Lifestyle

Op kamers! Hoe zorg je voor jezelf?

31
...

Je gaat studeren! Spannend! Na weken wikken en wegen heb je eindelijk de beslissing genomen, een studie gekozen en ben je dit jaar begonnen met studeren. Gelukkig bevalt alles goed en heb je de grootste lol. Alleen na een week was je al helemaal bekaf van het op en neer reizen, tijd om op kamers te gaan dus! Maar, hoe zorg je nou het beste voor jezelf?

op kamers

Een kamer vinden is zo makkelijk nog niet. Je bent namelijk niet de enige die een mooie kamer wil voor een goed prijsje! Toch zijn er een aantal websites waar je jouw kamer kan vinden, maar je kunt beter een kamer via-via regelen. Zo weet je namelijk meteen dat je leuke huisgenoten hebt! Voor meer tips kijk je even hier.

Heb je een kamer gevonden of woon je nu op kamers? Dan is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen, maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij geven een aantal tips!

Tip 1: Regel je geldzaken
Het is belangrijk dat jij je geldzaken op orde hebt voordat je een kamer huurt. Je moet het natuurlijk wel kunnen betalen en nog wat centjes over hebben om leuke dingen te doen. Praat met je ouders, willen ze je helpen of moet je alles zelf verdienen met een bijbaantje? Kijk hier hoe jij jouw geldzaken regelt!

food

Tip 2: Zorg voor goed en voldoende eten
Houd iedere week geld apart voor eten, je moet er namelijk voor zorgen dat je goed eet. Gelukkig betekent goed eten niet meteen duur eten of van A-merken, maar meer dat je voldoende groentes, fruit en andere nodige vitaminen of voedingsmiddelen binnenkrijgt. Houd de aanbiedingen goed in de gaten, zo hoef je helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn!

Voedingstips:
- Koop een heel brood aan het begin van de week en smeer je boterhammen voor school iedere ochtend. Zo hoef je niet iedere dag een lunch te kopen!
- Is je lievelingseten in de aanbieding? Sla dan bijvoorbeeld deze blikken soep of pakjes Knorr in. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij ze meteen deze week allemaal op eet, maar bewaar ze voor een later tijdstip. Zo bespaar je geld!
- Koop voor iedere dag twee stuks fruit. Ga voor een kiwi, mandarijntje of appel. Zo krijg jij voldoende vitaminen binnen.
- Zorg ook voor voldoende groentes. Ga je een keertje pizza eten ’s avonds? Eet dan overdag een zakje wortels. Deze kosten meestal maar 1 euro!
- Heb je een keer te veel gekookt? Vries ze dan in om ze later opnieuw op te warmen. Je kunt bakjes kopen in de supermarkt.

Er zijn nog veel meer tips om geld te besparen! Kijk daarvoor even hier.

koken

Tip 3: Kook!
De laatste paar jaar is er veel voor je gekookt, maar nu zul je het toch echt zelf moeten doen. Maar dat maakt niet uit, koken is leuk! Heb je hier toch een beetje moeite mee? Zorg dan voor een aantal leuke (en makkelijke) kookboeken waarin aangegeven staat hoe je alles moet doen. Zorg ook dat je goede pannen hebt waarin je fijn kan koken, dit is heel belangrijk.

Kook tip: Eet samen! Als je samen eet is het niet alleen gezelliger, maar ook goedkoper!

Tip 4: Zorg voor voldoende slaap
Lang leve de lol! Op kamers gaan betekent meestal ook de nodige avondjes uit. Allemaal heel gezellig, maar zorg ook voor voldoende slaap. Je moet je natuurlijk wel kunnen concentreren tijdens de schoollessen ;-)

Tip 5: Zorg dat jij jezelf thuis voelt
Dit is waarschijnlijk wel een van de meest belangrijke tips: zorg dat je jezelf thuis voelt. Het is heel belangrijk dat jij een goed gevoel krijgt bij de kamer en dat je het ook echt ziet als je ‘veilige haven’. Neem een hoop spulletjes mee van thuis en koop ook een aantal leuke nieuwe dingen. Hang wat foto’s op en maak de kamer extra persoonlijk.

cleaning

Tip 6: Ruim op & poets poets poets!
Hmmm, opruimen en poetsen zijn nou niet echt onze hobby’s… Toch is het belangrijk dat je je kamer netjes houdt en alles af en toe poetst. Als jij leeft in een vies huis waar overal rommelt ligt krijg jij veel sneller heimwee en dat willen we natuurlijk niet hebben.

