News

Alarm: levensgevaarlijke challenge loopt razendsnel uit de hand

Na de cinnamon challenge, invisible box challenge en de bean boozled challenge gaat er nu een nieuwe challenge viral. De eerder genoemde challenges zijn allemaal redelijk onschuldig. Toch is de Tide-Pod-challenge alles behalve grappig of leuk en is het slechts een kwestie van tijd voor het compleet fout gaat…

Tide-Pod-challenge
Bij de Tide-Pod-challenge is het de bedoeling dat je een wasmiddel tablet(!) in je mond stopt en kapot bijt. Ja, je lees het goed: een wasmiddel tablet. Nu is het allereerst al super gevaarlijk om een tablet in je mond te stoppen, maar volgens de challenge moet je de tablet ook kapot bijten. Levensgevaarlijk, want hierdoor komt de vloeistof terecht in je mond. Slechts een kleine hoeveelheid van de vloeistof kan al zorgen voor diarree en overgeven. Ook is de vloeistof mega gevaarlijk voor je longen.

Gevaarlijk
De challenge is dus absoluut niet iets wat je thuis moet proberen en doctoren waarschuwen jongeren om de challenge niet te doen. In de tabletten zitten namelijk schadelijke stoffen die zelfs dodelijk kunnen zijn. OMG! Ook P&G (fabrikant van onder andere Always, Gillette en Ariel) waarschuwt de jongeren: “Onze verpakkingen bevatten een erg geconcentreerd detergent dat bedoeld is om kleding te reinigen. Ze worden elke dag door miljoenen gezinnen op een veilige manier gebruikt. Ze mogen enkel gebruikt worden om kledij mee te reinigen en moeten ergens hoog, gesloten en weg van kinderen bewaard worden. Er mag niet mee gespeeld worden, in welke omstandigheid ook, zelfs als het als grap bedoeld is.”

Hieronder staat een video van de challenge, maar ga deze absoluut niet nadoen.

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Bron: Zita, Mercury, Telegraph
Bron beeld: iStock

Must reads 👀