Lifestyle

Vijf redenen voor een dagboek

294
...

Een dagboek bijhouden suf en saai? Echt niet! Het is juist handig om weer op te zoeken wanneer dat ene nou ook al weer gebeurde,  hoe lang je nou eigenlijk precies samen bent met je vriendje en herinneringen op te halen die je misschien al weer lang vergeten was. Maar je kunt nog veel meer met een dagboek, lees gauw verder.

Een dagboek bijhouden is een ontzettende fijne en veilige manier om je af te reageren wanneer je een rotdag hebt gehad, of iets kwijt wilt waar je met niemand over durf te praten.

Maar waarom zou je nog meer een dagboek bijhouden? Nou hierom!

dagboek

Een dagboek hoeft niet alleen maar uit (geschreven tekst) te bestaan. Maak een beginpagina met informatie over jezelf met leuke weetjes. Plak de filmkaartjes op als je naar de bios bent geweest, maak collages van foto’s met jou en je vriendinnen en teken dingen die zomaar in je opkomen. Zo is je dagboek al een feestje om naar te kijken.

dagboek

Oké, de kans is klein. Maar het is ontzettend leuk om weg te dromen dat je leven zo boeiend is dat het uitgegeven wordt als boek . Of zelfs verfilmd wordt. En mocht je ooit beroemd worden (you’ll never know!) dan staat een groot gedeelte van je levensverhaal al mooi op papier.

dagboek

Een dagboek bijhouden hoeft niet per sé op papier. Gebruik je telefoon, of tik lekker een eind weg op je laptop. Zet dan wel wachtwoorden op je telefoon en de bestanden van je laptop. Het is geen prettig idee dat iemand zomaar in je telefoon of computer gaat zitten snuffelen en je geheimen leest.

dagboek

Als je graag iets wilt gaan doen in de schrijfwereld is een dagboek een ontzettend goede manier om elke dag je writingskills te oefenen. Na een tijdje zul je zien dat je beter bent gaan schrijven, of dingen veel beter kunt verwoorden. Van je eigen levensverhaal kun je ook weer enorme inspiratie krijgen voor een verhaal voor je eerste boek.

dagboek

“Ik weet zeker dat het nu jouw beurt is om te betalen. Vorige keer heb ik betaald, echt!”. Leuk hé, die welles- nietes discussies met je vriendje of vriendinnen over wie er het laatst heeft betaald, of welke dag jullie nou naar die film zijn geweest. In je dagboek kan je dit dan allemaal terugvinden. En je gelijk bewijzen. Einde discussie.

Hou jij een dagboek bij? Zo nee, zou jij het leuk vinden om daar mee gaan te beginnen?

Door Brenda

Bron/beeld: squido.com, weheartit.com

LOVE dit artikel
22 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

294 reacties

 • 2 jaar geleden Faith

  Wauw!! Wat heb je een mooi blog geschreven.

 • 3 jaar geleden LotteLoveLife

  Heyy meiden, ik heb ook een dagboek en ben 22 januari precies een jaar bezig met schrijven. Hier een paar tips:

  - Neem een schrift met een harde kaft

  - Zet de datum erbij

  - Je hoeft niet alleen te schrijven. Ik maak ook af en toe een collage ofzo maken. Ik ben nu bezig met een herfst collage en haal gewoon plaatjes uit tijdschriften en van internet.

  - Schrijf met pen zodat je het niet meer kunt veranderen. Het is de bedoeling dat je opschrijft wat je op dat moment voelt en dat moet en kan je niet veranderen dus ook niet in je dagboek.

  Dit waren mijn tips

  -xxx- Lotte

 • 4 jaar geleden Schatjexo

  It'sMYlife, je kan je dagboek bij houden op www.mydiary.nl xx

 • 4 jaar geleden Schatjexo

  Ik heb ook een dagboek en als ik me verveel teken ik altijd dingetjes erin enzo

 • 4 jaar geleden It'sMYlife

  weet iemand een site waar je online een dagboek kan bijhouden ?

