Beauty

Zomerspecial: de gevaren van henna en bodyglitter

152
...

Op vakantie wil je lekker onbezorgd je gang kunnen gaan en lol maken met je vriendinnen of vriendje. Dan is het laatste waar je op zit te wachten een bezoekje aan het ziekenhuis. Vooral als dit komt door verkeerd gebruik van henna of bodyglitter.

zomerspecialhenna

Henna
In bijvoorbeeld Turkije kun je op elke hoek van de straat wel een hennatattoo laten zetten op je armen, handen, voeten en benen. Het voordeel van zo’n tattoo is dat het maar tijdelijk is en na een tijdje weer verdwijnt. Maar sommige hennatattoo’s kunnen helaas sporen achterlaten.

Zo schreef beautyblogger Silja onlangs over haar nare ervaring met een hennatattoo die ze tijdens een vakantie in Tunesië liet zetten. Na twee dagen kreeg zij een branderig en warm gevoel rond de tattoo en werd haar enkel steeds dikker door het vasthouden van vocht. De volgende dag was haar huid zo gespannen dat ze niet eens meer op haar been kon staan door de pijn. Eenmaal thuis kreeg ze brandblaasjes en brokkelde de tattoo af, maar daaronder zat geen nieuwe huid.

zomerspecialhenna

zomerspecialhenna

Zo hoort henna er uit te zien....

Wat bleek? Silja had een tattoo met zwarte henna. Maar natuurlijke zwarte henna bestaat niet. Normaal is henna is altijd chocoladebruin, oranjebruin of roodbruin. In de populaire toeristische landen voegen ze vaak een chemisch middel zoals benzine, petroleum en terpentijn toe om de henna donkerder te maken. Het is ontzettend slecht en schadelijk voor je huid. Je krijgt niet alleen een branderig gevoel, jeuk, blaasjes en uitslag maar het kan ook zijn dat de tattoo een litteken vormt en voor eeuwig op je huid blijft staan. Zo lijkt het haast of je een brandmerk hebt. Daarnaast zijn de dampen die je inademt door de chemische middelen ook ontzettend schadelijk. Als iemand bij jou een tattoo wil zetten met zwarte henna, doe dit dan ook absoluut niet!

zomerspecialhenna

... en dit kan er met je huid gebeuren na een tattoo met zwarte henna. Er zijn nog veel meer foto's op het internet te vinden over dit onderwerp.

gevarenvanhenna

Zo zag de tattoo van Silja er uit toen deze net was gezet...

zomerspecialhenna

... ze heeft geen foto's van de ernstige reactie van haar huid op de zwarte henna, maar dit is het litteken dat ze heeft na anderhalf jaar.

Kijk in de winkel ook altijd goed op de verpakking als je henna wil kopen. Staat er op de verpakking dat het zwarte henna is of worden er juist helemaal geen ingrediënten aangegeven? Koop dit dan absoluut niet. In zwarte henna kan ook het chemische middel paraphenyleendiamine zitten, dit wordt meestal afgekort met PDD.  In haarverf zit ook wel eens PDD, maar dan zo weinig dat het niet gevaarlijk is (of je moet er allergisch voor zijn). Dus hoe zwarter de henna, hoe meer PDD er dan in zit. Staat er op de verpakking dat het honderd procent henna is? Dan kun je het gerust kopen.

Dus nogmaals: bespaar jezelf een lelijk litteken en vraag altijd na of er met natuurlijke henna wordt gewerkt. Doe het bij twijfel nooit!

zomerspecialhenna

Bodyglitter
Ga je op vakantie stappen met vriendinnen en gebruiken jullie bodyglitter om mooi te glinsteren in de lichten van de discotheek? Smeer dit dan nooit op je ogen. In bodyglitter zitten namelijk stukjes glas en metaal voor de reflectering. Als dit in je ogen terechtkomt, doet dit dan ook verschrikkelijk zeer en kan het je ogen beschadigen.

zomerspecialhenna

Wil je glitters gebruiken voor je ogen, koop dan producten die hier dan ook echt voor gemaakt zijn. Deze zijn verkrijgbaar bij drogisterijen en parfumeriezaken. Want terechtkomen in het ziekenhuis tijdens je welverdiende vakantie is wel het laatste dat je wil.

Wat was jouw grootste ramp tijdens een vakantie?

