary

  Leuk artikel =) Ik lees graag.. een echte aanrader zijn alle boeken van Lindsey Kelk! Zij heeft echt een leuke schrijfstijl, ik heb haar boeken in het Engels gelezen. En als je van Dan Brown-achtige boeken houdt is de triologie van Kathleen McGowan ook zeker een aanrader.

 • 5 jaar geleden Turtletimes

  Ik heb nooit geweten dat Jenny uit de it-girl reeks dezelfde Jenny uit GossipGirl was :o

 • 5 jaar geleden GirlBoY

  Leuk artikel! En jij hebt echt heeeeeeeel veel leuke boeken!!! Yea ik ben jaloers hihi

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Leuke boeken!

 • 5 jaar geleden karlijncéline

  fifty shades ! Ben nu bezig met Champagne in Chateau Marmont, ben benieuwd

 • 5 jaar geleden Mirjen

  Ik vind het een leuk artikel maar met die links er tussendoor vind ik erg irritant lezen. Misschien een idee om de links onder het artikel te zetten. IPV het er door heen.

 • 5 jaar geleden ImmaCannibal

  The It-girl is mijn favoriete boek!

 • 5 jaar geleden Anoniem

  Allemaal leuke boeken ik heb ze bijna allemaal gelezen!

 • 5 jaar geleden Lydia

  wauww!leuke boekenkast!o--O

 • 5 jaar geleden Melanie

  De Shopaholic serie van Sophie Kinsella is zeker aan te raden! De meeste hier zullen ze wel kennen, maar ik denk ik zeg het even voor de mensen die ze niet kennen. En wat ziet jouw boekenkast er leuk uit zeg!

 • 5 jaar geleden Belle

  Leuk artikel!(:

 • 5 jaar geleden chocoberry

  waaaah jou boekenkast is Awesome!

  en een superleuk artikel!

 • 5 jaar geleden Simone

  Super leuk artikel dit! En ik zou echt een moord doen voor jou boekenkast, allemaal leuke boeken wauw

 • 5 jaar geleden xtessa

  leuk artikel!

 • 5 jaar geleden error404namenotfound

  leuk artiekel!

 • 5 jaar geleden Simply Emily

  top artikel!

 1. 1