Food

Heb jij een idee? Zoveel calorieën zitten er in één chocoladepepernoot

Ook al is het nog geen december, het Sinterklaas-snoepgoed ligt al een tijdje in de schappen. Vinden we natuurlijk helemaal niet erg, we grijpen elke kans aan om pepernoten te eten. Vooral die met chocolade eten we maar wat graag! Maar heb jij enig idee wat jij allemaal naar binnenwerkt? Hier lees je hoeveel calorieën één chocoladepepernoot bevat. Het is waarschijnlijk meer dan je denkt… 

Het is knap als je het bij een handje chocoladepepernoten kan houden. Deze lekkernij is namelijk zó verslavend, maakt niet uit of het om wit, melk of puur gaat. Maar jezelf elke dag verwennen met chocoladepepernoten is niet zo’n goed idee. Er zitten namelijk best wat calorieën in. Eén chocoladepepernoot bevat al 18 calorieën! Dat betekent dat je met een handje chocoladepepernoten (à tien stuks) al bijna 200 calorieën naar binnen hebt gewerkt! Ter vergelijking: een speculaasje bevat 55 calorieën en een taai taai 33 calorieën.

Als je op de lijn let zijn chocoladepepernoten dus niet de beste keuze, maar hé: lekker zijn ze wel. Zolang je met mate geniet, kan het geen kwaad. 

Beeld: iStock | Bron: kunst-en-cultuur.infonu.nl