Bron/beeld: sillysilsil.com, weheartit.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

152 reacties

 • 2 jaar geleden Wolfje

  Hier tips voor veilige henna http://www.jaguahenna.com/nl/hulp

 • 2 jaar geleden dianne

  Ik heb laatst henna gekregen voor mijn verjaardag. Het is een beetje rood/bruin spul wel doen of niet?

 • 3 jaar geleden ayaa_

  ik doe mijn henna altijd zelf, en als ik het zet, zet ik het meestal met mijn zelfgemengde spul. 100% natuurlijk en geen irritaties.

 • 6 jaar geleden Yassminie

  mijn vriendin had dat ook gehad... zij heeft nu ook een litteken..

 • 6 jaar geleden loveyouuuuX

  zette ze zoiets ook in italie ? (A)

 • 6 jaar geleden puppylove

  het ligt er aan wat voor henna je hebt bruin is het beste, ik had in kroatie een paar jaar terug zwarte laten zetten en kreeg een ontsteking, bruin is beter als zwart!

 • 6 jaar geleden Anna Candice Rain

  Ik gebruik henna voor m'n haar. Prachtig spul.

 • 6 jaar geleden paarsepanda

  mn zusje heeft een henna tattoo van een paard laten zetten,, bij haar is de tattoo eraf maar zitten er allemaal bultjes en zie je alsnog een paard.

 • 6 jaar geleden Duifje

  jullie doen het net leijken alsof henna ontzettend slecht is . maar natuurlijke henna is goed voor je huid, het zorgt ervoor dat die zacht wordt en dat eelt en barsten minder worden. maar dan heb ik heb wel over rode henna niet zwarte chemishe. rode henna verdwijnt ook na een paar weken en is helemaal natuurlijk. ik gebruik het heel vaak. het is ook goed voor je haar. het geeft het een mooie rode glans men maakt het zachter. aanrader voor als je donkerbruin of rood haar hebt.

 • 6 jaar geleden xIriishh

  ik ben ook in turkije geweest 2 jaar geleden, en ik had ook een hennatattoeage laten zetten op mijn enkel en voet, net zoals die van Silja, maar dan ander patroon. Bij mij deden ze er van te voren een soort zalf op en daarna zwarte Henna, ik voelde het ook een beetje branden en jeuken maar ik dacht dat dat er bij hoorde,

  gelukkig is er niks van overgebleven zoals littekens ofzo, maar ik denk dat ik het niet meer doe, althans geen zwarte.

 • 6 jaar geleden LunaTheMoon

  Zelf ben ik ooit eens op een multiculturele vrouwendag geweest, daar was een vrouw die henna had (pikzwart) om er tattoos mee te maken bij de kinderen, ik schoof gelijk ook in de rij. Toen mijn moeder kwam en zei dat henna erg gevaarlijk kan zijn voor je huid (ik heb nogal een tere huid) ben ik toch maar uit de rij gestapt en naar huis gegaan.

  Ben achteraf blij dat ik het niet heb gedaan...

 • 6 jaar geleden Lovefromfar

  Die verwondingen komen door mensen die neppe Henna gebruiken bij de klant omdat deze zwarter is.

  Het is synthetische haarkleurstof dat aangebracht word op je huid en je huid letterlijk weg laat branden.

  Zelfs gemengd mag deze middel niet gebruikt worden op je huid.

  Maar zwarte Henna bestaat veilig te dragen, als het uit Zuid Amerika komt van een vrucht.

  Alleen is deze meer donkerblauw maar dat is een echte tattoo toch ook?

 • 6 jaar geleden Bente

  Ik zelf heb een heeeeeel ander verhaal gehoord..

  Namelijk dat in zwarte henna een middel zit waarmee ook haren geverfd worden. Echter, hier zijn heel veel mensen allergisch voor. Zo ook ik, mijn enkel zag er uit als die hand.

  Het is dus niet zo dat niemand tegen zwarte henna kan. Dat ligt eraan of je er allergisch voor bent. De kans ik wel heel groot.

 • 6 jaar geleden rawr

  IEWL

 • 6 jaar geleden Michelle

  gedver die hennatattoo

 • 6 jaar geleden hiroshi

  Jaren geleden had ik ook zo'n henna tattoo over heel mijn hand net als dat afgebeelde hand . Mijn ouders zijn Tunesiërs dus heb ik het in Tunesië laten zetten . Het was wel niet in zo'n tattoo shop maar iemand die we kende had henna inkt gekocht in een potje (dat kun je kopen als je het thuis zelf wilt doen ) En na 3 maanden was het al weg en ik heb geen enkele sporen van littekens ? En ik ken nog zo mensen die dat hebben gehad en die hebben er ook geen last van gehad ofzo ? Dus niet alle henna is gevaarlijk

 • 6 jaar geleden naamveranderd

  @Gleek haha inderdaad xp

 • 6 jaar geleden 94941.

