News

Nutella heeft stiekem recept aangepast en fans zijn woedend

Nutella op onze boterham, Nutella door onze havermout of ehh gewoon Nutella uit de pot lepelen? Het mag wel duidelijk zijn dat wij in ieder geval dol zijn op Nutella en er regelmatig iemand op de redactie betrapt wordt met een lepel in de Nutellapot. Maar wat blijkt? Onze favoriete chocladespread heeft zonder communicatie het recept aangepast en fans zijn woedend.

Nutella verandert recept

Nutella heeft heel wat boze fans erbij gekregen. De fabrikant veranderde namelijk ‘stiekem’ het recept. De nieuwe lichting van ons favoriete boterhambeleg ziet er namelijk veel lichter uit dan normaal en wat misschien nog wel erger is: er zit nóg meer suiker in. Het suikerpercentage is gestegen van 7,5% naar maar liefst 8,7%. Wow! Hier wordt het cheaten niet makkelijker op… Ontevreden fans klagen massaal op internet onder de hashtag #NutellaGate.

#NutellaGate

Eén grote liefhebber schrijft: ‘Als de geruchten over Nutella waar zijn, dan boycot ik ze’. Andere fans vragen zich af waarom de fabrikant het recept heeft veranderd. Fabrikant Ferrero wil niet zeggen of er inderdaad minder cacao in het product zit. Wel geeft het bedrijf toe dat het product is aangepast. Of de Nutella in Nederland is gewijzigd, is nog niet helemaal duidelijk. De samenstelling verschilt per land. Momenteel komt de woede en de hashtag #NutellaGate vooral vanuit onze buren Duitsland.

Beeld: iStock | Bron: AD.nl

Must reads 👀