Beauty

9 makkelijke party kapsels voor een kort koppie

December is één en al party. Bij een goed feestje hoort een jurk en natuurlijk moet je haar ook op en top te zitten. Als je lange prinsessenharen hebt, heb je ontelbaar veel mogelijkheden om je haar te stylen. Krullen, steilen of opsteken, alles kan. Voor de meiden die geen lange lokken hebben zijn de mogelijkheden beperkt, of toch niet? Je hebt het mis, want ook met een kort koppie kun je een hoop kapsels rocken.  

Watch on YouTube

1. Halo vlecht 
Deze vlecht is hartstikke stoer en je hoeft hier niet eens lang haar voor te hebben. Je maakt twee vlechten en maakt deze vast met schuifspeldjes. Geef het volume door de vlechten iets losser te trekken en jij bent ready voor de feestdagen. Bekijk het filmpje hierboven waar de look stap voor stap wordt uitgelegd. 

Watch on YouTube

2. Rommelige knot
Een knot is chic tijdens de feestdagen en je kunt er een eigen twist aan geven. Maak er een stoere look van door er een ‘messy‘ knot van te maken. Steek je haar omhoog, maak er een knot van en steek het vast met schuifspeldjes. Je hebt nu nog een soort matje achter, dus dat moet nog even opgelost worden. Maak er een vlecht van en steek het vast omhoog. Om het af te maken kun je het nog decoreren met een strik. Bekijk de video voor het complete stappenplan. 
 

Watch on YouTube

3. Beachy waves
Met dit golvend haar steel jij de show tijdens de feestdagen. Krul je haar laag voor laag en spray wat haarlak om de krul erin te houden. Lauren Conrad weet precies hoe jij dit moet doen en zij geeft de nodige tips. 
 

Watch on YouTube
4. Volume
Je haren föhnen, zodat je mega volume krijgt. Dat is de perfecte partylook voor de decembermaand. Spuit wat volumespray in je natte haar en wrijf er even wild doorheen. Kam met een borstel langzaam door je haar en zet de föhn er goed op. Als je de hele uitleg wil, kun je het filmpje kijken. 

Watch on YouTube
5. Watervalvlecht
Een watervalvlecht is ontzettend leuk en ook als je haar wat korter is. Als je het extra speciaal wil, kun je ook je haar krullen of die mooie beach waves maken. Je weet nu hoe dat moet, dus dat komt wel goed. Een watervalvlecht is net wat lastiger, maar met behulp van het bovenstaande filmpje, gaat dat ook lukken.
 

Watch on YouTube
6. Paardenstaartje
Met de nadruk op staartje, want je haar is niet zo lang. Deze look is hartstikke mooi en makkelijk om te maken. Draai twee plukjes aan de zijkant van je hoofd naar achteren en maak deze vast met schuifspeldjes. Vervolgens maak je een staart en geef je deze wat volume met haarspray. 

Watch on YouTube
7. Halve opgestoken knot
Deze knot is ook hartstikke leuk voor kort haar. geef je haar eerst je haar wat volume door er volume spray in te spuiten en maak vervolgens een halve staart. Draai het staartje om je knot heen en zet het vast met speldjes. 

Watch on YouTube

8. Lage knot met vlecht
In het bovenstaande filmpje krijgt Girlscene’s Danique een perfect kapsel voor de feestdagen. Een lage knot is ontzettend elegant en doet het altijd goed. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan even het filmpje. 

Haarproducten
Om deze prachtige kapsels te maken, heb je natuurlijk wel de juiste producten nodig. 

fohn carmen kapselFöhn | Carmen | €22 bij Bol.com

sea salt spray hemaSea Salt Spray | HEMA | €2,50

heat protection sprayHeat Protection Spray | L’Oréal Paris | €6,39 bij Bol.com 

haarborstel kapsel feestdagenToupeerborstel | HEMA | €3
 

Watch on YouTube
Make-uplook
Met alleen een kapsel ben je er natuurlijk nog niet, want je make-up moet ook perfect zitten. Gelukkig weet Girlscene daar raad mee en hebben wij de perfecte make-uplook voor jullie opgenomen die je fixt in maar liefst vijf minuten. 

korte kapsels

Beeld: iStock

Must reads 👀