  Ik heb deze vakantie nog een zwarte henna tattoo laten zetten en heb nergens last van gehad..

 • 6 jaar geleden SUNRISE

  ooooh, dat plaatje met uitslag van die henna. zo erg!

 • 6 jaar geleden Phoebs

  Dat had gerard joling moeten lezen :P

 • 6 jaar geleden kusxaafke

  laatste plaatje! loveee

 • 6 jaar geleden Roxstar

  Ik heb dat ook een keer gehad, met Henna. Dat was gewoon een heel branderig litteken geworden. Maar nu zie ik er gelukkig niks meer van.

 • 6 jaar geleden Daisy C

  @ritoe7 alleen als je er niet allergisch voor bent, kan het geen kwaad maar je kan dat nooit op voorhand weten! Dus als het begint te jeuken of branden zou ik direct een dokter raadplegen

 • 6 jaar geleden ritoe7

  Omg ik ben nu echt bang.. Kan iemand me ff helpen?

  Ik heb vandaag een zwarte henna tattoo gezet in amsterdam, gewoon op straat.. Ik ben nu echt bang dat ik dat ook krijg.

  Alleen ik heb geen jeuk en het brandt ook niet, krijg je meteen jeuk of pas paar dagen later? (Ik heb het in de middag rond 2uur gezet en het is nu half 1 s'avonds)

  Please HELP! Bedankt.

 • 6 jaar geleden nadja1991

  kijk maar naar gerard joling... die moest naar de dermatoloog voor zijn henna tattoo op zijn arm... de artst moest alle huis eraf schapen! pijnlijk maar waar!

 • 6 jaar geleden JonSnow

  De laatste keer dat ik in Marokko was heb ik ook een henna tattoo laten zetten op de boulevard. Toen ik thuis kwam begon het te branden en enorm pijn te doen.

  Mijn opa zei dat ik het er onmiddellijk vanaf moest halen en dat heb ik gedaan. Hij vertelde me dat ze daar benzine etc. bij de henna doen om het donkerder te laten worden.

  Sindsdien neem ik mijn eigen henna van huis mee, mijn tantes of moeder mengen het voor me en doen er groene thee/koffie of citroensap bij om het donkerder te laten worden. HHet is niet chemisch en super mooi!

  xx

 • 6 jaar geleden XWorldpeace

  Hmm was van plan om morgen een zwarte henna tatoeage te laten zetten hier op het strand in spanje! Toch maar niet denk ik.. :p

 • 6 jaar geleden xlovemypassion

  Ik bn marokkaans en als ik in marokko ben doe k altyd zwarte henna gelukkig is er nikss gebeurt maar me moeder heeft ookal zoiets gehoord. thuis heb ik alleen bruine dus no zwart henna

  xx

 • 6 jaar geleden Pien

  goed artikel!

 • 6 jaar geleden miu

  getsie.. xD

 • 6 jaar geleden Queen B.

  Dat is ook by gerald joling gbeurt, maar ik doe 2 keer in de maand henna bij mn ma vriendin, die heeft haar eigen henna shop. die gbruikt glukkig geen zwarte henna.

 • 6 jaar geleden GummyBear123_

  echt eng wat voor littekens je aan henna kunt overhouden...

  vond die tattoo trouwens wel mooi, jammer dat het met foute henna gedaan is

 • 6 jaar geleden Jeanet

  weet iemand wat je het beste kunt doen als je denkt dat dit jou overkomt? en kun je het voorkomen als je er snel bij bent?

 • 6 jaar geleden Gone

  Ik ben zoooo blij dat dit mijn niet overkomen is met henna laten zetten in Spanje. Daar is de henna ook overal zwart. Mn vriendin is er minder goed vanaf gekomen die heeft nu het zelfde als Silja. Maar wij wisten daar ook niks vanaf, oplichters!

 • 6 jaar geleden ikHOUvanKLEREN

  henna is wel mooi

 • 6 jaar geleden Madeline

  Het spul wat ze gebruiken om de henna zwart te maken is namelijk in feite puur gif, en daar krijg je de reactie door.

