Food

Everybody loves chocolate: 13 situaties die elke chocoladeverslaafde herkent

Jij hebt geen vriendje nodig, want de liefde van je leven is chocolade. Op elk moment van de dag kun jij genieten van een stukje hemelse chocolade. Je kunt er met je gezonde verstand niet bij dat er mensen bestaan die géén chocolade lusten. Hoe dan?! Gelukkig is het bewezen dat pure chocolade gezond is, dus reden genoeg om extra vaak ervan te smullen. Ben jij ook zo’n chocolate addict? Dan komen de volgende situaties jou zeker bekend voor. 

1. Jij loopt niet door de supermarkt zonder iets af te rekenen waar ook maar iets van chocolade in zit. Op elk moment van de dag zwijmel jij weg als je chocolade ziet. 

2. Eén stukje? Never, jij gaat altijd voor een hand vol. Zo doe jij dat. 

3. In een restaurant kies jij altijd voor de chocolademousse. Of moet je zeggen, ‘hemelse modder’?

4. Jij maakt iedereen wijs dat chocolade knetter gezond is. Natuurlijk wel de pure variant en als je het met mate eet, maar dat zeg je pas als laatste. Maar hallo, het is wel wetenschappelijk bewezen! Lees in dit artikel waarom. 

5. Mensen die geen chocolade lusten, zijn niet jouw vriendinnen. Hoe kan het dat er mensen bestaan die walgen van chocolade? Nog steeds snap je er niks van. Met deze mensen kun jij het absoluut niet vinden. 

6. Chocoladefondue is het beste ooit. Allerlei lekkere dingen nóg beter maken door het in vloeibare chocolade te dippen. Dat is gewoon geweldig. Lees hier hoe je de perfecte chocoladefondue maakt. 

chocolade herkenbaar7. Jouw voorraadkast puilt uit met uh… Chocolade. In plaats van schappen vol met melk, is jouw kelder tot de nok gevuld met die ene lekkernij van cacao. Het zal jou niet gebeuren dat je zonder zit. 

8. Bonbons maken jou intens gelukkig. Als jij bijna jarig bent, is jouw cadeautip: bonbons. Vooruit, een gewone chocoladereep is ook prima. 

9. Een dieet is geen optie voor jou. Je hebt het weleens geprobeerd, maar al snel kon je de chocolade niet weerstaan. Tja, laat dat hele dieet maar zitten dan. 

10. Chocolade en chocolademelk is de perfecte combinatie. Even lekker dippen en dan optimaal genieten. Die chocolade die zo half gesmolten is, is gewoon geweldig. 

11. Pasen is de beste tijd van het jaar. Jij doet niets liever dan paaseitjes zoeken. Eigenlijk vooral, zodat je ze net zo snel op kunt eten. Jij krijgt er maar geen genoeg van. 

12. Jij kunt alleen opgevrolijkt worden met chocolade. Niks anders, punt uit. 

13. Jij proeft kwaliteitschocolade. Niks “chocolade is chocolade”. Er zit zeker verschil in en dat proef jij als geen ander. 

Beeld: Pixabay 

Must reads 👀