Beauty

Ik gebruikte een seksproof mascara en testte ‘m uitgebreid voor je uit

Props voor Urban Decay: er zijn niet veel merken die producten verkopen met beloftes die écht een statement maken. Neem bijvoorbeeld hun nieuwe Troublemaker mascara. Deze mascara zou zó goed zijn dat ‘ie een seksbeurt (of twee) moet overleven en je begrijpt natuurlijk dat er maar één manier is om erachter te komen of dat echt zo is… Ik – Girlscene’s Renée – nam de proef op de som en nam de Troublemaker mee naar bed.

Over seks schrijven is geen probleem voor mij, maar ik moest wel even slikken (no pun intended) toen de Troublemaker mascara écht op mij lag te wachten. Na het lezen van het persbericht opperde ik nog op Girlscene HQ dat het hoog tijd is om te testen of die mascara de beloftes waarmaakt. Een week later lag de mascara op mijn bureau en had ik nog maar één taak: de mascara reviewen. Oh, en dus over mijn seksleven schrijven. Laten we vooral hopen dat mijn moeder dit artikel niet ziet.

urban decay troublemaker mascara review

Urban Decay Troublemaker mascara

Wat belooft Urban Decay precies met de nieuwste aanwinst in hun collectie? “Troublemaker mascara geeft je wimpers een ongekende hoveelheid volume. Onze formule separeert de wimpers, geeft ze een verlengend effect en meer volume terwijl het borsteltje elke wimper bedekt met een intens zwarte kleur. Deze mascara biedt alles wat je nodig hebt voor langere, vollere, badass wimpers. De formule brengt soepel aan zonder te klonteren, dus gebruik zoveel je wilt. Hoe meer Trouble, hoe beter!” Voor €27,50 kan ik alleen maar hopen dat deze beloftes kloppen.

De ultieme test

Ik dook niet alleen het bed in om de mascara op de proef te stellen, maar ging ook (met veel moeite ;-)) naar de sportschool en stapte onder de douche. Met deze claims verwacht ik namelijk dat de mascara meer dan een beetje water en zweet kan overleven! Het zou fantastisch zijn als de mascara niet alleen een seksbeurt overleeft, maar ook een uur zwoegen in de sportschool. Voordat ik je vertel of Urban Decay gelogen heeft moet ik in ieder geval credits geven voor de fantastische verpakking. Want mag ik even… Die oliekleuren zijn echt fantastisch! De mascaraborstel is ook compleet anders dan je gewend bent. Het zijn korte en langere rubberen ‘stekels’ die je wimpers waanzinnig lang en vol moeten maken.

Dat ziet er ongeveer zo uit:
urban decay troublemaker mascara review

urban decay troublemaker mascara review

Review

Laten we er vooral niet omheen draaien… Sorry Urban Decay, je mascara is bij mij allesbehalve seksproof. Zonder te veel in detail te treden: als je mascaravegen op je lakens vindt weet je wel genoeg. Een zumba les overleeft de mascara nog wel, maar daar blijft het bij. Na het douchen (en dan heb ik mijn gezicht gewassen) kun je mij zo in Artis tussen de panda’s zetten – je ziet namelijk geen verschil. Ik baal stiekem een beetje, want met zo’n claim hóóp je gewoon dat de mascara de beloftes waarmaakt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de nieuwe Essence mascara van nog geen vijf euro een stuk beter vindt werken. Boe! De mascara is mij net iets te droog waardoor de mascara klontert op de wimpers. Het verlengt de wimpers wel, maar op de één of andere manier ben ik niet helemaal verkocht. Super jammer.

Urban Decay is een ontzettend fijn beautymerk en ik ben over andere producten enorm te spreken, maar deze mascara mag je wat mij betreft laten liggen. De prijs vind ik te hoog als je kijkt naar het resultaat bij mij en seksproof is ‘ie niet… Wel goede marketing, Urban Decay! 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Must reads 👀