Lifestyle

DIY: de leukste kerstversiering om het thuis nóg gezelliger te maken

All I want for Christmas is… het hele huis vol kerstversiering! Al die versiering maakt kerst extra gezellig en hoe leuk is het om al deze tierelantijntjes zelf te maken? Op een dag dat het veel te koud is buiten, ben jij lekker aan het knutselen om de leukste dingetjes te maken en van je huis één groot kerstfeest te maken. Girlscene helpt je een handje, want wij hebben de leuke DIY’s voor jou uitgezocht.

Voor in de kerstboom
De kerstboom is natuurlijk echt een statement in je huis tijdens de feestdagen. Deze moet wel versierd worden, want een kale boom is geen optie. Hartstikke leuk om zelf de versiering te maken om in de boom te hangen. 

Dip dye veren
Benodigdheden:
– Schaar
– Grote veren
– Koperkleurige/gouden verf
– Gouden glitters
– Spons
– Aluminiumfolie
– Bordjes
– Koperdraad

Wat moet je doen?
Leg het aluminiumfolie op de tafel en leg de veren erop. Doe de verf op een schaaltje en verf de veren met de spons. Ze heten natuurlijk niet voor niks ‘dip dye’ veren, dus het is de bedoeling om alleen de onderkant te verven. Doe dit tot een stukje onder de helft. Strooi nu glitters over de veren heen. Zorg er wel voor dat de verf nog nat is, anders heeft het natuurlijk geen zin. Wacht totdat de veren droog zijn en maak een lusje van het koperdraad. Wikkel het draad om het steeltje van de veer, zodat het mooi in de kerstboom kan hangen. 

kerst decoratieSlinger van vallende kerstbladeren
Door het koude weer vallen de blaadjes van de bomen, dus dat past perfect in de kerstboom. 

Benodigdheden:
– Neppe herfstbladeren
– Doorzichtige lijm
– Kwastje
– Glitter in herfstkleuren
– Donkerbruin lint
– Schaar

Besmeer de bladeren met lijm en strooi hier de glitters op. Doe dit wel even op een bordje anders zit alles onder de glitters. Laat ze goed opdrogen en maak alle blaadjes vast aan een lint. Vervolgens maak je een lange slinger en knoop je blaadjes met het lint eraan vast. Doe dit op verschillende hoogtes, zodat het er iets speelser uitziet. Je slinger is klaar om in de kerstboom te hangen. 

Decoratie

Potjes met lampjes
Kerstdecoratie hoeft zeker niet moeilijk te zijn om te maken. Het is al hartstikke leuk om een glazen pot te vullen met kerstballen en lichtjes. Je kunt hier in variëren door er kaarsen, nepsneeuw en dennentakken in te doen. Hieronder vind je een video met meer uitleg en genoeg voorbeelden. 

Watch on YouTube

Kerststukjes in een mok
Pak een leuke mok en maak hier een kerststukje van. Doe er een oase in en dan kun je lekker losgaan. Versier met takjes, kaarsen, lampjes en slingers. Maak een aantal leuke mokken en zet ze naast elkaar op een kastje of op tafel. Jij gaat hier sowieso complimenten over krijgen. 

Decoratiecadeaus in oude kranten
Je kent ze vast wel: van die oude kranten die helemaal geel zijn geworden. Deze zijn perfect om mee te decoreren. Bij kerst horen cadeautjes, dus hoe leuk is het om je huis te versieren met cadeaus? Zoek wat oude kranten die een beetje zijn verkleurd en pak een paar doosjes in met deze kranten. Om het extra mooi te maken, kun je het papier dichtnaaien in plaats van vastplakken met plakband. Doe er een mooie strik omheen en hang er een labeltje aan voor de finishing touch

Bekijk de onderstaande video’s voor nóg meer decoratie als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Om deze prachtige creaties voor elkaar te krijgen, moet je natuurlijk wel het een en ander in huis hebben. Daarom hebben wij vast een aantal handige spullen voor je uitgezocht.

decoratie hema
Kraaltjes | HEMA | €3,50

viltstiften hemaViltstiften | HEMA | €2,50

rudolf xenosRudolf decoratieset | Xenos | €2,99

decoratie setVilt balletjes | Xenos | €1,79

vaasjeVaasje met ananas | Xenos | €1,99

Bedankt Ivy C. voor dit leuke idee!

Beeld: iStock | Bron: vtwonen.nl, christmaholic.nl

Must reads 👀