 • 4 jaar geleden Raven, timeless...

  ik begin altijd aan het schrijven van een dagboek maar haak altijd weer af. en na een tijdje begin ik weer aan het zoveelste dagboek van mij

 • 4 jaar geleden Miss Great

  ik begin er altijd in alleen dan haak ik halverwege weer of omdat wat ik er in schrijf stom is en ik heb er haast geen tijd voor. maar ik denk dat ik weer eens ga beginnen

 • 4 jaar geleden Maartjex

  @missdarling wat voor boekje gebruik jij hiervoor? lijkt me suuupervet !

 • 4 jaar geleden m.h

  @eendenfan, het maakt niets uit wat je erin schrijft! wat jij wil. maar de meeste mensen schrijven in een dagboek wat ze die dag hebben beleefd .

 • 4 jaar geleden m.h

  @ missdreaming , ik heb een Smashbook! and i love it .

  ik wil altijd al zo graag een dagboek bij houden, maar als ik dan uiteindelijk bezig ben doe ik er na een paar dagen niéts meer mee.

  daarom wil ik graag een dagboek op mijn laptop bijhouden, maar niet via Word. dat is zo saai .. iemand tips? =$

 • 4 jaar geleden photography-lover<3

  dit heeft me echt veel inspiratie gegeven!!!!!

  ik ben meteen begonnen met zelf ook een dagboek te maken!

 • 4 jaar geleden missdreaming <3

  ik hou zelf ook een dagboek bij, teminste, vorig jaar mee begonnen, dit jaar een stukje maar nu al een half jaar niet meer.. moet er ook maar eens aan beginnen!

  maar voor de mensen die het wel leuk vinden om later ergens nog een soort herrinering te hebben aan vroeger (behalve foto's ) maar liever niet bladzijdes vol schrijven heb ik een leuk idee, HET SMASHBOOK

  je kan er van alles in doen, ook in schrijven en je hebt vele soorten! je kan precies het soort kiezen dat bij je past!

  om even een duidelijk beeld te geven, even een filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=_PFsArr4Z1s

  willen jullie meer weten?

  laat het mij dan even weten!!

  xx

 • 4 jaar geleden IKeepMyName

  ik begin telkens wel maar maak het nooit af....

 • 4 jaar geleden Yaraa

  ik ga proberen in de zomervakantie een dagboekje bij te houden.. als ik maar verder dan dag 2 kom :$

 • 4 jaar geleden eendenfan

  ik wil het ook doen maar ik ben er niet zo goed in en wat voor dingen kan ik er allemaal inschrijven?....

 • 4 jaar geleden Florien

  Ik hou al mijn hele leven dagboeken bij, het is geweldig om terug te lezen en je kan er alles in kwijt!

 • 4 jaar geleden Maartjex

  ik wil beginnen met een dagboek, omdat ik met nogal wat dingen zit die ik dan van me af kan schrijven.

  iemand een goede site?

 • 5 jaar geleden IkbenEsther

  Ik heb van mijn 8e tot mijn 11e een dagboek bijgehouden en ik ben en toen mee gesopt, ik vond het te veel tijd kosten. Maar nu ik dus heb gelezen ga ik denk maar weer eens beginnen met een dagboek. TIp: Bij de action kan je schriften kopen met een harde kaft en slotjes kan je er op leten maken! Veeel goedkoper!

