News

Net binnen: Idols komt niet terug op tv

Zit jij elke vrijdagavond klaar voor een nieuwe aflevering van The Voice of Holland? En kun jij geen genoeg krijgen van talentenshows met audities? Dan hebben wij heel droevig nieuws: zojuist is namelijk bevestigd dat het programma Idols niet terug komt op de televisie. #huilen Dit is wat jurylid Jamai erover te zeggen heeft.

Idols
Was jij team Jamai? Of toch stiekem team Jim? Toen Idols in 2002 voor het eerst te zien was op televisie werd het programma direct één groot succes. De deelnemers werden in één klap beroemd en werden overal gillend ontvangen. In 2008 verdween het programma van de buis, maar in 2016 kreeg Idols een comeback. Het programma kreeg een nieuw decor en een nieuwe jury, maar het format bleef precies hetzelfde. Het Nederlandse publiek was dolblij met de comeback van Idols en we keken dan ook massaal naar de audities. Waar niet altijd iedereen zo zuiver zong. 😉 Bekijk hier de tien ergste audities. Toch vielen de kijkcijfers tegen en kon het programma niet op tegen de mega succesvolle The Voice. “Het was natuurlijk niet het succes wat men had gehoopt”, aldus Jamai.

Niet meer op tv
Daarom heeft RTL besloten om het programma voorlopig niet terug te laten komen. Jamai was vanochtend te horen op de radio en zei dit erover: “Dit jaar gaat het sowieso niet meer gebeuren, anders had ik het wel geweten. Ik vind het niet jammer. Ik vind dat heel erg goed juist. Met succesvolle programma’s moet je heel even wachten, gooi er een seizoen tussen of kom helemaal niet terug, dat kan ook.” 

Voorlopig moeten we het dus doen met The Voice of Holland. R.I.P. audities zoals deze toppers:

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Bron: AD, Telegraaf | Beeld: Brunopress

Must reads 👀