 • 6 jaar geleden Madeline

  Misschien kunnen jullie het artikel iets uitbreiden met een stukje over Gerard Joling? Die heeft namelijk een henna tattoo over zn hele bovenarm gezet en die heeft nu volgens Boulevard een arm vol blaren (hij heeft het expres in de publiciteit gebracht en het doorprikken van de blaren is ook op tv geweest om mensen te waarschuwen)

  Wel handig vind ik zo, goed artikel!

 • 6 jaar geleden error404namenotfound

  ik zal er op letten dankje wel! <3

 • 6 jaar geleden Koosje

  goed dat jullie dit artikel plaatsen.

 • 6 jaar geleden jesuismoi

  oeew.. pijnlijk :o

 • 6 jaar geleden Indiangirll

  Ik heb best vaak henna gehad maar geen zwarte henna alleen bruine.

 • 6 jaar geleden BeautyGirl18

  ik hb t ooit henna op me hand ghad, maar er is nix gbeurdd ;D

 • 6 jaar geleden Lian

  @2011ja klopt, na mijn slechte ervaring met mijn henna tattoo kan ik idd ook mijn haar niet meer verven omdat je zo allergisch word voor PPD, dat is een stofje dat in haarverf zit. Ik probeerde een half jaar geleden toch mijn haar te verven en dat werd echt een ramp! Mijn hoofd zwolde helemaal op en kreeg allemaal korstjes.. ze stuurde me zelfs meteen door naar het ziekenhuis waar ik een zware prednison kuur kreeg. Gelukkig sloeg die aan en was ik na 4 weken van alle klachten verlost.

 • 6 jaar geleden BeautyMusiic

  Wat? Ik ben een turkse en ik hoor voor de eerste keer dit gedoe met de henna :o en btw niet om elke hoek van de straat kan je een hennatatoo laten zetten. Pleas niet overdrijven! + in Turkije zetten ze niet van deze mooie tatoos dit gebeurt alleen in de arabische landen, niet in Turkije ( aziatische land)

  Mijn moeder gebruikt vaak zwarte henna voor hr haren, omdat het gezond is, en er is nooit iets slecht gebeurt!

  En als je een hennatatoo wil, ga naar een professionele zaak, niet op straat laten zetten?!

  check mn BLOG

 • 6 jaar geleden X

  Wauw, goed artikel dit!

  Dit soort artikelen mogen vaker worden geplaatst.

  Ik heb nog nooit henna gehad, maar ik zie genoeg mensen die het wel nemen.

 • 6 jaar geleden cafid

  Vraag bij twijfel aan diegene die de tattoo zet of hij/zij zelf de henna op zijn/haar huid wil doen. Als het veilig is zal diegene dat echt wel doen.

 • 6 jaar geleden 2012ja

  mijn biologie leraar vertelde laatst ook dat dit slecht is. Hij zei ook dat als je henna hebt (gehad) dat je dan allergische kunt zijn voor het verven van je haar

 • 6 jaar geleden Lian

  ah, precies hetzelfde heb ik iets van twee jaar geleden meegemaakt ook zwarte henna op vakantie alleen had ik een tattoo op mijn onderrug laten zetten.. pas na een jaar was de zwelling en roodheid helemaal weg.

 • 6 jaar geleden -A

  pffffffff

 • 6 jaar geleden sabrine

  De kleur maakt niet echt uit, of het nu rood bruin of zwart is risico's zijn er altijd. Je moet het gewoon ergens betrouwbaar doen en niet zomaar op straat. En nooit met een naald laten zetten, ik laat het altijd doen met zo een speciaal houten stokje als ik op reis ben !

 • 6 jaar geleden Scha

  Volgensmij is dit artikel na aanleiding van Gerard Joling geschreven

 • 6 jaar geleden JustNoemi

  ik heb het een keer op mijn onderrug laten zetten , niks aan de hand maar hij begon te vervagen en toen heb ik er nog een keer overheen laten zetten , hewas in trukije btw... maar oppeens begon het on-tie-ge-l;ijk te jeuken , en het zette rood op .. en mijn zus had dat ook jmlaten doen maar die had niks , en later in nederland was het geslonken , en een paar maanden later werd het weer precies zo dik .. en dat was heel eng , we hebben het na laten keken en het bleek dat ze het gewon met pure zwarte haarverf hadden gedaan , toen we keken bij mijn zus zag je de vorm van de tatoo op hele keine blonde haaartjes !!dus never noooit doen

 • 6 jaar geleden heart123

  super goed artikel!

