Lifestyle

Help! Mijn ouders mogen mijn vriendje niet

21
...

Je hebt een leuke jongen ontmoet, jullie hebben verkering en je hebt the lucky guy aan je ouders voorgesteld. Phew! Al het moeilijke is achter de rug... Dacht je. Er is namelijk een klein probleempje: je ouders vinden je vriendje helemaal niks. Oei! Hoe ga je hiermee om?

Het is natuurlijk hartstikke naar als je een leuke jongen hebt ontmoet, maar dat je ouders daar anders over denken. Toch is het best begrijpelijk dat je ouders zich zorgen om je maken. Daar zijn het ouders voor. Ze zijn waarschijnlijk bezorgd en ze willen niet dat hun kleine meisje gekwetst wordt. Dit is een heel vervelende situatie... Daarom hebben wij een aantal tips die je misschien zouden kunnen helpen.

1. Wat is de reden dat je ouders je vriendje niet leuk vinden?
Probeer erachter te komen wat de redenen achter de kritiek op je vriendje zijn. Vinden ze hem niet leuk, omdat ze bang zijn om hun kind te 'verliezen'? Of zijn ze bang dat je te jong bent voor verkering? In deze gevallen hebben ze niet daadwerkelijk kritiek op je vriendje, maar ze zijn bezorgd. Het helpt om hier veel met ze over te praten. Op deze manier raken ze meer gewend aan de situatie en krijgen ze er meer vertrouwen in. Is de kritiek echt tegen jouw vriendje? Dan is het volgende punt handig.

liefde

2. Leg de kritiek niet naast je neer
'Liefde maakt blind' is een bekend gezegde. Je denkt misschien dat het je nooit zal overkomen, maar het gebeurt soms zonder dat je het doorhebt. Hoe serieus je de kritiek moet nemen, hangt af van de reden achter het commentaar. Toch is het nuttig om na te denken over wat je ouders zeggen. Als het goed is hebben je ouders het beste met je voor. Denk daarom goed na of er niet een kern van waarheid in zit. Het kan namelijk zijn dat je alles door een roze bril ziet en niet doorhebt dat hij niet goed voor je is.

liefde

3. Laat je ouders je vriendje beter leren kennen
Stel: je ouders hebben je vriendje nog maar twee keer gezien en op basis daarvan hebben ze kritiek op hem. Eigenlijk is dit veel te weinig om een goed oordeel over hem te hebben. Wat kan je hier dus aan doen? Laat ze meer tijd met elkaar spenderen. Nodig je vriendje bijvoorbeeld uit tijdens het eten. Grote kans dat ze hem dan van een andere kant zien en hun oordeel bijstellen.

liefde

4. Eerlijkheid duurt het langst
Het is goed om eerlijk te zijn. Vertel je ouders dat hun opmerkingen je echt kwetsen en dat je oprecht denkt dat deze jongen goed voor je is. Luister ook naar de kant van je ouders. Blijf rustig, boosheid helpt de situatie niet. Betrek je vriendje er ook bij. Het is goed als je vriendje begrijpt waarom je ouders bezorgd zijn, en het is goed als je ouders begrijpen dat hun kritiek niet leuk is voor je vriendje.

liefde

5. Maak je eigen beslissing
Veel mensen zijn van mening dat je meer uit fouten haalt dan uit successen. Het klinkt misschien gek, maar je eigen beslissingen maken is heel belangrijk. Iedereen maakt wel eens een fout, zeker op relatiegebied. Het uitmaken onder druk van je ouders is eigenlijk geen oplossing. De kans is groot dat je stiekem met hem zal afspreken. Andersom kan het natuurlijk ook. Als je vriendje zegt dat je moet breken met je ouders (of iets dergelijks), luister er dan niet naar. Niemand heeft het recht om je te laten kiezen tussen een van de twee.

liefde

Natuurlijk zijn dit alleen maar tips. Wij ladies zijn uitstekend in staat om zelf te kijken wat het beste is. Doe wat goed voelt!

Heb jij wel eens in zo'n situatie gezeten? Zo ja, hoe ben jij met de situatie omgegaan?

Bron: psychologiemagazine, adversus, relationshipadviceforlove, askmom

Door: Emma

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 1 jaar geleden Bianca Walter

  Er is een grote vreugde in mijn hart, net als een rivier, ik weet niet wat te doen of zeggen dat het genoeg is om Doctor Ororo bedanken voor het instellen van mijn vriend terug naar mij zal zijn. Mijn vriend vertelde me dat het voorbij was en weglopen zonder redenen waarom hij een pauze wilt, ik was in verwarring en wist niet wat te doen, maar op 4 oktober 2016 zag ik verschillende prachtige getuigenis op het internet van mensen die Doctor Ororo heeft hielp met zijn ban, dus ik onmiddellijk contact opgenomen met de arts Ororo en legde mijn probleem te him.It was geweldig en verrassend dat 14 uur na de ban werd geworpen mijn vriend belde me en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren hem terug, ik dacht dat het was een grap, maar 15 minuten later kwam hij naar mijn huis en viel op zijn knieën vraagt ​​me om hem terug te nemen die ik meteen deed. Ik getuigen op dit forum alleen maar om mensen te laten weten dat Doctor Ororo is echt en oprecht. contact met hem voor hulp via e-mail: (doctorororospelltemple@outlook.com) of website: (http://doctorazuaworldofpowerfulspell.webs.com) of via Whats App+2348068784784)

 • 4 jaar geleden Amanda Koolmees

  Hooii

  Ik zit in zo situatie ik heb het drie weken uit gemaakt met een jongen omdat het moest van me ouders ze vinden hem niet goed voor mij hij blowt en rookt wel en soms drinkt die. Maar ik ben er achter gekomen dat sommige mensen zeggen dat het alleen maar om de seks gaat bij hem. Maar ik vind het zo rot dat ik het uit gemaakt heb. Ik hou nog teveel van hem wat moet ik doen???. Groetjes amanda

 • 4 jaar geleden Jasmine De Smet

  Mijn ouders hebben mijn vriendje nog nooit ontmoet, maar willen hem niet ontmoeten ook.

  Mijn moeder baseert haar "haat" ten opzichte van hem door foto's op FB, ook houd mijn mama meer van rijkere types. Dus met andere woorden hij is te min.. ik heb haar al gesmeekt om hem gewoon 1 kans te geven en er een keer mee te praten.. Tevergeefs.. Ik ben 18 (bijna 19) ik kan zelf wel beslissen wie ik graag zie..

  Mijn moeder wil dat ik het gedaan maak, maar dat wil ik helemaal niet !!!!

  Maar als ik het niet gedaan maak is het elke dag ruzie;...

  HELP!

 • 4 jaar geleden KissLipsx

  Mijn ouders vertrouwen hem niet omdat ze denken dat hij iets met me gaat doen '' Je weet wel '' Terwijl hij helemaal niet zo'n type is om iets te doen met me wat ik helemaal niet wil

 • 4 jaar geleden Eline

  Mijn ouders mogen mijn vriendje niet omwille van zijn cultuur en studie, dit is echt vervelend voor hem en ik denk dat hij zelfs bang is om bij mijn thuis te komen hierdoor, wat moet ik doen? :s

 • 4 jaar geleden Eline

  help

 • 4 jaar geleden beatyaddict

  Mijn ouders mogen mijn vriendje gelukkig wel, alleen mijn schoonouders mogen mij echt totaal niet! denk niet dat deze tips dat gaan veranderen..

 • 4 jaar geleden leea123

  Mijn schoonmoeder heeft een hekel aan mij. Het is zelfs al zover gegaan dat ik daar niet meer in huis mag komen. Aan deze tips heb je echt niets als ze je echt niet mogen.