 • 5 jaar geleden pleun

  Ik houd zelf ook een dagboek bij. Het is echt heel fijn om je gevoel kwijt te kunnen zonder dat je het perse hoeft te vertellen tegen iemand. Ik raad het iedereen aan. lieefs. x

 • 5 jaar geleden xMusicFan

  Nadat ik dit gelezen heb,ga ik er ook maar eens één beginnen denk ik...;D

  En ik heb (toevallig?!) vandaag ook een dagboek gekregen met Kerst;D ech handy&leuk;D

  En dan kan ik eindelijk m'n gevoelens kwijtt;D

 • 6 jaar geleden LC20

  Veel mensen denken, bij een dagboek de naam zegt het al, dat je iedere dag moet gaan schrijven. Ik zelf heb daar niet altijd de tijd voor. of ja je moet er maar net tijd voor willen maken. Ik schrijf dan ook maar een keer in de week, en dan vat ik samen welke (bijzondere) dingen ik heb beleef. Want als ik iedere dag alles over stage en school moet schrijven, vind ik dat het dagboek niet echt boeiend is. Daarom schrijf ik over de leuke bijzondere gebeurtenissen. En over het weekend.

  Vind het ook erg handig om te typen, i.p.v te gaan schrijven. En dan alles op een usbstick zetten, en uitprinten en het er in plakken. Enige nadeel is de inkt. Maar ja je moet er wat voor over hebben.,

 • 6 jaar geleden Charlotte

  Nu hou ik nog steeds een dagboek bij en dat doe ik al sinds ik kan schrijven. Mijn zus en mijn zusje hebben eens iets heel gemeens gedaan. Ze hadden mijn dagboek afgepakt waar natuurlijk heel persoonlijke dingen in stonden en ze hadden daar ingeschreven: "mooi dagboek... doe tog niet zo gek. Oh ja, je bent gek!"

  Ik heb ze dat heel erg lang kwalijk genomen want ik wist dat ze het niet voor de lol deden, want ik was eigenlijk altijd een beetje een buitenstander.

  nouja, ik verstop het nu goed en hoop dat er niemand ooit nog eens aankomt

 • 6 jaar geleden rosebuttel

  Haha ik hield een dagboek bij aan het begin van het jaar, en verstopte hem onder mijn bed, alleen mijn moeder had hem afgepakt.. Tja en nu wil ik natuurlijk een dagboek met een echt slot, maar ik heb geen idee waar je die kan kopen. Weet iemand het?

 • 6 jaar geleden cintuu

  Als er geen goed dagboek met een slot te vinden is, zorg er dan gewoon voor dat je hem goed verstopt! Heb nu al 3 dagboeken vol & nooit iemand die de kans heeft gehad om hem te lezen.

  Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch naar een zelfgemaakt dagboek. Maak op de voorkant een leuke collage met foto's en plaatjes uit tijdschriften & dann met letters uit de krant ofzo 'diary' /'dagboek' e.d. eropp.

 • 6 jaar geleden cintuu

  Schrijven is echt helemaal mijn ding, dus ja, ik heb een dagboek! Ik snap dat veel mensen er helemaal geen zin in hebben ofzoo, maar het is echt superleuk. Vaak lees ik dingen terug van een paar jaar geleden en bekijk ik oude foto's weer eens. (:

  ' Feelings can change, memories don't. '

 • 6 jaar geleden GhoticGirl

  ik heb er wel een maar schrijf er haast nooit in ga er nu misschien weer wat serieuzer mee beginnen.

 • 6 jaar geleden janneke

  vroeger heel veel gedaan, vooral omdat ik me vaak alleen voelde, nu ik het terug lees denk ik soms ook wel eens van juist ja haha.

  Nu ik dit heb gelezen heb ik een programma gedownload dat je je dagboek op de computer bij kunt houden met een wachtwoord en al.

  Lijkt me wel weer leuk haha

 • 6 jaar geleden Saaarxx

  Ik hou ook een dagboek bij. Heb hem in 2008 gekregen voor mijn verjaardag, en ik heb driekwart van de bladzijdes vol staan. Ook superleuk om het terug te lezenXD

 • 6 jaar geleden dusssss

  ik hou ook een dagboek bij!

  nou ja het is gewoon een schrifjte van de action.