 • 6 jaar geleden jssca24

  heeel goed dat jullie zo'n artikel plaatsen, want als het schadelijk is dan word je er echt niet mooier van!

 • 6 jaar geleden C00KIECRUSH

  Ik heb 2x zwarte henna laten zetten maar ik wist helemaal niet dat het zo gevaarlijk was, het ziet er echt erg uit..

 • 6 jaar geleden Summerlover

  goed van girlscene dat ze dit artikel plaatsen! go girlscene!

 • 6 jaar geleden Sophie

  omg, dat lijkt me idd pijnlijk :O

 • 6 jaar geleden Jolijn

  Ik ben dol op Henna, Ik hou van creatief bezig zijn.

  Zelf let ik erg op of het 'zwarte' henna is. Dat is idd schadelijk en veranderd de tattoo in een brandwind/litteken zo als hier boven staat.

 • 6 jaar geleden samirah

  ik heb ook precies hetzelfde gehad, ik kreeg in dezelfde vorm als de tattoo uitslag.

  Maar gelukkig niks aan over gehouden, en ik heb een donkere huid en daar zie je elk krasje en littekentje op.

 • 6 jaar geleden Perronita

  Leuk en leerzaam artikel

 • 6 jaar geleden S.

  zwarte henna is gevaarlijk omdat ze een speciaal product er in doen, maar bruine niet egt ze

 • 6 jaar geleden Liah

  Ik had een zwarte henna tattoo laten zetten en paar weken terug in rhodos. niets mis mee!

  het bleef alleen iets minder lang zitten dan ze hadden gezegd, maar ach. ben nu iig blij dat ik er geen last van heb gehad!

 • 6 jaar geleden Annayake

  M'n vriendin heeft een tattoo met zwarte henna laten

  zetten 3 dagen terug...

  Ze as op vakantie in Turkije,tja...

 • 6 jaar geleden Lianne

  Ik wist niet dat er glas in bodyglitter zit. O_O

 • 6 jaar geleden xsteph

  waaat erg, die ene op die hand!:O wist helemaal niet dat het zo erg kon zijn.....:$

 • 6 jaar geleden Narin

  ewaaa hennaaa is coooll en mooi, maar goed dat dit erop is gekomen ik denk dat byna de helft van Nederland dit niet eens wist..

 • 6 jaar geleden xxxxx95

  Henna is prachtig vooral op je handen, wauw!

 • 6 jaar geleden fmm

  ik wist niet dat het zo erg kon zijn.

 • 6 jaar geleden maudvdboomen

  Ik heb in Egyote ook henna laten zetten.

  Als ik het nog een keer doe kijk ik goed of het geen zwarte henna is...

 • 6 jaar geleden Lovefacess

  zo wat erg, ik ben blij dat ik het nu weet namelijk nog nooit van gehoord.

 • 6 jaar geleden Kajraare

  ik wist niet dat henna zo gevaarlijk kon zijn

  ik gebruik al jaren lang henna maar er gebeurt nooit wat bij mij

 • 6 jaar geleden Sarah

  scary stories....

  maar ik heb ook een keer zo'n wond gezien van zwarte henna, echt niet normaal hoe eng en vies dat was!!!

 • 6 jaar geleden xbrowneyez

  Ik gebruik jaren henna en er is nog nooit wat gebeurd!

 • 6 jaar geleden --

  @ esmeenoelle

  Dankjee ;D

 • 6 jaar geleden Esmée Noelle

  @pewitra Uiteraard zijn wij geen henna-experts, daarom geeft Brenda ook aan, waarop je moet letten bij het kopen van henna (ingrediënten etc) en geven we aan dat je het bij twijfel nooit moet doen. En helaas zijn de mensen in het buitenland op straat niet vaak professioneel henna-artiest, zoals jij!

 • 6 jaar geleden --

  'Zwarte henna',dat is de naam. Omdat het er zwart uitziet. Maar er zijn ook goede zwarte henna's met bijvoorbeeld kruidnagel-olie i.p.v benzine, petroleum en terpentijn.

