Beauty

9 slaap hacks die jij moet weten voor je volgende vlucht

Wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, of slechts een paar uurtjes in de lucht te gaan hebt; slaap is altijd welkom. Sommige mensen kunnen overal slapen en zijn al vertrokken voordat alle passagiers goed en wel in het vliegtuig zitten. Niet voor iedereen is dit zo eenvoudig, zelfs de meest ervaren reiziger kan moeite hebben met slapen in een vliegtuig. Met deze tips is dat geen probleem meer. 

Tip 1 ✈ Heb je een lange vlucht met een overstap? Dan lijkt het vaak een slimme keuze om te kiezen voor de goedkoopste vlucht. Misschien moet je vier keer overstappen, máár je bespaart wel 300 euro… Nee! Betaal liever (wanneer je kan) wat meer voor een rechtstreekse vlucht of zo min mogelijk overstappen. Doordat je vlucht constant onderbroken wordt krijgt je lichaam geen rust. Daarnaast “moet je er toch zo weer uit”, dus heeft slapen geen zin. Conclusie: je komt moe aan op je bestemming en moet twee dagen bijkomen. Zonde, want slechts één(!) uur slaaptekort kan al grote gevolgen hebben. Hier lees je daar meer over.

Tip 2 ✈ Vlieg wanneer je de keuze hebt ’s avonds. Slapen wordt op deze manier een stuk eenvoudiger omdat je lichaam al in het juiste ritme zit. Eenmaal in het vliegtuig is het lastig je ogen open te houden, het is namelijk gewoon ‘bedtijd’.

Tip 3 ✈ Kijk naar dagen wanneer het minder druk is en boek een vlucht op deze dag. Zo is de kans groter dat die stoel naast je leeg blijft en heb jij alle ruimte om lekker te snoozen.

Tip 4 ✈ Let bij het inchecken/boeken ook op de plaats van je stoel. Kies voor een stoel naast het raam zodat je het minste last hebt van medepassagiers en stewardessen. Je kan lekker tegen het raam aan hangen en wanneer je écht niet in slaap komt kun je nog altijd wolken tellen. 😉

Tip 5 ✈ Wil je zo min mogelijk gestoord worden tijdens je vlucht? Kies dan voor een plek zo ver mogelijk van het toilet verwijderd. Vaak zijn deze stoelen voorin het vliegtuig. Een slaapmasker en oordopjes zorgen ervoor dat je je compleet kan afsluiten van de buitenwereld.

Tip 6 ✈ Zijn oordopjes niet genoeg, dan kun je er altijd nog voor kiezen om muziek aan te zetten. Natuurlijk wel met oortjes, anders krijg je met zekerheid boze blikken van de mensen om je heen. 😉 Op Spotify staan al lijsten klaar met muziek waar je heerlijk bij in slaap valt. Je hoeft alleen nog maar op play te drukken.

Tip 7 ✈ Voor een heerlijke dutje is het verstandig om te kiezen voor comfortabele kleding tijdens het reizen. Neem ook altijd een vest, sjaal en een paar sokken mee. Een sjaal is ideaal te gebruiken als deken, een vest is altijd handig en niemand kan slapen met koude voeten.

Tip 8 ✈ Hiernaast is het ook handig om zelf een (opblaasbaar)kussen mee te nemen of een nekkussen. Ligt toch iets lekkerder dan de schouder van de persoon naast je. Tip: ben je toch bang dat je beland op de schoot van die knapperd links van je? Gebruik dan je nekkussen andersom. Niet in je nek, maar tegen je kin.

Tip 9 ✈ Gebruik een kalmerende olie, bijvoorbeeld lavendel, en smeer deze op je polsen of kussen. Je lichaam ruikt de geur en is direct ontspan…Zzz

Bron: Thrillist, ikwilmeerreizen | iStock