  Ik ben nu meer dan een half jaar bezig en heb twee schriften vol geschreven, haha xD

 • 6 jaar geleden kecee

  ik hou geen dagboek bij, vroeger wel eens gedaan.

  denk toch dat ik er maar weer eens aan ga beginnen, lijkt me wel weer eens leuk voor later terug te lezen

 • 6 jaar geleden DnieSs21

  Ik hou ook een dagboek bij! Vergeet alleen vaak erin te schrijven. Soms moet ik gewoon echt wat kwijt en dan schrijf ik daarin. Ik hou hem nu bijna een jaar bij en om dan het begin te lezen is wel grappig! Kan je ook zien hoe je leven veranderd.

 • 6 jaar geleden Beppieee

  Ik heb een dagbeok, en ik vindt het echt heerlijk om er alles in te schrijven.. ookal heb ik een saai leven.

  Ik heb ook vaak juist geen om erin te schrijven maar als ik het dan doe betrap ik me er vaak op dat ik een uur lang zit te schrijven en aan het lezen ben.

 • 6 jaar geleden esmedevries

  ik hou ook een dagboek bij,, alleen wil ik de helft verbranden,, omdat er kut herineringen in staan dus denk er ook aan om nieuwe te beginnen(A)

 • 6 jaar geleden Amy

  Ik heb nog steeds een dagboek.

  Heel vaak heb ik geen zin om erin te schrijven, maar ik moet wel anders kan ik ´s nachts niet slapen van alle gedachtes die door mijn hoofd gaan.

 • 6 jaar geleden Sweetheartx3

  Ik had een dagboek, maar eeuh, ik vergat er altijd in te schrijven dus ben ik er van zelf mee gestopt.

  & er was ook een probleem want mijn broer las wat ik allemaal schreef, waar ik het ook verstopte hij vond het altijd terug & plaagde mij met de dingens die ik daarin schreef >.<

 • 6 jaar geleden x_Annekeee

  Dagboek? :')

  Mijn leven is saai...? :')

  Ik denk dat ik eerder daar geen gevoel voor heb? :angel: Op school ook, als ik moet schrijven ben ik altijd 10 uur bezig... Misschien door mijn dyslextie?

 • 6 jaar geleden Mirthe

  Het lukt mij nooit om een dagboek echt bij te houden ..

 • 6 jaar geleden Vera

  ik vergeet er altijd in te schrijven,

  of het word gevonden en dan heb je gezeik..

 • 6 jaar geleden Lisa

  Heel vroeger had ik ooit een dagboek van Diddl waar ik netjes met vulpen in schreef elke dag >.< Er staan ook doelloze pagina's in waar eigenlijk totaal geen bal in wordt verteld. Misschien moet ik toch maar weer 'ns beginnen... Al schrijf ik haast alleen als ik me kut voel. En meestal in de vorm van gedichten. Of in een worddocument, zoals laatst een document van iets van 7 A4 die ik uiteindelijk ook echt aan m'n ex heb meegegeven.

 • 6 jaar geleden Lipgloss_Barbie

  heb al een jaar of 2 een dagboek en ben er echt blij mee, het is ontzettend fijn om al je gedachtes en belevenissen op papier te zetten

  echt een aanrader (K)

 • 6 jaar geleden emotjj

  ik had een dagboek maar dat heb ik verbrand omdat er veel slechte dingen instonden die ik had meegemaakt en mijn zus het ook iedere keer vond en het gaf me een goed gevoel toen ik het verbrande x

 • 6 jaar geleden xsunshinecolorr

  de reden dat ik geen dagboek meer schrijf is dat mijn zusje hem op de een of andere manier ALTIJD weer leest, ze is echt niet te vertrouwen

 • 6 jaar geleden Emely

  Ik heb vorig jaar een vakantie dagboek bijgehouden, en ik vond het ontsettend leuk om terug te lezen,

  Dat is de reden dat ik het dit jaar ook weer doe

 • 6 jaar geleden dorien

  ik voel me daar te oud voor op de 1 of andere manier. ik heb vroeger toen ik echt nog 9 was of zo een dagboek gehad maar daar heb ik welgeteld 1x in geschreven xD

 • 6 jaar geleden Lisa

  waar kan je leuke dagboeken vinden.. ?

 • 6 jaar geleden Lennie

  www.penzu.com! <3

 • 6 jaar geleden Anna

  waar kan je een goed dagboek vinden? ik kan er echt eigenlijk nergens 1 vinden met een slot ofzo.. zoek gewoon de perfecte. hahaha ;p

 • 6 jaar geleden xLayout

  Ik ga me volgend jaar voornemen om een dagboek bij te houden, kan ik na een jaar teruglezen wat ik allemaal heb meegemaakt.

 • 6 jaar geleden Chocooola

  Ga er een beginnen lijkt me super om daar later in terug te kijken

 • 6 jaar geleden Fashionistac

  Vroeger vond ik een dagboek bij houden spannend maar ik wist dan nooit wat ik er in moest schrijven

 • 6 jaar geleden cl1998

  ik hou soms wel eens een dagboek bij maar ik heb er meestal geen tijd voor dat vind ik wel heel jammer. Want als je later ouder bent dan kun je dat terug lezen dat dat vind ik super!

 • 6 jaar geleden 4968

  Ik heb vroeger weleens een dagboek gehad. Maar ik schreef er niet zo veel in, alleen als ik daar zin in had :p

 • 6 jaar geleden isaaaxxx

  ik heb sinds mijn zesde al vijf dikke dagboeken heeelemeaal volgeschreven. het is echt even een momentje om alles van me af te schrijven/tekenen/krabbelen als mn hoofd vol zit enzo

  ik bewaar er ook briefjes, krabbels uit mn schriften kaarten bonnetjes enzo in

  ook leuk o mallemaal weer terug te lezen. veel mensen vinden het moeilijk om vol te houden, maar daar heb ik gelukkig geen problemen mee

  voor mensen die dat wel hebben: maar een one-line-a-day-dagboek. elka dag gewoon één zinnetje, een songtekt of gevoel of iets wat iemand zegt, ook heel leuk en je bent er snel mee klaar, want ik ben elka dag bijna een kwartier tot half uur kwijt aan mn dagboek XD

 • 6 jaar geleden Lovetoloveyou

  ik heb een dagboek, maar die is van toen ik klein was dus er staan alleen suffe dingen in, dus ik ga eens een nieuw dagboek beginnen (:

 • 6 jaar geleden xxmaxime98

  ik heb wel een dagboek, al is het bij mij meer een weekboek haha, alleen echt belangrijke dingen schrijf ik op, (vriendje, ruzie met die en die enz. )

 • 6 jaar geleden Vanity

  ik doe het met tijden en schrijf er echt vanalles in gedichtjes, dingen die ik heb meegemaakt en zelfs songteksten die ik echt super vind !

 • 6 jaar geleden Andy

  ik heb nu al een jaar lang met een notitieboekje rondgelopen waar ik alles in schreef etc.. waaronder de laatste tijd meer typische 'dagboekverhalen' enzo, dus ik denk dat ik voor komend schooljaar een écht dagboek koop

 • 6 jaar geleden Julie

  Oh vroeger had ik altijd een dagboek

 • 6 jaar geleden AnnieKapanie

  Ik was daar een paar maanden geleden mee begonnen, maar nu heeft me mijn moeder het gevonden en wat dingen gelezen die niet echt voor haar bedoelt waren. Echt heel fijn, dus nu hou ik er maar eentje bij op de computer

 • 6 jaar geleden marissa1994

  mn vriendin heeft me gedwongen er een te beginnen, dus heeft ze er me eentje gegeven voor mn verjaardag met n superleuk berichtje aan de voorkant!

 • 6 jaar geleden Soumia

  Ik moet ook een dagboek aanschaffen ...

 • 6 jaar geleden Esther ∞

  ik heb al een dagboek, ik schrijf ook egt alles in! het is best vet voor later:P

 • 6 jaar geleden tiry

  wat een domme redenen

 • 6 jaar geleden BellyBag

  Ik schrijf 1 a 2 keer per maand maximaal :P Er gebeurt niet elke dag iets boeiend, en zo heb ik tenminste echt wat om te schrijven

 • 6 jaar geleden Laura

  Heb er vandaag eentje aangeschaft!

  Eentje van Roosje & Truffel.

 • 6 jaar geleden nnnaazz

  dagboek bij houden is wel leuk! doe ik ook xD

  btw leuke artikel met leuke TIPS..

 • 6 jaar geleden juliaislief

  zelf heb ik wel een dagboek gehad, maar als ik het terug lees denk ik; WTF doe ik hier dom dan ?

  hahaha

  AHAHAHA, ik lag helemaal in een scheur om jou reactie, zo herkenbaar.

 • 6 jaar geleden emmely

  ik heb een app op me htc! super handig! ff je frustatie kwijt op je mob, met wachtwoord natuurlijk!

 • 6 jaar geleden Brechje

  ik heb het een hele tijd gedaan maar nu ben ik meestal te moe en heb er geen zin in haha misschien ga ik wel weer beginnen

 • 6 jaar geleden Annemarie

  ik ben al wel 100 keer begonnen aan een dagboek, maar na een paar weken stopte ik weer..

  misschien maar weer eens proberen..

  http://inlovewithaladybird.blogspot.com/

 • 6 jaar geleden SilverBlueberry

  Pff ging door elke dag in een dagboek te schrijven veel te veel nadenken:/ Het is soms wel grappig om dingen terug te lezen. Heb nu al lang geen dagboek meer.

 • 6 jaar geleden Queen B.

  goeie tips

 • 6 jaar geleden Jocelyne

  Ik heb al een paar dagboeken gehad, en in het begin was ik echt fanatiek aan schrijven maar het werd steeds minder.

  maar als ik dit lees wil ik zeker weer een dagboek. en ik ga die ideeen ook toepassen.

 • 6 jaar geleden Moesziee

  ik houdt een blog bij, is ook erg handig! en het is op internet, dus gelukkig altijd terug te vinden! af en toe schrijf ik nog wel eens wat leuke gedachten op een een boek wat ik laatst gekocht heb. daar gaan ook inderdaad bios kaartjes etc in!

 • 6 jaar geleden liefskimberley

  ik had altijd een hekel aan dagboeken, maar nu ben ik echt geinspireerd! Ik heb wel al allerlei reisboekjes enzo, maar een dagboek is eigenlijk veel leuker

 • 6 jaar geleden CestSanna

  vroeger deed ik het en af en toe typte ik op de computer

  maar dat heb ik al een jaar niet meer gedaan

 • 6 jaar geleden Eline

  haha best nog n leuk idee

 • 6 jaar geleden Chavira

  ik wil wel mee beginnen maar ik vergeet het zo vaak echt niet normaal ! of ik vind me handschrift niet mooi dus ja .. maar als ik een mooi boek vind ga ik het zeker doen en begin ik als ik op vakantie ben !

 • 6 jaar geleden always

  Ik hou het al heel lang bij, heb op mijn 9e verjaardag ofzo 3 dagboeken gekregen. schrijf nu in 1 dik dagboek ongeveer om de maand. ik vind het altijd leuk om weer terug te lezen wat me toen vroeger boeide. haha.

  Ook leuk voor later.

 • 6 jaar geleden jm

  oeh, ik ga er mee beginnen !

 • 6 jaar geleden krullenbolll

  ik hield er een bij -tot 2maanden geleden. ik had geen zin meer om elke avond te schrijven (: ik ga het wel weer proberen, want het is altid leuk om terug te lezen.

 • 6 jaar geleden ikHOUvanKLEREN

  ik kan dat nooit vol houden lees liever. maar ga het weer proberen.