Tip 7: Zorg voor leuke huisgenoten
Net als tip 5 is deze heel belangrijk, huisgenoten laten je namelijk ook thuis voelen. Regel via-via een kamer zodat jij bij leuke mensen terecht komt. Lukt dit niet? Zorg dan dat jij een kamer via een website zoekt en een leuk huis vindt met huisgenoten. Ga ze voordat de kamer huurt ontmoeten en kijk of het klikt. Misschien gaat er binnenkort wel eentje weg en kan je vriendin daar komen wonen? Leuk!

Geen leuke huisgenoten? Houd ze dan toch te vriend!

Tip 8: Zorg voor een werkplek
Zorg dat jij een fijn bureau hebt om te studeren of om je laptop op te zetten. Richt het zo in dat jij je goed kan concentreren.

kamer
& niet te vergeten, zorg voor voldoende ruimte voor al je kleding! ;-)

Woon jij al op kamers of wil je dat graag? Heb jij misschien nog tips?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
66 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

31 reacties

 • 3 jaar geleden blablabla

  lovelycupcake , ik ook!

 • 3 jaar geleden PagesOfMyDiary

  ga nog lang niet op mezelf wonen (ben14, haha) maar ik fantaseer wel de hele tijd over de inrichting en hoe het zou zijn als ik zelf mocht koken enzo. Zovan 'als ik op kamers ga dán...' hihi. maar dan denk ik nog niet aan de financiën.... oeps xD

 • 3 jaar geleden sannelo_

  leuk artikel zelf heb ik er niet zo veel aan, maar wel handige tips hoor. maar zolang deze tips op dit blog blijven staan heb ik er miss. wat aan als ik op mezelf ga wonen!

 • 3 jaar geleden Liah

  Wat als je nou juist voor rust op jezelf gaat wonen en geen huisgenoten wilt? Of in ieder geval huisgenoten waarmee je zo weinig mogelijk hoeft te delen en te doen. Dat kan bijna niet want dan word het onwijs duur.. maar leuk artikel !

 • 4 jaar geleden Summerrrr

  Ik zat vorig jaar voor de eerste keer op een kamer, nou die tip van gezond eten is echt wel belangrijk! Ik ben zooo hard bijgekomen, als je gaat winkelen zie je allemaal van die lekkere dingen staan en dan koop je het gelijk.. Gelukkig ben ik deze vakantie weer helemaal op gewicht gekomen, volgend jaar ga ik gezonder eten!

 • 4 jaar geleden anne <3

  gelukkig heb ik die tips nog niet nodig maar later wel

 • 4 jaar geleden xjadorex

  Deze tips kan ik wel gebruiken ... later dan

 • 4 jaar geleden be_youtiful.

  deze tips kan ik wel gebruiken!x

 • 4 jaar geleden Janneke

  Tip voor geldzaken regelen met huisgenootjes: www.wiebetaaltwat.nl

 • 4 jaar geleden Bynoah_

  ik woon op kamers en vind er niks aan .. wil me r\ust hebben maar na school heb je thuis nog genoeg te doen naast je huis werk.. en dn heb je ook nog vieze huisgenoten die hun afwas 2 weken laten liggen niet poetsen... of vrienden tot snachts thuis laten en jij er niet van kan slapen en smorgens vroeg op moet tjaa... en er iets van zeggen ? nee dat doe ik niet dat is het risico van een studenten huis..

 • 4 jaar geleden Tisjegirl

  Fruit is dus echt duur..

 • 4 jaar geleden TiinkaJochen

  Deze tips kan ik misschien ook toepassen op mijn appartementje

 • 4 jaar geleden -X-Kaylee-X-

  Ik ga tegen de tijd van november -December pas op een appartement zitten (duurt veel te lang ) Maar aan deze tips heb ik wel veel , bedankt !

 • 4 jaar geleden BeNiceOrLeave

  Haha ik woon nog lang niet op kamers,maar wel handige tips.

 • 4 jaar geleden Frozenn

  ik wil wel op kamers maar nog niet gelijk haha, ik wil eerst wat mensen leren kennen en rond januari denk ik een kamer gaan zoeken. Een vriendin van mij die zegt dat ze niet op kamers wilt omdat het heel duur is en je schuld zo hoger is. En omdat je dan elke dag wel ongezond eet. Maar dat heb je toch wel zelf in de hand. Je hoeft geen dure kamer te hebben en je moet zelf voor je eten zorgen.

 • 4 jaar geleden Denise_J

  @ SupremeBitch je hebt gelijk als je zegt dat het voor iedereen niet altijd easy en fun is. Een beetje in het diepe springen is niet slecht. Maar nu na drie maanden vind ik het nog steeds even leuk!

  Goede tips! Al kom ik niet altijd aan veel fruit.. maar samen eten is echt aan te raden! Complete maaltijd met vriendinnetjes voor 2/3 euro per persoon. En brood sowieso in de vriezer doen ja! Scheelt je veel.