  Ik ben prof-henna artiest, heb er 2 diploma's voor. En ik behandel mijn klanten met mijn eigen henna , zo weet ik wat ik er doe: Henna-poeder afkomstig uit India van de henna-planten, warm water, citroensap, kruidnagel-olie & etherische olie.Op deze manier kan ik problemen die in dit artikel worden beschreven voorkomen.

  De schrijver van dit artikel zal dus voortaan betere informatie moeten opzoeken. Want sommige dingen kloppen niet.

 • 6 jaar geleden vanillevlax

  wel handig artikel ! ik wist niet dat het schadelijk was. ik heb het nog nooit gehad , maar ik wil het wel heel graag. kun je het in nederland laten zetten?

 • 6 jaar geleden yasmina

  grr, henna is niet slecht ofzo. het is juist goed voor je, maar als je henna koopt is het gewoon bruin poeder (wel goed). maar sommige mensen doen daar zon middeltje bij dat het zwart wordt, en langer blijft zitten.in de plaats van dat middeltje kan je ook citroensap of thee gebruiken.

  dus girlscene, eerst weten wat je zegt

 • 6 jaar geleden HartYou

  Haha, ja ik moest ook meteen aan Gerard Joling Denken!

  Maar ik wist al dat sommige henna niet goed waren, dus ik zal het ook niet zomaar laten zetten :P

 • 6 jaar geleden _BumbleBee_

  Mijn zus had ook een zwarte henna tattoo, maar ze heeft hem er na 2 dagen alweer afgehaald omdat ze hem niet mooi vond.

 • 6 jaar geleden Biscottino

  een goed alternatief voor henna tatoo's is een airbrush tattoo.

  die heb ik zelf al een aantal keer gehad zonder problemen.

 • 6 jaar geleden L0ve

  Handig artikel !

  Henna is echt mooi vind ik, zwarte henna staat ook mooi, maar ik hoef het niet haha ;D

 • 6 jaar geleden Raartjee

  pff dat met die henna had ik ook :S echt drama!

  ik kan dus ook niet meer mn haar verven sinds toen =[

 • 6 jaar geleden LipstickAndArt

  Je zou henna eigenlijk nooit op straat moeten laten. zetten. Want je weet niet of er lood (een soort stof die die reactie veroorzaakt) in zit. Dus ik zou het alleen in een salon laten doen. Ik doe het zelf omdat dan weet wat er in zit. (maar ja in een salon in het buitenland weet je het ook niet zeker maar het is toch wel beter)

 • 6 jaar geleden Britt

  Dit is echt een handig artikel.

 • 6 jaar geleden Yuiop

  Goed artikel!

 • 6 jaar geleden xtessa

  heb wel eens in Tunesië henna tattoo gehad, gelukkig geen nawerk van gehad!

  haha @simoon014

 • 6 jaar geleden Pev

  @Ville88 ja dus? Genoeg mensen die het niet weten.

 • 6 jaar geleden rosalielouisae

  Wauw, bedankt! Ik wilde deze zomer een hennatattoo laten zetten! Supergoed artikel.

 • 6 jaar geleden Simoon014

  Haha, was dit artikel er maar eerder, dan had Joling er ook geen genomen.

 • 6 jaar geleden Marieke

  Ik vond die met de bodyglitter wel een goeie. Henna hoef ik sowieso niet xD

 • 6 jaar geleden OneLovee88

  Ik laat het nooit meer doen ik heb voledige body paint gedaan met henna voor fotoshoot bleek ik er alergies voor te zijn ik werd binnen 1 uur zo rood als een tomaat:S

 • 6 jaar geleden xDeliicious

  heb ik helaas ook gehad. gelukkig was het een kleine henna en heb ik het goed behandeld met zalf.

 • 6 jaar geleden Jaleesa

  idd zoals hieronder al vaker gezegd, goed artikel!

 • 6 jaar geleden Littleboots

  ik wilde deze vakantie in Salou ook bijna een henna tattoo laten zetten, toch blij dat ik het niet gedaan heb als ik dit zo lees..

 • 6 jaar geleden prepster

  Ik ging bijna Henna laten zetten op de Dam van Amsterdam. Ben ik blij dat ik het niet gedaan heb!

 • 6 jaar geleden Edelhoorntje

  @Ville88

  Ga eerst Nederlands leren en drop daarna je comments

 • 6 jaar geleden Meike

  goede tips!

 • 6 jaar geleden chocolademasker

  supergoed artikel! thumbs up!

 • 6 jaar geleden Anoniem

  Goed artikel!