Lifestyle

Mijn zus en ik hebben altijd ruzie. Help!

30
...

Sommige zussen zijn ook elkaars beste vriendin. Ze gaan samen shoppen, naar de film en vertellen elkaar alles (maar dan ook echt alles!). Helaas... jij hebt geen 'vriendinnenband' met jouw zus. Sterker nog: jullie maken alleen maar ruzie. Help! Wat kun je daaraan doen?

De relatie die zussen hebben is heel bijzonder. Ze kunnen elkaar steunen, maar ze kunnen elkaar ook enorm pijn doen. Het is normaal om elkaar een beetje te pesten. Het is een goede manier om te ontdekken wie jij bent, op welke wijze jullie op elkaar lijken en hoe jullie van elkaar verschillen. Maar wanneer jullie elkaar echt kwetsen en pijn doen, dan is het vervelend. Je wilt natuurlijk dat dit verandert!

zus

Doe iets leuks met z'n tweeën
Het kan goed zijn om een keer wat te doen, zonder de rest van je familie erbij. Spreek af buiten jullie huis. Ga een keertje shoppen, of maak een wandeling door het bos. Je zal merken dat zodra jullie ergens anders zijn dan thuis, de sfeer al heel anders is. Wat meer relaxt. Een zussenmiddagje plannen brengt jullie bij elkaar en zal de band hechter maken. En zorg dat jullie vaker zo'n middagje doen!

Een goed gesprek doet wonderen
Ga eens rond de tafel zitten, met jullie ouders erbij. Vertel eerlijk wat jou dwars zit. Waarschijnlijk zal zij dan ook vertellen wat haar dwars zit. Zorg wel dat je het op een normale manier vertelt en altijd in de ik-vorm spreekt. Zo zal ze zich niet aangevallen voelen en zal er dus ook niet zo snel ruzie ontstaan. Jullie ouders zullen ook de ruzie voorkomen en ze kunnen jullie helpen met een oplossing. Zo'n goed en eerlijk gesprek zal enorm opluchten en het kan echt een wereld van verschil maken! Misschien was je zus er zich helemaal niet van bewust dat ze jou zo kwetste met die opmerking, en andersom. Nu jullie dit weten kunnen jullie er goed op letten!

zus

Dreigt het uit de hand te lopen? Loop weg!
Mocht het weer tot een ruzie komen, loop dan weg als het te 'intens' wordt. Zeg tegen haar: ''We zijn nu allebei heel boos, en ik ga naar de andere kamer tot we wat rustige zijn. Dan kunnen we erover praten, als we niet zo boos op elkaar zijn''. Het klinkt misschien een beetje overdreven om het zo te zeggen, maar zo benoem je het probleem en neem jij the high road.

Ben een goede zus!
Je houdt natuurlijk super veel van je zus, maar je kan haar soms wel achter het behang plakken! Dat is hartstikke normaal. Maar bedenk dat jij heel lang met je zus zal moeten doen. Ze zal je hele leven bij je blijven. Jij bent langer met je zus, dan dat je met je ouders of toekomstige man zal zijn. Ga dus goed met je zus om! Behandel haar zoals je zelf behandelt wil worden. Doe je best om aardig tegen haar te zijn. Wees een goede zus!

zus

Heb jij wel eens ruzie met je zus(je)? Heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 4 jaar geleden Kimberly

  gelukkig hebben mijn zus en ik niet zo vaak ruzie, maar we schelen ook wel 7,5 jaar

 • 4 jaar geleden keepsmile

  zo een 5 jaar terug vond ik mijn twee zussen afschuwelijke heksen en had altijd ruzzie met hun, ik smeet altijd de deur dicht en schreeuwde van alles uit zoals; ik hoop dat je binnenkort gaat trouwen en oprotten uit huis.

  na 5 jaar (inmiddels zijn mijn beide zussen getrouwd) zie je in hoe moeilijk het is om zonder en zus zelfs 2 te zijn in een huis. Je beste vriendin is je zus vergeet dat nooit, een vriendin kan jou nooit vergeven maar wel vergeten, maar een zus van eigen bloed niet.

  heb respect tegenover de mensen die je lief zijn dames..

 • 5 jaar geleden xoxoxoxoxoxoxo

  9 maanden geleden ben ik mijn zusje verloren in een ongeluk, zij 11, ik 14. We maakten heel veel ruzie en daar heb ik nu spijt van, ook al weet ik dat bijna alle zussen dat doen. Ik zou zeggen, probeer zo weinig mogelijk ruzie te maken, boor je het weet is het over.

 • 5 jaar geleden Kirsten

  jij bent langer met je zus dan met je ouders of toekomstige man. phoe daar stond ik nog niet eens stil bij! Ik moet zeggen ik heb een lief zusje maar af en toe haalt ze het bloed onder me nagels vandaan. de ene dag is ze een engel de andere een duivel!

 • 5 jaar geleden ilse

  Heb alleen een broer, ook leuk hoor

 • 5 jaar geleden Ninax

  Mijn zus is niet echt mijn type, zij is een paarden gek... ;\

  En ik ben meer het make-up meisje meisje typje zegmaar,...

