Lifestyle

11 situaties waarom jij vroeger een hekel had aan gymles

Een paar uur in de week moest jij eraan geloven: de gymles. Met knikkende knieën en trillende handjes liep jij altijd de gymzaal in. Op hoop van zegen dat je niet hoefde te turnen, hoogspringen, softballen, voetballen of sprinten. En dan hebben we het nog niet over de piepjesloop gehad. Pff… Wat een ellende was dat altijd zeg. Met een zweethoofd zat jij de rest van de dag in de schoolbanken. Dit artikel is één groot overzicht van alle ellende van gymles.

1. Je was altijd ongesteld
Je kon er echt niets aan doen, maar jij was toch nét wat vaker ongesteld dan de andere meiden uit je klas. Die buikpijn die je dan had, kon je echt niet aan. Nee, gymmen zat er voor jou echt niet in vandaag. Je zei altijd nog nadrukkelijk dat je het erg jammer vond dat je nu niet mee kon volleyballen. 

2. Tijdens de shuttle run was jij de hele dag ziek
Als je al wist dat je die dag een paar rondjes om de school moest rennen, dan kwam jij gewoon de hele dag niet opdagen. De buikgriep had toegeslagen en naar school gaan is dan geen optie. 

3. Iedereen koos jou als laatste
Teams maken was echt de hel voor jou. Niemand koos je, omdat je er niet voor gemaakt was om te shinen op het voetbalveld. Daarnaast was je liever lui dan moe, dus niemand wilde jou in het team. Keer op keer kwam het keihard aan. Ach ja, jij was weer een held in wiskunde. 

4. Bij de piepjesloop was trap twee al een kunst voor jou
Je had een hekel aan de piepjesloop, want jouw conditie was gewoon verschrikkelijk. Een voldoende ging je toch niet halen, dus bij trap twee liep je al naar de kant. Misschien had je trap drie nog wel gehaald, maar waarom die moeite? Over die voldoende kon jij alleen dromen. 

5. Je vergat regelmatig je gymtas
Je vergat vaak je gymtas en niet eens per se omdat je een bloedhekel had aan gym. Je was gewoon vergeetachtig en als je op school kwam, viel het kwartje dat je tas gewoon nog thuis was. Balen zeg, want je had er zo’n zin in. 

gymles herkenbaar6. Met een zweethoofd in de les zitten
Je snapte gewoon niet wat mensen leuk vonden aan gym. Een uurtje ballen en vervolgens de rest van de dag met zweetdruppels op je hoofd lessen volgen. Je haar zat nergens meer naar en de zweetvlekken stonden onder je armen. 

7. Voor turnen kreeg je standaard een drie
Handstand, koprol, radslag en salto. Jij was hier gewoon niet voor gemaakt en als het beoordelingsmoment daar was, deed jij de vooruit koprol en liep je weer weg. Meer kon je gewoon niet en je nam genoegen met een drie. Dikke prima, was je daar ook weer vanaf. 

8. Lachen deed jij wel na de gymles
Tijdens dat uurtje gym stond er allesbehalve een glimlach op jouw gezicht. Je vond het gewoon niet leuk, dus lachen was er voor jou niet bij. Als de zoemer ging, was jij weer de gelukkigste persoon op aarde. 

9. Altijd weer je oorbellen
Keer op keer riep de docent tegen jou dat je je oorbellen uit moest doen. Je was doodsbang dat je ze kwijt zou raken en deed er alles aan om hem te overtuigen dat er echt niets zou gebeuren. Helaas verloor je altijd en liep jij met een lang gezicht terug naar het kleedlokaal om je oorbellen op te bergen. 

10. Buitengym was de hel
Als jij het eerste uur gym had, kon je wel janken. In je korte sportbroekje rende jij rondjes in het vochtige gras. Het kippenvel stond op je armen en je werd bijna blauw van de kou. Wat een marteling was dat zeg. 

11. De gymdocent wist precies hoe jij in elkaar zat
Je was altijd ongesteld, vergat je gymtas net iets te vaak en liep na trap twee al de zaal uit tijdens de piepjesloop. Een typisch geval van een gymhater. Jij was zeker niet de enige op school en de gymdocenten wisten precies hoe ze met deze types om moesten gaan. 

Beeld: iStock