Real life

Girls Issues: ‘Ik heb een crush op een jongen uit mijn klas’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die stiekem een crush heeft op een jongen uit haar klas. 

Beste Girlscene,

Ik ben 16 jaar en ik vind een jongen uit mijn klas echt superleuk. Nu is het probleem dat ik al vijf jaar bij hem in de klas zit en eigenlijk nu pas voor het eerst op deze manier naar hem kijk. We zitten in totaal verschillende vriendengroepen en we hebben nooit echt veel contact gehad. Ik vind het gek om nu ineens contact te zoeken. Wat moet ik doen?

Groetjes,
Anoniem

daten

Lieve Anoniem,

Wat leuk dat je een jongen leuk vindt. Dat is altijd spannend natuurlijk. Het hoeft toch geen probleem te zijn dat jullie andere vriendengroepen hebben? Je moet hem ook niet meteen overdonderen met aandacht. Pak het subtiel aan. Maak wat vaker een praatje met hem in de klas. Probeer iets dichter bij hem te gaan zitten in het lokaal, zodat het makkelijker wordt om tegen hem te praten. Praat wat over koetjes en kalfjes. Over de lesstof, maak wat grapjes over de docent of over dat toffe feest van afgelopen weekend. Vraag of hij daar ook was met zijn vriendengroep en of jij zijn vrienden kent. Zo krijg je steeds meer gespreksstof en wordt het steeds makkelijker. Probeer als jezelf over te komen en wees niet onzeker. Als je het soms lastig vindt om zelfverzekerd over te komen, lees dan even dit artikel. Kijk hoe hij op jou reageert. Als hij gezellig met je babbelt, dan zit het zeker goed. Vraag als het moment daar is, of hij zin heeft om een keertje af te spreken. Heb je tips nodig voor een eerste date? Lees dan dit artikel.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock