Lifestyle

Help! Bang voor honden..

72
...

Oh wat leuk, je beste vriendin van school nodigt je voor de eerste keer uit om bij haar langs te komen. Heel blij en met volle moed fiets je naar haar huis, het gaat zo gezellig worden! Met allerlei verwachtingen klop je bij haar aan, om met schrik te zien dat ze een hond heeft… Laat dat nou je grootste angst zijn.

Het is niet raar om bang voor honden te zijn, het komt veel voor. Je bent dan meestal bang om besprongen of gebeten te worden. Het kan heel lastig zijn, want het is nooit leuk om bang te zijn. Ook omdat je gewoon bij je vriendin wil blijven komen, ondanks hun hond. Gelukkig is er wat tegen deze angst te doen...

Wat kan je er tegen doen?
Zeg van te voren tegen je vriendin dat je bang bent voor honden. Het is belangrijk dat je er niet van wegloopt en jouw vriendin steeds bij jouw thuis uitnodigt, dit is voor haar ook niet leuk. Als je het vertelt, zal ze waarschijnlijk zeggen wat voor hond het is. Als ze een ‘wildere’ hond heeft die veel springt zal ze hem wel in de tuin laten of in een andere kamer.

Als ze een rustige hond heeft, laat de hond dan vooral zijn gang gaan. Meestal als je bang bent voor honden, staar je ze meestal de hele tijd aan om ze in de gaten te houden. De hond ziet het aanstaren als een bedreiging en zal zich niet prettig voelen. Hij zal daardoor eerder gaan blaffen of grommen. Ontspan dus zodra je over de drempel gaat. Je hoeft de hond natuurlijk niet meteen te aaien, maar laat hem maar rustig zijn gang gaan.

Komt de hond toch, probeer hem dan niet weg te duwen. Draai je lichaam de andere kant op, dan houdt hij er meestal vanzelf mee op. Je kunt het natuurlijk ook tegen je vriendin zeggen, zij zal je helpen. Ga ook niet sneller lopen als je bang bent voor honden, dat zien ze als een uitnodiging om te spelen. Ze willen dan het liefst met je meerennen. Als er een hond achter je aankomt tijdens het joggen, ga dan even rustig stilstaan of wandelen.

Meestal als je heel bang bent verstijf je en hou je jouw adem in. De hond zal dit snel merken en denken dat er iets aan de hand is. Daardoor zal de hond ook gespannen reageren omdat hij denkt dat hij op zijn hoede moet zijn.

Stapje verder
Ben je van plan vaker te komen bij je vriendin, wat waarschijnlijk het geval is, probeer dan kennis te maken met de hond. Als je een band opbouwt met de hond zal deze steeds minder eng worden. Wat een mooi gebaar als deze hond ervoor zorgt dat je niet meer bang bent voor honden!

Bedenk dat alle honden die naar jou toekomen vaak gewoon nieuwsgierig of enthousiast zijn. Ze willen je graag begroeten, want dit is hun manier om kennis te maken. En dat vervelende opspringen is meestal een aangeleerde manier om je aandacht te krijgen, dus hij bedoelt ook hier geen kwaad mee.

Ben jij ook bang voor honden? Of heb je een vriendin die bang is voor jouw hond?

Beeld: Thinkstockphotos

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

72 reacties

 • 5 jaar geleden lovecats14

  wij hebben zelf een hond. ze heet Lotje en het is een goldenretriever. superlief!!!! helaas is het zusje van mijn vriendin echt als de dood voor honden, en zij is de vriendin van mijn zusje....

 • 5 jaar geleden Amy

  Ik ben echt niet bang voor honden ook niet voor die megafoon beesten ik zou juist zo'n grote hond willen

 • 5 jaar geleden julliet

  hier hoet jijzelf niks aan doen maar de bazen van de honden!

 • 5 jaar geleden Cutiebeauty

  Bang voor honden!!!???? I BEGGGG voor een puppy en: noppes. TIP: Kijk is een paar afleveringen van Cesar Millan en je zal honden veel beter leren begrijpen. Het draait allemaal om je eigen energie dat je uitstraalt, honden snappen dat veel beter dan woorden. Elke werkdag om 19:00 op National Geographic.

 • 5 jaar geleden LIEVESPROET

  ben bang voor honden, maar dan grote honden natuurlijk! denk iedereen wel hier die bang ervoor is. Hihi

 • 5 jaar geleden kuzzz

  aaah die mopshond <3

 • 5 jaar geleden Anouk

  Ben echt doodsbang voor honden! Bah!

 • 5 jaar geleden Emptiness

  Hoe kan je nou bang zijn voor zulke schattige dieren? (:

 • 5 jaar geleden BellisimaAngel

  Ik was vroeger heel erg bang voor honden. Elke keer als ik bij een vriendinnetje ging spelen en ze hadden een hond, moest de hond aan de ketting. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van!

 • 5 jaar geleden Squidward

  Ik hou juist van honden! Maar wel vervelend als je er bang voor bent..

 • 5 jaar geleden Tessie

  ik ben niet bang voor honden.

 • 5 jaar geleden Boppin Betty

  Je moet je gewoon relaxed gedragen en de hond negeren, zeker als je binnenkomt. Als je hem geen aandacht schenkt (daaronder valt ook oogcontact maken met de hond of naar de hond kijken). Dan krijgt de hond geen prikkels van jou en zal al snel ergens iets voor zichzelf gaan doen.

  Wat je vooral niet moet doen is hysterisch gillen, wegrennen e.d. Neem een ontspannen houding, hoe moeilijk dat ook is. Een hond pikt lichaamstaal snel op, sneller dan verbale signalen.

  Als je een hond tegenkomt, buk dan niet meteen voorover en steek niet meteen je arm uit om de hond te aaien. Het kan zijn dat je dan te dicht bijkomt en dan kan een hond je bijten uit angst.

 • 5 jaar geleden BrigitteBardot

  als een hond op je af komt, moet je je knie omhoog doen en dan springen ze niet

 • 5 jaar geleden Norine

  ik was vroeger heel bang voor honden nu wordt het wel minder, alleen zo'n hele grote hond is nooit fijn vind ik..

 • 5 jaar geleden Mathilde

  Ik word helemaal gek als ik een hond zie ik ben namelijk gebeten door een mega grote herdershond mijn schoen was helemaal kapot ..

 • 5 jaar geleden Peej

  Pff.. ben ook zooooo bang voor honden!

 • 5 jaar geleden Daphne

  Ik was eerst ook ontzettend bang voor honden, en dan vooral van die kleintjes omdat die zo ontzettend snel kunnen zijn. Door de jaren heen is die angst alleen maar minder geworden. Mijn vriendje heeft nu een jack russel en ik voel me daar ontzettend op mijn gemak bij. Jack (zo heet 'ie :p) ligt vaak naast me op de bank te slapen als wij tv kijken.

  Soms heb ik nog wel eens angst hoor, als ik een grote hond tegenkom of als honden op me springen en keihard blaffen!

 • 5 jaar geleden BeingFearless

  Ik ben soms wel bang voor honden die bij me opspringen. Maar meestal vind ik ze heel erg lief

 • 5 jaar geleden SilverBlueberry

  Ik was vroeger ook een beetje bang voor honden. Maar je moet er juist een paar keer mee in contact komen. Ze naar je toe laten komen even laten ruiken en aaien. Dan zijn ze niet meer eng want ze gaan echt niet steeds contact met je zoeken, alleen in het begin een beetje. Daarna zijn ze gewoon 'gezelschap' xD Nu vind ik ze juist heel leuk!

 • 5 jaar geleden Nishaat

  Vreselijk!!!!

  was een keer bij een pleintje met zo'n hek er om heen dat open en dicht kan.

  staat zo'n mevrouw met een hond precies bij de deur<_<

  (je mag niet eens met een hond daar staan) ik wil er langs maar ben bang voor honden zeg ik mag ik er langs mevrouw die vrouw verstoord uit haar gesprek zegt ze ja neem maar de andere deur toen zei ik maar die is dicht toen zei zei ja ga maar met me hond spelen WTF waar zie je mij voor aan ???>

 • 5 jaar geleden Shanu

  Voor iedereen die zich niet kan voorstellen dat mensen bang zijn voor honden : In Nederland zijn honden huisdieren in veel andere landen niet en geloof me dan zijn die beestjes niet zo schattig

 • 5 jaar geleden IKeepMyName

  ik was vroeger als de dood voor honden omdat er ooit 1ntje me in de boom had gejaagd XD maar nu vind ik ze echt cuties en wil ik er later zelf 1

 • 5 jaar geleden Janine

  Berner Sennen <3

 • 5 jaar geleden Amy

  Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen bang kunnen zijn voordien cutie besstjes

 • 5 jaar geleden LetsTalkPrada

  ik ben als kind in mn lip gebeten door een hond het zijn dus niet mijn BFS. Ik zeg dus altijd dat ik alergisch ben hahahahahahaa

 • 5 jaar geleden Emmm

  Ik vind honden ook leuk! behalve kleintjes. Honden vind ik veel leuker als katten, als je binnenkomt dan is een hond altijd blij en een kat die zit daar maar haha :P

 • 5 jaar geleden kietje

  @ LittleMissParis.

  het is in ieder geval een terriër, maar wat voor precies weet ik niet.

 • 5 jaar geleden Emmely

  Ik vind alle honden leuk behalve poedels en vechthonden zoals rottweilers e.d. Dit zijn wel goede tips, er zijn zooooo veel mensen bang van honden

 • 5 jaar geleden LittleMissParis

  weet iemand wat voor soort de hond op de vierde foto is? die vind ik zo schattig <3

 • 5 jaar geleden kietje

  ik ben zelf echt dol op honden en alle andere beesten. maar een vriendin van mij heeft een grote hond en dat beest zo vals als wat. ik ben echt niet bang voor dieren maar dat beest jaagt mij altijd de stuipen op het lijf.

  hij gromt altijd tegen me, ook als ik hem gewoon negeer, en gaat heel dicht tegen mij aan staan met zijn kop dicht bij mijn hand. en als ik ga zitten gaat hij recht voor mij staan en ook grommen zodra ik dan beweeg. maar volgens haar is hij gewoon bang en moet ik hem maar gewoon weg duwen.

  no way dat ik dat ga doen. en hij is echt niet "bang". verder doet ze er helemaal niks tegen.

 • 5 jaar geleden Tessa

  Don't like them, and i never will

 • 5 jaar geleden Kaashaas

  Ik ben als de dood voor honden, en heb ook echt een hekel aan van die mensen die, wanneer een hond op je af komt rennen, zeggen: "hij doet niks hoor".

  Het kan me geen reet schelen of ie niks doet, ik wil dat ding niet bij me in de buurt hebben!

  Ook vind ik het echt vervelend als mensen hun hond uitlaten zonder ze aan de lijn te hebben. Dit is gewoon verplicht, en fijner voor iedereen eromheen, doe het dan ook!

 • 5 jaar geleden xjojox123

  Ik hou echt van honden.. ik vind ze zo leuk! Als je ze wilt aaien gewoon je hand even voor hun neus houden.. dan kunnen ze even aan je ruiken..

  Mijn moeder vertelde laatst een verhaal over mijn broer. We waren op een vakantiepark en daar waren ook honden. Mijn broer was toen nog klein en een beetje bang voor honden.. hij rende dus keihard weg waardoor de honden dachten dat hij wilde spelen.. Moet nog steeds lachen als ik me dat voorstel

 • 5 jaar geleden Faith

  EMDR werkt heel goed tegen hondenangst, binnen 1 sessie ben je ervan af (eigen ervaring)!

