Beauty

How to do: make-up verwijderen zonder remover

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je wil je make-up eraf halen voordat je gaat slapen, maar tot je grote schrik zit er geen druppel reinigingsmelk in de tube. Of je blijft bij iemand slapen en je bent je make-up doekjes vergeten. “Houston, we have a problem.” Helemaal niet, want er zijn tig mogelijkheden om je make-up te verwijderen zonder daar enige remover voor nodig te hebben. 

1. Kokosolie

Kokosolie is erg verzachtend voor je huid en is daarom populair als beautyproduct. De olie is erg mild en heeft ook een hydraterende werking. Doe een beetje olie op een wattenschijfje en verwijder je make-up. Je moet natuurlijk wel kokosolie in huis hebben, maar je weet soms niet wat je uit de keukenkastjes tovert.  

2. Komkommer

Iedereen weet dat komkommer een wondermiddel is voor je huid, maar wist je ook dat je met komkommer make-up kunt verwijderen? Stop komkommer in een blender en maak er een pasta van. Als je echt zware make-up wil verwijderen, voeg je er wat melk of olijfolie aan toe. Ideaal toch?

3. Melk

Bijna iedereen heeft melk in huis, dus als jij geen make-up remover bij de hand hebt, hoef je alleen maar dat pak uit de koelkast te halen. Oké, als je echt optimaal resultaat wil boeken, voeg je er wat amandelolie aan toe. Jouw gezicht was nog nooit zo schoon. 

4. Baking soda en honing

We geven toe, dit klinkt niet als een smakelijke combinatie, maar toch doet het wonderen voor je gezicht. Doe wat honing en baking soda op een vochtige doek en reinig daarna je gezicht. Et voilà, jouw gezicht is kaler dan ooit. 

5. Babydoekjes

Misschien dat je ze niet 1-2-3 in huis hebt, maar toch zijn babydoekjes erg handig. Ze zijn zacht en hydraterend. Je gezicht wordt prima gereinigd. Daarnaast ruiken ze zo ontzettend lekker. 

6. Avocado

Misschien doe je dit net zo graag in je salade, maar in geval van nood verwijdert het ook make-up. De olie in een avocado heeft een reinigende werking en het bevat goede vetten en vitamines. Doe wat gesneden avocado op een wattenschijfje en die plamuurlaag op je gezicht verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

7. Yoghurt

Heerlijk met honing en walnoten, maar ook perfect om je make-up te verwijderen. De enzymen en melkzuren in yoghurt halen de dode huidcellen weg en daarnaast hydrateert het je huid. Gebruik wel magere, naturel yoghurt anders wordt het een plakkerige bende. Doe een beetje yoghurt op een wattenschijfje en masseer hiermee je gezicht. 

8. Babyshampoo

Als je babyshampoo in huis hebt, is het zeker handig om te gebruiken als make-up remover. Doe een paar druppels op een wattenschijfje en van je mascara op je wimpers blijft niets meer over. Babyshampoo is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby’s, dus daarom dat het prima te gebruiken is om je make-up te verwijderen. 

9. Uierzalf

Uierzalf is ook de redder in nood als jij geen reinigingsdoekjes bij je hebt. Je huid wordt er mooi van en je hoeft maar een keertje met je ogen te knipperen en je make-up is spoorloos verdwenen. Lang leve de uierzalf.

Wil je weten hoe je het beste je gezicht reinigt? Bekijk dan deze video

Beeld: iStock