Fashion

Zo draag je jouw zomerkleding ook in de winter

De tempraturen blijven maar dalen en daarom hebben we onze wintergarderobe maar weer van zolder gehaald. Die winterkleding hangt dan wel in de kast maar het liefst shop je een geheel nieuwe collectie, je vindt die kleding van vorig jaar helemaal niet meer leuk. Help! Wat moet je nu in hemelsnaam aan? De volgende tips helpen je aan een outfit: op deze manieren draag jij jouw zomerkleding gewoon in de winter.

Er staat nog €11,46 op jouw bankrekening dus een nieuwe garderobe shoppen zit er niet in, je gaat volgende maand wel weer naar de Zara… Maar elke ochtend stressen om een outfit is niet goed voor je humeur, en uiteindelijk kies je tóch wel weer voor dat ene truitje. Door jouw winter- en zomerkleding te combineren heb jij dubbel zoveel kleding en dus dubbel zoveel keuze. Dit bespaart je een veel geld en een hele hoop stress.

De panty is je beste vriend
Een jurkje draag je in de winter gewoon met een panty eronder. Dit kan een dunne panty zijn met kniekousen of een dikke maillot. Een paar leuke enkellaarsjes eronder en jouw favoriete zomerjurkje is winterproof. Bij Primark scoor je goede panty’s voor een prikkie.

Draag jasjes
Jurkjes en topjes zonder mouwen zijn natuurlijk totaal niet geschikt voor de winter. Om je bleke armen te bedekken en jezelf warm te houden draag je een leuk jasje erover. Denk aan een leren bikerjack of een geruite blazer. Een paar leuke accessoires erbij en je bent good to go.

Werk met laagjes
Een winteroutfit kan je gemakkelijk creëren door meerdere laagjes zomerkleding over elkaar te dragen. Denk aan de trend van de mesh tops met een slip dress er overheen. Of draag jouw mouwloze zomerjurkje over een coltrui, dit zien we vaak voorbijkomen op Instagram. Het staat hartstikke fashionable en is warm genoeg voor in de winter.

Draag shorts en rokjes
Draag jouw lievelingsrokjes en shorts met een dikke panty eronder en een leuke trui erop. Een spijkerrokje staat heel mooi met een coltrui en een paar stoere laarsjes. En die leren shorts zijn superleuk met een hemdje en een lang vest erover, je kunt alle kanten op.

Gebruik de kraagjes
Waarschijnlijk heb je vast nog wel een mouwloos bloesje dat veel te koud is voor in de winter. Het is zonde om dit bloesje weer op zolder te gooien want je kunt hem prima dragen in de winter. Draag dit bloesje onder een dikke trui zodat je het kraagje ziet, dit geeft een klassieke touch aan jouw outfit.

Haal de overknee laarzen weer uit de kast
De overknee laarzen zijn ook deze winter weer helemaal hot. Daarnaast zijn ze perfect voor bij die korte jurkjes en rokjes. Ze maken de outfit helemaal af en zorgen dat jouw beentjes warm blijven. Hierdoor is dat korte rokje geen issue meer. Heb je geen overknee laarzen? Draag kniekousen met zwarte laarsjes voor hetzelfde effect.

Beeld: iStock

Must reads 👀