  Dus we gaan echt nooit shoppen ofzo , ik vind het zelf wel jammer , maar ze moet doen was ze zelf leuk vind, vind ik,.. Alleen ik vind het wel jammer dat zij niet mijn type is,...

  Maar wij hebben ook echt bijna elke dag ruzie of weer gezeur op elkaar..

 • 5 jaar geleden Peej

  Jahoor..

  Veel woordenwisselingen! (om het zacht uit te drukken)

  Boeiend! =)

 • 5 jaar geleden Lisa

  Mijn zusje en ik hebben zo veel ruzie dat het mijn ouders gek maakt! Het is niet eens alleen het schelden naar elkaar maar soms loopt het echt uit de hand.. Ik probeer zo min mogelijk op haar te reageren maar ik ben het ook wel eens zat om altijd maar mijn mond te houden. En natuurlijk ben ik opeens de liefste zus als ze wat moet lenen of weggebracht moet worden....

 • 5 jaar geleden xdemii

  Mijn zusje en ik hebben constant ruzie het gaat nooit goed tussen ons en ik word er stapellierend gek van, met haar praten heeft geen zin want ze schel me dan toch weer uit voor dom wright ze is echt zoon probleemkind mijn ouders weten ook niet meer wat ze met haar moeten doen!

 • 5 jaar geleden Emma

  Ik heb een zus en heb er eigenlijk nooit ruzie mee. En als ik ruzie met der heb = het weg lopen. Na een kwartier weer sorry tegen elkaar zeggen, en het is weer goed (:

 • 5 jaar geleden Tessie

  ik heb een zusje en wij hebben bijna nooit ruzie.

 • 5 jaar geleden AllThingsAwesome

  Dubbel

 • 5 jaar geleden AllThingsAwesome

  dubbel

 • 5 jaar geleden AllThingsAwesome

  dubbel

 • 5 jaar geleden AllThingsAwesome

  Oeps, beetje veel dubbel

 • 5 jaar geleden AllThingsAwesome

  Heb drie broers en vind het heerlijk!

 • 5 jaar geleden 7Layers

  Ik heb één zus. Toen ze nog thuis woonde hadden we constant ruzie, maar sinds ze uit huis is gegaan is onze relatie zóveel beter! We hebben bijna nooit meer echt ruzie (soms wat irritaties hier en daar als ze een dagje/weekendje thuis is) en ik kom ook vaak bij haar, we hebben echt een goede band nu!

 • 5 jaar geleden PrettyPrincess

  @Laurriie22 zelfde verhaal

 • 5 jaar geleden Lauren

  Ik heb twee broers ... had wel graag een zus gehad

 • 5 jaar geleden Epiphany

  Ik heb ook een zusje, soms is ze wel lief, maar soms word ik ook echt van haar!

  ps. niet stom bedoeld, maar het is 'wees een goede zus' en niet 'ben een goede zus'...

 • 5 jaar geleden PrettyPrincess

  Zusloos

 • 5 jaar geleden always

  soms kan ik het super goed met mijn zus vinden maar soms ook totaal niet.

  ze kan heel perfectionistisch zijn en dus vind ik het ook best wel een keertje leuk om haar boos te maken en te kijken hoe ze reageert. hahaha :$

 • 5 jaar geleden AMBITIOUS_

  Ik kan het gelukkig heel erg goed met mijn zusje vinden!

 • 5 jaar geleden Conjuction

  Ik en mijn zus deden altijd al wel veel met elkaar, maar nu ze niet meer thuis woont ga ik vaak een avond naar haar toe om gezellig bij te kletsen en gewoon een filmpje of tv te kijken! Echter heb ik wel veel ruzie met mijn broer..

 • 5 jaar geleden dreamslovechanel

  mijn zus en ik verschillen gewoon te veel van elkaar.. heel erg jammer want hierdoor hebben we vaak meningsverschillen of ruzie...

 • 5 jaar geleden Infinitum3

  Ik had vroeger echt elke dag ruzie met mijn zus. Maar dat is vanzelf minder geworden omdat ik er voor probeerde te zorgen dat er geen ruzie kwam.

  Nu doe ik ook meer dingen samen met alleen me zus terwijl ik dat vroeger nooit zou doen want dan ontstond er altijd ruzie. (nu ga ik bijv. met haar winkelen, hardlopen, zwemmen)

 • 5 jaar geleden ernur

  ik heb 2 zusjes maar jammer genoeg veel jonger dan ik ik zou graag een zus of zusje willen maar dan op mijn leeftijdd

 • 5 jaar geleden M ❤

  Mijn zus en ik hebben soms ruzie, maar komen er altijd uit!

  Leuk Artikel trouwens

 • 5 jaar geleden amLevida

  Ik heb twee zussen , vaaaak ruzie, maar ook heel gezellig !

 • 5 jaar geleden xHeyStar

  Ik heb gelukkig een goede band met mijn zus, maar het is: Wees een goede zus, en niet 'Ben'

 1. 1