Lifestyle

Oh no: Instagram laat nu zien wanneer je online was (en zo zet je het weer uit)

Helaas, iemand stiekem negeren op Instagram gaat niet meer. De app heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd. Vanaf nu zie je wanneer jouw Instagram-vrienden voor het laatst actief waren. En ja, dat zien ze dus ook van jou! Kan handig zijn, maar als je niet zit te wachten op berichtjes als ‘waarom antwoord je niet, ik zie dat je online was’, dan is er gelukkig óók een manier om deze nieuwe functie uit te schakelen. Lees verder! 

Misschien is het je al opgevallen, maar als je bij jouw chatberichten kijkt zie je nu staan wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Je ziet ‘nu actief’ of ‘4 uur geleden actief’. Iemand stiekem negeren is er dus niet meer bij! Instagram schakelt deze activiteitsstatus automatisch in voor gebruikers, je hoeft hiervoor dus geen update te doen. 

Uitschakelen?
Wil je niet dat andere mensen weten wanneer jij voor het laatst online was op Instagram? Om dat te doen ga je naar de instellingen van je profiel –> scroll een stukje naar onderen –> Activiteitstatus weergeven. Schakel deze functie uit. Maar let op, als je deze functie uitschakelt kun jij de statussen van anderen ook niet meer zien. 

Beeld: iStock