Real life

Girls Issues: ‘Ik ben verliefd, maar hij wil geen relatie’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die super verliefd is, maar hij wil geen relatie.

Beste Girlscene,

Ik vind een jongen leuk, hij is zeventien en ik ben zestien. Ik heb hem ontmoet op een festival in Amsterdam, toen hadden we een beetje gekletst en ook gezoend. We hadden toen geen nummers uitgewisseld. Toen ging ik een paar weken terug uit met wat vriendinnen en toen zagen we elkaar weer, hij was best wel verlegen en we hebben toen eigenlijk niks tegen elkaar gezegd. Die volgende dag kreeg ik een volgverzoek van hem op Instagram. Ik accepteerde het en volgde hem gelijk terug, toen had hij een foto met zijn snapchatnaam en had ik hem toegevoegd. Het was in het begin een beetje awkward en we stuurde elkaar Snaps die je naar iedereen stuurt. Totdat hij in de avond ‘hey’ stuurde, sinds dat moment is het allemaal begonnen.

We hadden veel contact via Snapchat en uiteindelijk ook via WhatsApp. We hadden allebei een feestje van een kennis en het bleek dus uiteindelijk dat we naar hetzelfde feest gingen. We hadden weer gekletst en alweer gezoend. Hij had me naar huis gebracht en het was eigenlijk een perfecte avond. Het was pinksterweekend en mijn ouders waren niet thuis. Ik was met hem aan het appen en toen dacht ik ‘fuck it, ik vraag of hij langs komt’. Het leek hem wel gezellig maar zijn broertje werd die avond vijftien. Dus hij kon niet te lang blijven. Ik vond dat prima, want mijn ouders waren alleen uiteten en zouden niet heel laat thuiskomen. Hij kwam langs en we hadden voor een uur lang gepraat. Toen ging hij me een beetje plagen zoals mijn mobiel afpakken zodat ik dichter bij hem zou komen zitten. Toen hebben we weer gezoend. Best wel intens deze keer, maar we zijn niet verder gegaan. We hadden de tijd niet in de gaten en hij was al een halfuur te laat. Hij gaf me een kus en ging er snel vandoor, later op de avond ging hij me nog appen over hoe gezellig het was.

Sindsdien hadden we best wel veel geappt en had ik me verheugd op afgelopen zaterdag, omdat we elkaar gingen plagen via app. Hij zei dat hij het ging goed maken met me. Ik ging uit met mijn vriendinnen, super gezellig. Toen we de rokersruimte in gingen zag mijn vriendin hem met een ander meisje staan. Ik draaide me om en zag het ook. Ik vond het echt heel vervelend en liep weg. Ik ging weer even dansen met mijn vriendinnen maar kon mijn gedachten er niet vanaf houden. Hoe hij daar stond met dat meisje heeft mij veel pijn gedaan. Later die avond kwam ik hem tegen en hij kon me niet eens even een knuffel geven, hij zei “Oh hey, sorry ik moet even mee met mijn vriend”. Toen liep hij snel weg.

Ik ging samen met een ander meisje naar beneden zodat ik met mijn vriendinnen naar huis kon. Ik zag hem lopen en tikte hem aan, ik zei “Ja, ik heb je wel met die andere chick gezien”. Hij keek me verward aan en zei “Wat?”. Toen liep ik al boos weg naar buiten. Later op de avond zag ik hem weer buiten staan, alleen. Ik vond dat hij mij maar moest aanspreken. Ik liep heel opvallend langs hem maar hij deed niks, helemaal niks! Ik keek een beetje wat hij deed en ik zag hem bij zijn fiets staan. Ik liep naar hem toe en riep zijn naam meerdere keren. Hij kon het makkelijk horen maar hij negeerde me, en liep gewoon snel weg. Ik vond het echt heel raar. Ik stond daar een tijdje en uiteindelijk zag ik hem fietsen met een meisje achterop. Ik was er echt klaar mee en toen ging ik de club naar binnen pakte mijn jas en ben naar huis gegaan.

Hij reageerde nog op mijn laatste appjes die avond alsof er niks was gebeurd. Ik reageerde heel boos en bot tegen hem. De volgende ochtend kreeg ik heel droog een paar smileys terug. Ik zei “Is dit serieus het enige wat je kunt zeggen?” En toen kwam het, hij zei “Ja weetje, ik vind je oprecht een leuk meisje en doe graag leuke dingen met je en ben graag bij je. Maar een relatie kan ik gewoon niet aan.” “Ik hoef ook geen relatie, maar je negeerde me gisteravond compleet en ik wist niet wat ik fout had gedaan. Omdat we de afgelopen dagen leuk aan het appen waren. Toen zei hij “Luister, het was echt niet jouw schuld. Ik had dikke problemen met een vriend en ik was boos. Ik wil dan niet boos tegen jou zijn dan, maar ik wil ook niet vast zitten aan iemand”.

Hoe ik hiertegenover sta is; aan de ene kant vind ik een relatie leuk, maar het hoeft voor mij niet per se. Mijn vriendin kent zijn ex en ze zijn best wel slecht uit elkaar gegaan na een lange relatie. Ik denk dus dat hij daarom nu geen relatie aankan. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen, want hij is wel heel lief maar aan de andere kant doet hij alsof hij me niet wilt. Het is echt een heel lang verhaal, maar ik moest dit even kwijt. We hebben nu wel een soort plan om een keertje af te spreken. Ik weet niet in hoeverre dat plan zich gaat ontwikkelen. Wat moet ik doen? Is het nog wel verstandig om met hem om te gaan? Kan ik beter het contact verbreken? Of moet ik juist gewoon gezellig doen en afspreken? En dan misschien in de toekomst als hij er klaar voor is een relatie nemen? Ik vind hem echt leuk en ik weet niet of ik ooit nog zo iemand kan vinden.

XXXjes, Charlotte

Lieve Charlotte,

We zien dat dit je inderdaad erg dwars zit, dat is hartstikke vervelend! Het is heel frustrerend dat jij hem leuk vindt, maar hij geen zekerheid geeft. Natuurlijk kun je altijd met hem afspreken en kijken hoe dat verloopt. Als hij jullie afspraakjes net zo leuk vindt als jij, zal dat vast goed komen! Omdat jij verliefd bent is het lastig om hem te laten gaan en dan kan afspreken geen kwaad. Dit kan ook vriendschappelijk, bijvoorbeeld een ijsje eten na school. Door ‘iets kleins’ te gaan doen leg je geen druk op hem. Zo zal hij ook minder het gevoel van ‘vast zitten’ hebben. Op deze manier laat je hem lekker zijn gang gaan en wie weet slaat de vonk dan over. Wil je weten of hij jou na deze afspraakjes ook ziet zitten? Dan kun je deze tips vast gebruiken!

Als het niet werkt na deze afspraakjes, staar je dan niet blind op één persoon. Als hij je niet kan bieden waar jij opzoek naar bent zijn jullie geen match. Je verdient iemand die voor de volle honderd procent voor jou gaat. Er zijn genoeg vissen in de zee! Wil je weten wat voor vis er bij jou past? Lees dan dit artikel.

Liefs,

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