 • 5 jaar geleden Liz

  Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen bang zijn voor die lieve hummeltjes.

 • 5 jaar geleden Jaycee

  Elke ochtend als ik mijn vriendin 's morgens ga ophalen voor school, gaan die buren hun hond 'uitlaten' door hem heen en weer door de straat te laten rennen. Die hond krijgt veel te weinig beweging, dus hij is dan helemaal wild en hij gaat om mij heen springen enzo terwijl die vrouw gewoon staat te kijken..

  Serieus, ik heb dan echt doodsangsten ofzo..

 • 5 jaar geleden Rani

  De foto's bij dit artikel zijn gewoon té schattig!

 • 5 jaar geleden Opblaasmaatje

  Waah ik houuuu van honden ♥

 • 5 jaar geleden blueberrylove

  toen ik 9 was kreeg mijn allerbeste vriendin een hond, en nog wel een duitse herder...

 • 5 jaar geleden ilovebakery

  aaaah ik houd van honden <3

 • 5 jaar geleden leonie

  ik kwam pas over mijn hondenangst heen toen ik 14 was en we zelf een rottweiler kregen. Nog steeds vertrouw ik honden niet voor 100%. Maar ik snap nu wel dat je er van kan houden. En schaam me er achteraf wel voor dat ik zo bang ben geweest voor een beest.

 • 5 jaar geleden Emily

  ik hou van honden

 • 5 jaar geleden Anouuk

  ik was tot een jaar of vijf doodsbang voor honden. dat was niet erg handig, want ik breng een bepaalde sfeer over op honden ofso. honden komen altijd naar me toe. mijn buurvrouw had een hond, die niet met kinderen om kon gaan, bij mij was dat geen enkel probleem c:

  toen mijn beste vriendin op mijn 5e een hondje kreeg was ik gelukkig zo van die angst af, sindsdien vind ik honden echt de leukste beesten die er zijn, en zeur al jaren om een hond.

 • 5 jaar geleden Lois

  Ik ben bang voor honden die ik niet ken of hele drukke honden. Is wel al een heel stuk minder geworden sinds ik zelf drie boxers had (:

 • 5 jaar geleden Julie

  loooooooooooooooooove them!

 • 5 jaar geleden anon

  Hihi k was bang voor honde maar dat is nu al paar jaartjes trug

 • 5 jaar geleden Kelly

  Ik was vroeger heel erg bang voor honden en ging naar therapie. Nu hebben we zelf een hond, Lola <3

 • 5 jaar geleden flower

  ik denk als je zelf met honden bent opgegroeid dat die angst zo ie zo al vele maanden minder is. Ik kan me eigenlijk angst voor honden niet goed voorstellen (oke die agressieve rassen wel). Zelf heb ik altijd honden gehad, ben ook een keer gebeten, maar heb er geen 'trauma' aan over gehouden. I love doggies!

 • 5 jaar geleden michal_1998

  Vroeger was ik altijd bang voor honden. dat kwam omdat een paar keer een hond over mij heen sprong dat is bestwel eng als je 6 bent XD nu niet meer

 • 5 jaar geleden Selma

  ik ben bang voor honden, maar heb zelf een border collie. het verschild bij mij echt per ras, voor het ene ben ik echt heel bang en voor de ander weer helemaal niet.

 • 5 jaar geleden Debby

  Ik ben jiust niet bang voor honden.

 • 5 jaar geleden ammique

  Mijn moeder is ontzettend bang voor honden, omdat ze een keer is gebeten door een hond.. Dus ik snap het wel, maar lijkt me erg vervelend!

