Lifestyle

Happy winter!

18
...

De dagen worden korter en de –r zit weer in de maand. Ja, de winter komt nu steeds dichterbij. Per dag zijn er minder zonuren en vaak wil de zon niet eens tevoorschijn komen. Merk jij ook dat je humeur slechter wordt? Dat je liever weer onder de dekens kruipt als de regendruppels op het raam tikken? En waarschijnlijk heb je meer last van haaruitval nu het kouder is. Oké, tijd om in actie te komen. Zo kom je vrolijk de winter door!

winter

Een kwartier zon per dag
Huh, een kwartier zon per dag? Ja, je lichaam maakt vitamine D aan door de zon. Een kwartier per dag in de zon doorbrengen is genoeg om je dagelijkse dosis vitamine D ‘binnen te krijgen’. Word je aan het einde van de winter sneller ziek? Het kan zijn dat je door jouw voorraad vitamine D heen bent. Vitamine D helpt je namelijk beschermen tegen ziektes zoals griep. Waarschijnlijk is er dan te weinig zonlicht om genoeg vitamines aan te maken. Je kunt dan overwegen om vitamine D tabletten te slikken en in ieder geval genoeg tijd buiten doorbrengt als het zonnetje wel schijnt. Veel tijd buiten doorbrengen helpt ook goed als je last hebt van een winterdip. In het bos kun je mooie wandelingen maken.

Beweging
Laten we eerlijk zijn… Sporten in de winter gaat minder makkelijk dan in de zomer. Een rondje hardlopen als het vriest klinkt minder aantrekkelijk dan cocktails drinken in een zonnig oord hier ver vandaan. Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven om genoeg te bewegen, kun je een teamsport proberen. Of ga naar de sportschool met een vriendin om te bewegen. Samen is namelijk veel gezelliger dan alleen! Sport je liever thuis? Er zijn genoeg work outs waar je de sportschool niet voor nodig hebt. Na het sporten merk je dat je trots bent op jezelf, omdat je lekker hebt bewogen. Dat gevoel komt deels doordat je endorfine aanmaakt tijdens het sporten. Door dit stofje krijg je een happy gevoel. Jij blij, jouw lichaam blij.

workout

Verzorg jezelf
Tijdens de koude wintermaanden is het verstandig om goed voor jezelf te zorgen. De verwarming staat hoger en het is lekker om wat heter te douchen. Dit zorgt er in combinatie met het gure weer voor dat je minder vocht in je huid hebt. Drink 1,5 liter water per dag om het vochtgehalte op peil te houden. In de winter douchen we graag extra lang of nemen we een bad. Verwen je huid daarna met een volle bodybutter die lekker ruikt. Je kunt eventueel een olie voor de huid gebruiken. Olie is trouwens ook een fijn product voor je haar. Het doet wonderen voor droog haar. L’Oréal heeft een goede olie in hun assortiment. De olie verzorgt het haar en zorgt er daarnaast voor dat je weer mooie, verzorgde haarpunten hebt.

Geniet
Geniet van de winter, want feestmaand december staat voor de deur. Tijd voor vrienden, familie, feestjes en heerlijk eten. De kerstboom in de woonkamer, kaarsjes aan… Gezelligheid om naar uit te kijken. Spreek af met vriendinnen voor een heerlijke beautyavond of om bij te kletsen met warme chocolademelk. Maak lekkere bonbons of pepernoten. Of haal de schaatsen van zolder om bij jou in de buurt te gaan schaatsen. In de winter zijn er genoeg leuke dingen te doen. No worries, voor je het weet begint de lente weer en trekken we massaal luchtige jurkjes aan. :-)

winter

En als je er echt even doorheen zit kun je altijd nog 9gag of I can has cheezburger bezoeken.

Hoe kom jij de winter door?

Bron: vitamineinfo, weheartit

Door: Renee

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 4 jaar geleden lizaxx

  1

 • 4 jaar geleden lizaxx

  1

 • 5 jaar geleden just_myself

  ik vind december een van de beste maanden ever zo gezellig binnen zitten en kerstmis en sinterklaas en mijn verjaardag en oudjaar en de verjaardag van louis van one direction(1dag na die van mij)en 1 ding is minder leuk EXAMENS maar daar zalk wel niet dood van gaan zeker

 • 5 jaar geleden Lonneke

  wat een leuk artikel! Ik vind december altijd onwijs gezellig. Lekker knus en de feestdagen, love it !

 • 5 jaar geleden Fleaudine

  Ik hou juist van de winter!!! De gezelligheid, decembermaand <3

 • 5 jaar geleden LittleConverse

  Ik ben van de winterdipjes, mijn vriend van de zomerdipjes.. ach we vrolijken elkaar wel op

 • 5 jaar geleden esther

  HAAT winter kou kleren waarin je dikker in lijkt dan je bent minder leuke dingen die je kan doen vakantie nogg zoo verweg!

 • 5 jaar geleden patricia

  ik heb echt een groot hekel aan de winter. Gewoon omdat ik weg ga in het donker, terug kom in het donker, door de kou moet lopen en fietsen. Daarentegen vind ik het wel echt super om sneeuw te zien, alleen niet om het voor mijn deur te hebben :P

  en idd zoals _x_choco zegt, een cocktail drinken klinkt in mijn oren ook altijd beter dan een rondje rennen

 • 5 jaar geleden Anne

  Ik ben ook een mega winterdipper. Ik HAAAAAAAT winter. Ik kan ontzettend slecht tegen kou (fijne aandoening heb ik ook) en ik kan niet tegen veel kleren aan. En ik heb er echt een stronthekel aan om in het donker te moeten vertrekken en pas in het donker thuis te komen, terwijl ik echt zonlicht nodig heb.

  Als ik een vriend heb valt t wel mee eigenlijk, weet niet hoe dat zit, maar dan is het zo lekker om even weg te kruipen ofzo?

 • 5 jaar geleden _x_Choco

  "Een rondje hardlopen als het vriest klinkt minder aantrekkelijk dan cocktails drinken"

  cocktails drinken klinkt altijd aantrekkelijker dan een rondje lopen in wat voor weer dan ook!

 • 5 jaar geleden Ieniemienie

  Serieus??? Woon sinds de zomer in Helsinki en daar lag vanaf de herstvakantie al gewoon een dik pak sneeuw. En meestal maar 2uur boven nul, maar wel vaak naar school met de slee!

 • 5 jaar geleden Jamie

  Haha ik heb juist altijd een zomerdip

 • 5 jaar geleden Ibtissam

  vind de winter altijd leuk en gezellig

 • 5 jaar geleden Sanne

  leuk en handig!

 • 5 jaar geleden Boardsport life

  Ik heb nooit een winterdip! Lekker buiten in de sneeuw & in de vakantie lekker Snowboarden (:

 • 5 jaar geleden Eva

  Ik vind de winter juist het aller leukste! (:

 • 5 jaar geleden Laura

  Hier ook een winterdipper. Ik werk op een naschoolse opvang dus dat scheelt, dan ben ik vaak buiten maar toch blijf ik het hebben. En heftig ook. 9Gag vrolijkt me altijd wel even op voor eventjes Laat mij maar een winterslaap doen!

 • 5 jaar geleden PanicChannel

  Handig, ik heb zelf echt een terrible winterdip man.

 1. 1