News

Iek! Deze tiener werd wakker met een zwart gat in zijn arm en dit is de oorzaak

De herfst is in volle gang en dat betekent dat de muggen verdwijnen en plaatsmaken voor spinnen die huisjes bouwen in de hoeken van je slaapkamer. Iek… Wij zijn geen groot fan van deze kleine enge beestjes en checken dan ook standaard elke avond of onze kamer wel ‘spinvrij’ is. Deze tiener deed dit waarschijnlijk niet en werd de volgende ochtend na een spinnenbeet wakker met een zwart gat op zijn arm.

Gebeten door een spin

De rillingen lopen al over onze rug als we het hebben over spinnen. ‘Maar hey, spinnen doen toch niks? Het zijn juist goede beestjes en houden muggen uit je huis’ roept dan weer iemand die niét bang is voor spinnen. Of je nou wel of niet bang bent voor spinnen, na het lezen van dit artikel kregen wij toch even de kriebels. Een 13-jarige jongen werd namelijk in zijn slaap gebeten door een spin. De volgende dag werd wakker en vond een pijnlijke plek op zijn huid. De plek werd groter en groter, kleurde zwart en begon bol te staan van de pus. Iek! Hij schrok zich dood en ging ermee naar het ziekenhuis. Klik hier voor de foto’s. Heb je net gegeten? Dan raden we je aan om de foto’s even over te slaan ;-).

 

Levensgevaarlijk

De dokter wist gelijk dat het ging om een beet door een valse ‘zwarte weduwe’ spin. Een beet door deze spin is namelijk levensgevaarlijk. De dokter concludeerde dat eerst alle pus uit de beet moest, om te voorkomen dat het nóg erger werd. Naast dat het voor heel wat verlichting zorgde bij de jongen, bleef hij ook met een groot zwart gat, zo groot als een 50 cent muntstuk(!) in zijn arm zitten. De jongen wist niet dat spinnen in zijn land gevaarlijk waren. Vroeger had ik geen last van spinnen, maar nu vanaf blijf ik ver bij ze vandaan.’

Zwarte weduwe spin in Nederland?

De spin komt voornamelijk voor in Amerika, maar inmiddels in alle werelddelen wel eens gespot. Gelukkig is in België en Nederland het klimaat (thank god) niet geschikt voor deze spin en bestaat er maar een héle kleine kans dat jij dit nare beestje tegenkomt.

Beeld: iStock | Bron: Dailymail

Must reads 👀