 • 5 jaar geleden Angelina

  ik heb een hele lieve labrador LOVE HIM <33

 • 5 jaar geleden Ginny-X

  ik ben al sinds ik klein was bang van honden en ik kan er niks aan doen we hebben ook 2 honden daar heb ik ook schrik van ze zitten buiten in een schuurtje en in een kennel en er is een omheint stukje waar ze kunne lopen zolang ze daar zitten heb ik geen schrik, maar als ik ergens ben waar ze honden hebben of op straat ergens een hond passeer ga ik dood van de schrik. het is niet dat ik vind dat ze er niet lief en schattig uitzien, maar klein of groot dik of dun rustig of wild bij mij maakt het toch niet uit.

 • 5 jaar geleden Tessa

  vroeger was ik nooit bang voor honden, ik vond ze juist heel leuk. totdat een buurjongen van mij een hond kreeg die enorm groot was en helemaal op me af kwam rennen en toen viel ik om en moest ik 2 weken in gips ( was 7 ofzo) sins dien ben ik echt bang voor grote honden die op me af komen

 • 5 jaar geleden Roos

  Ik ben echt bang voor de meeste honden. Behalve als ze gewoon rustig zijn. Maar ik denk dat ik er ook wel banger voor ben omdat ik allergisch voor honden ben en dus niet echt gewend ben om ze te aaien enz.

 • 5 jaar geleden Esther

  @ablabs , ME2! honden zijn zo lief!

 • 5 jaar geleden nefelibata

  Ik snap echt niet hoe je bang kunt zijn voor honden...

 • 5 jaar geleden Freazy

  Een vriendin van mij is echt heel erg bang voor honden, katten, alles! Zelfs al was mijn kat die bijna op sterven lag aan het slapen, ze durfde er niet langs. Ik heb nu een kat en een hond en die stuur ik dan altijd de andere kamer in of naar buiten als zij er is.

 • 5 jaar geleden Lautim

  Wat voor soort is die tweede hond? Die is echt super leuk!

 • 5 jaar geleden JD

  ik was eerst altijd bang voor honden.

  maar toen ik 11 was ofzoo kregen we thuis zelf een hond, een puppy. als puppy was hij heel schattig en was ik er niet zo heel bang voor. je merkt dan niet dat hij groeit en uiteindelijk is het gewoon een grootte hond en ben je er niet meer bang voor! ik durf nu gewoon alles met me hond te doen. omdat mijn hond best wel waaks is en soms dus ook zijn tanden laat zien ben ik ook niet meer bang voor andere grote honden. dus een tip: neem gewoon zelf een hond!!

 • 5 jaar geleden Jaaady

  haha een vriendin van mij is zo verschrikkelijk bang voor honden , echt niet normaal meer. Zelfs van die kleine hondjes..

 • 5 jaar geleden Bettiepage

  Mijn probleem is dat ik niet bang genoeg ben voor honden. Ik wil ze allemaal meteen aaien, haha. Maar ik vind dat als je gast bang is voor honden, dat je de hond gewoon niet in zijn/haar buurt moet laten komen, want iemand die ècht bang is, wil je geen paniekaanval bezorgen. Ook al is de hond rustig...

 • 5 jaar geleden Coaties

  Ik ben echt zo bang voor honden, mij zal je dan ook nooit zien lopen met een hond..

 • 5 jaar geleden always

  ik ben meestal ook bang voor honden, ben vroeger 3 x gebeten en heb daar niet echt veel zin meer in!

  Sommige honden vind ik wel lief, maar die ken ik al heel erg lang, zijn niet heel druk of blaffen niet.

 • 5 jaar geleden AMBITIOUS_

  Ik vind honden geweldig! We hebben zelf een bruine labrador, die nogal enthousiast is als er 'nieuwe' mensen op bezoek komen. Daarom vinden sommige vriendinnen hem een beetje eng, omdat ie dan gaat springen etc. Maar hij is zo'n lieverd! <3

 • 5 jaar geleden 185natas

  die foto's kun je ONMOGELIJK bang zijn!!

 • 5 jaar geleden blacksandals

  AAAAAAAAAAAAAAAAHW!

 • 5 jaar geleden Elianne

  Ahh, wat een lieve hondjes

 1. 1