Beauty

7 gouden tips om je haar zachter dan ooit te maken

Kammen, krullen, stijlen en touperen. Haar moet shinen en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Door al dat stylen voelt je haar soms een beetje stroef aan en ziet het er dof uit. Dat is dan ook weer niet de bedoeling. Tja, dat is het risico van het vak. Gelukkig weet Girlscene hoe jij gouden handen krijgt en je haar zachter wordt dan ooit. 

1. Was het niet elke dag
Als je je mooie lokken vaarwel wil zeggen, moet je ze vooral elke dag wassen. Het is dus funest voor je haar en dat komt omdat je natuurlijke oliën verwijdert. Als je het te vaak wast, droogt het uit en dat is niet de bedoeling. Probeer het wassen van je haar zolang mogelijk uit te stellen, zodat het minder snel vet wordt. Als je elke dag je haar wast, maakt je lichaam sneller vetten aan, waardoor je het juist eerder wil wassen. 

2. Bescherming
Je haar beschermen is ontzettend belangrijk, zodat het niet dof en droog wordt. Als jij je haar gaat föhnen of stijlen zonder enige bescherming, wordt je haar daar niet zachter van kunnen wij je vertellen. Gebruik altijd een heat protect spray, zodat jouw mooie haar beschermd wordt tegen die intense hitte. Deze spray beschermt niet alleen, maar zorgt ook voor een prachtige glans. Vraag bij je drogist naar heat protect spray en ze weten precies wat jij nodig hebt. 


Andrélon Heat protect spray | Pink collection | €5,24 

Xpel Argan Oil Heat Defense Spray | €3,62

3. Gebruik voedende producten
Als je haar niet zacht is, heeft dat vaak te maken met dat het droog is. Was je haar met shampoo en conditioner die je haar voedt. Alle ingrediënten die je haar nodig heeft voor optimale verzorging zitten in voedende shampoos. Als je haar niet meer droog is, merk je al meteen dat het een stuk zachter is. 


Garnier Loving Blends | Mythische olijf | €3,49

Garnier Loving Blends | Mytische olijf | €10,51

4. Haarmasker
Naast je normale conditioner kun je je haar versterken door regelmatig een haarmasker te gebruiken. Een haarmasker dringt net iets verder door dan een conditioner en er zitten meer bestanddelen in die het haar voeden en sterker maken. Je vermindert de kans op gespleten haarpunten en gegarandeerd dat jouw haar heerlijk zacht wordt. 

Elvive haarmasker | Total repair | €4,03

Andrélon haarmasker | Biotin Strength | €4,99

5. Mayonaise masker
Grapje zeker? Nee, absoluut niet. Mayonaise bestaat uit eidooiers en olie en dat maakt jouw haar zijdezacht en ultraglanzend. Dit klusje klaar je door volle mayonaise in je haar te smeren. We weten dat het even smerig is, maar je moet maar denken aan het eindresultaat. Laat dit mayo masker een half uurtje intrekken en spoel het daarna uit met warm water. Vervolgens was je je haar zoals je dat normaal ook doet. Voilà, jouw haar is verbluffend zacht.

zacht haar6. Slapen met olie
Masseer ‘s avonds voordat je gaat slapen je haar in met olijfolie of eierolie. Doe dit van je haarwortels tot in de puntjes. Wikkel je haar wel in een handdoek of doe een douchemuts op, want je wil die olie natuurlijk niet in je kussen hebben. Als je wakker wordt, spoel je haar uit en het resultaat is zacht, heel zacht.  

7. Appelazijn
Waar sommige producten wel niet goed voor zijn. Haal die fles appelazijn maar onder het stof vandaan, want dit wondermiddel zorgt ervoor dat jouw haar gaat stralen als nooit tevoren. Meng 120 milliliter appelazijn met 240 milliliter warm water en giet dit op je haar nadat je het gewassen hebt. Laat het tien minuten intrekken en spoel het vervolgens uit met koud water. Jij kunt de rest van de dag niet meer van je haar afblijven. 

Beeld: iStock | Bron: joycevandam.nl, haarwereld.nl, gezondheidsnet.nl, johnbeerens.com