 • 6 jaar geleden Manonno

  Ik heb ongeveer van mijn 10e tot 18e dagboeken bijgehouden, er liggen er minstens 10 op zolder. Best leuk om terug te lezen! En toendertijd was het fijne therapie om alle (puber)drama op te schrijven. Ik zoek het nu vaak niet meer om in mn dagboek te schrijven..heel af en toe. Maar ik gebruik mijn vriend nu meer als dagboek hehe. Ik raad wel iedereen om een dagboek te hebben

 • 6 jaar geleden missEJD

  @Pivoine

  You are soo right xD, ze faalt em best hard.

  @Ro0sjuh_ hahaha en jij bent 12! kijken wie er slimmer is!

 • 6 jaar geleden Pivoine

  @Ro0sjuh_ je gedachten onthouden helemaal niets, dat doet je brein. Je slaat dingen op in je geheugen, niet in je gedachten. Een gedachte is iets wat je denkt, niet wat je meemaakt.

  Als iets doet, doe het dan goed.

 • 6 jaar geleden SummerInMyHeadd

  @juicefull, idd het lukt mij ook niet om elke dag in een dagboek te schrijven, ik heb er wel een en ik heb er iets van 1 maand geleden het laatst ingeschreven xd

  xx

 • 6 jaar geleden xxsuusxx

  De term : dagboek is well wat suf jah.. Zelf schrijf ik regelmatig wel dingen op, maar dat is alleen of uit vrolijkheid of uit frustratie. Het is niet zo dat ik iedere dag iets schrijf, alleen dingen die mij echt bezig houden.

 • 6 jaar geleden Karin

  eerst schreef ik er dagelijks in, maar nu zo afentoe.

  maar ik vind het maar al te leuk om dramatische verhalen terug te lezen,wat nergens overgaat haha.

 • 6 jaar geleden missjillzz

  ik heb a; een dagboek en ik vind t heel leuk om in te schrijven haha

 • 6 jaar geleden Maaaartjeee

  hoe kan je dat dan op je laptop doen?

  ben bang dat als mn ouders ff op me laptop gaan het ontdekken,

 • 6 jaar geleden undercover99

  ik wil er wel een beginnnen op een laptop, maar dan moet ik der eerst een kopen :wacko:

 • 6 jaar geleden sema

  ik had er één maar ik wil nu ook weer beginnen ... het klinkt zo leuk maar dan moet ik dat allemaal bijhouden en ik ben zo bang dat iemand het leest !

 • 6 jaar geleden Amber

  Ik heb een dagboek waar ik al in schrijf vanaf mijn 5e, en het is zó leuk om terug te lezen. Ik ben geen dagelijkse schrijver, maar ik schrijf er bijzondere dingetjes in die ik later nog wil onthouden en het lukt me nog aardig goed . Als ik later volwassen ben wil ik graag nog weten hoe ik vroeger over dingen dacht

 • 6 jaar geleden Vy-vy-anh

  Ik heb net One lina a day besteld, sinds ze die op girlscene hebben gezet wil ik het al heel graag. Ik ben volgende week jarig dus ik dacht koop ik een cadeautje voor mijzelf. Hihi

 • 6 jaar geleden Roos

  ik heb al heel lang een dagboek, en heb elk jaar een nieuwe

 • 6 jaar geleden Jamie

  haha veel te veel werk, ik ga naar bed om te slapen, niet om ergens iets op te schrijven

 • 6 jaar geleden Rianneee_

  Ik houd sindskort ook een soort dagboekje bij. (:

 • 6 jaar geleden Tiffany

  Heb er ook een Vind het leuk om later terug te kunnen lezen wat ik allemaal meegemaakt heb.

 • 6 jaar geleden Alwaysbeauty

  ik wil ook graag een dagboek bijhouden maar weten jullie misschien waar ik een leuke dagboek kan vinden?

 • 6 jaar geleden Tineke

  ik houd ook een dagboek bij en het is echt leuk om te terug te lezen wat je allemaal gedaan hebt