 • 4 jaar geleden lovely

  Nooit echt meegemaakt, wel eens dat mijn vader mijn toenmalige vriend niet mocht en hem bestempelde als 'eikel'. Dit vond ik toen niet leuk, maar heb een tijd terug de rede gehoord waarom.. Die jongen zat voor het eerst bij mij thuis (we hadden toen nog niks) en hij had al een sms'je gemaakt om al naar huis te gaan, helaas uiteindelijk niet eerder verstuurd.. Had me veel fouten kunnen besparen.

 • 4 jaar geleden **Chant88**

  Lijkt me een lastige situatie ja... vooral als je nog wat jonger bent en thuis woont.. zelf ookwel meegemaakt maar niet in zo'n ernstige mate..achteraf was die jongen dan ook niks voor mij dus gelukkig zit ik niet meer in zo'n situatie..

 • 4 jaar geleden Kiris

  @Eve: Ik heb echt PRECIES hetzelfde! Mijn vader is super eng, mijn vriendje is bang voor hem, en daardoor vindt mijn vader hem saai, onbetrouwbaar omdat ie weinig zegt etc.

  Ik word er helemaal gek van!

 • 4 jaar geleden hellooo

  Of ook een erge: wat als je je schoonouders niet mag..

 • 4 jaar geleden TrishKikoee

  Wat nou als et andersom is? Dat de ouders van je vriendje jou niet mogen

 • 4 jaar geleden Juupke

  Mijn eerste vriendje was nog toen ik 4 was, dus te jong ben ik zeker niet. Mazzel dat mijn ouders veel respect tonen (maar toch krijgt mijn broertje meer aansacht).

 • 4 jaar geleden Emmelie

  nou hier heb ik dus helemaal niks aan. het is zelfs zover gekomen dat er politie bij is geweest en dan lees je zo'n stukje xD

 • 4 jaar geleden Eve

  Ik heb een half jaar verkering met mijn vriend. Mijn ouders vinden hem een hele lieve jongen, maar niet de juiste voor mij en ze mogen hem eigenlijk niet zo omdat hij te 'bekrompen en afwezig' is volgens hen. Maar dit komt doordat mijn vader een nogal bedreigende indruk maakt altijd en mijn vriendje bang voor hem is, en ik snap hem daarom heel goed want ik vind mijn eigen vader ook eng... Lastige situatie >

 • 4 jaar geleden Lovelydreams

  Ik heb al bijna een jaar nu een ´geheime´ relatie met m´n vriend. M´n ouders hebben onze relatie verboden, daartegen heb ik gevochten maar dat was niet vol te houden. Het is toen uiteindelijk uit gegaan, maar ik kan gewoon niet zonder hem! Deze situatie is verschrikkelijk, en ik weet dat ik het ooit moet vertellen, maar ik durf het nog niet..

 • 4 jaar geleden FireAngel

  Ik heb het eerlijk gezegd andersom. Ik mag de nieuwe vriend van mijn mam niet.. some tips voor dat? xD

 • 4 jaar geleden Amelie

  Haha deze shit komt net te laat voor mij :')

 • 4 jaar geleden Sanne

  Ik had dit probleem heel erg. Mijn vriend en ik waren (en zijn nog steeds) stapel gek op elkaar maar mijn vader vond het maar niets. Het was altijd zo'n groot verschil met hoe welkom ik me voelde bij zijn ouders, en hoe mijn ouders tegen hem deden. Na een steeds langere tijd begon mijn vader steeds aardiger te doen, en uit eindelijk is mijn vriend mee geweest op vakantie. Dat heeft zo veel geholpen! Mijn vader en vriend kunnen nu een stuk beter met elkaar om!

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  gelukkig bij niet voor gekomen,maar voor mensen die het wel hebben

  dan is de beslissing snel genomen jij bepaalt nog altijd zelf wel

 1. 1