Lifestyle

Let op: treinverkeer volledig stilgelegd door heftige storm

De hevige storm heeft Nederland in zijn greep. Op internet gaan er tientallen filmpjes rond van omgewaaide bomen, voorwerpen die door de lucht vliegen en mensen die van hun fiets waaien. Moet jij vandaag met de trein? Let dan maar goed op, de NS heeft zojuist bekend gemaakt dat er géén treinen meer rijden vanwege de storm. Lees verder voor alle details.

Geen treinen
De treinen rijden niet meer door de flinke storm die vandaag over Nederland raast. De wind zorgt voor veel storingen en schade aan spoor en bovenleidingen. Er komen bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations hebben we te maken met stormschade. Het is veiliger voor iedereen als de treinen niet rijden. De treinen die nu nog rijden, rijden door naar het eerstvolgende station. De treinen rijden in ieder geval tot 14 uur niet. Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer weer wordt hervat. 

Code rood
Er is code rood afgegeven voor zware windstoten. Ook op de weg is het levensgevaarlijk, met tientallen vrachtwagens die zijn omgewaaid. Er zijn honderden schademeldingen uit hele land. Het vliegverkeer ligt ook plat op Schiphol.

View post on Twitter

Beeld: iStock

Must reads 👀