 • 4 jaar geleden Joisjah

  Is dit dan hetzelfde als 'Op Kot' in België ? Haha.

  Ik beleef alleszins de tijd van mijn leven ! en ik heb gewoon voor alle vervelende klusjes een soort van 'schema'. Zo moet ik na mijn laatste les de vrijdag nog een uur op kot wachten voor ik de trein kan nemen: dus dan dweil ik altijd. En elke maandag doe ik direct alle boodschappen voor de hele week... dan wordt het uiteindelijk een routineklusje en niet meer zo vervelend vind ik

 • 4 jaar geleden Ingeborg

  Mijn vriend gaat binnenkort op kamers.. Ik weet nog steeds niet hoe ik dat vind haha. Hij woont samen met 5 andere mensen, dat er ook meisjes bij zitten maakt me niet uit, het is alleen dat ik hem nu alleen in het weekend kan zien. Ben wel erg benieuwd hoe hij het vind.

 • 4 jaar geleden SupremeBitch

  Op kamers wonen is niet zo leuk als het lijkt hoor. Na een maand ga je thuis echt wel missen. Vooral als je in je eentje woont of een kamergenoot hebt die niet gezellig is.

  Iedereen denkt dat op kamers gaan easy en fun is. Denk er toch nog maar eens goed overna.

 • 4 jaar geleden xAwakemysoul

  Volgende week is het zo ver voor mij...

  Jullie artikelen komen echt altijd op het juiste tijdstip!

 • 4 jaar geleden Elke

  haha ja, wijze tips maar ik moet zeggen dat er in de praktijk (bij mij iig) weinig van terecht komt. Ik hou niet van 2x in de week hetzelfde eten, de vriezer wordt alsmaar voller en er komt niks uit, en fruit beschimmelt altijd! haha Kamer netjes houden is ook best een dingetje en poetsen in huis daar praten we maar helemaal niet over :P

 • 4 jaar geleden AMORFATI

  Ik zie bij studiegenootjes van mij dit soort gekke dingen gebeuren:

  - babyvoeding als lunch

  - pinda's als avondeten (..maar dit schijnt niet eens zo slecht te zijn?)

  - chips als ontbijt.

  Dit zijn echt wel dingen die je niet dagelijks wilt doen :'D

  Ik zorg er gewoon voor dat ik bepaalde dingen op voorraad heb: koekjes, soep, brood, blikje groente, rijst, limonade, thee en beschuit. Door dat soort dingen kan ik altijd wel iets voedzaams in elkaar goochelen. Mijn brood was alleen laatst op, maar ik had nog eierkoeken en beschuit dus dat vond ik nog een prima oplossing!

  En aanbiedingen zijn mijn beste vriend Daarnaast fiets ik altijd naar de goedkope supermarkten die wat verderop zitten (helaas), maar dan heb ik ook gelijk weer m'n minimale 30min. inspanning als ik flink doorfiets!

 • 4 jaar geleden Manouk

  Een vriendin van mij d'r vriendje ging op kamers, en toen heeft zij een ''.... overlevingsbox'' gemaakt met allemaal dingen die (redelijk) lang houdbaar zijn erin gedaan zoals macaroni, spaghetti, soep, maaltijdpakketten van KNORR etc. Echt een leuk idee!

 • 4 jaar geleden LeScoop

  @blacksandals, goede tip! Leuk om te zien dat de redactie iets met de tips doen!

 • 4 jaar geleden blacksandals

  oke toevallig? dit had ik een tijdje terug nog opgestuurd als tip..?

 • 4 jaar geleden KTM

  Woon nu op mezelf, alleen die werkplek ontbreekt nog, haha. Nu fiets ik gewoon naar de CB in Den Haag, maar een leeg bureau zonder rotzooi is wel handig..

 • 4 jaar geleden C.

  @Eline. Ik doe precies het zelfde als jou, is veel handiger. Woon ondertussen ook alweer een jaartje op mezelf. Gaat snel!

 • 4 jaar geleden SilverBlueberry

  Ik heb gelukkig wel leuke huisgenoten En ik kook bijna nooit wat best fout is haha.

 • 4 jaar geleden Eline

  Ik woon al anderhalf jaar op mezelf, bevalt me prima.. Soms kook ik voor 4 personen en vries ik 3 porties in voor later. Ook maak ik een boodschappenlijstje en koop ik maandag alles voor de hele week in één keer, niets is vervelender dan als je honger hebt nog naar de supermarkt moet gaan..

 • 4 jaar geleden Janneke

  Ik ga nog lang niet op mezelf wonen maar ik ben al wel vast aan het sparen, dat scheelt later weer

 1. 1