Lifestyle

Minder vaak ongesteld? Alles wat je moet weten over anticonceptie

Elke maand slaan we als vrouw maandverband, tampons en een heleboel chocolade in. Maar wist je dat je echt niet elke maand ongesteld hoeft te worden… Vandaag hebben wij een heel speciale video voor jullie in samenwerking met It’s About Time waar we feiten en fabels bespreken. Want mag je de pil bijvoorbeeld wel doorslikken tijdens een operatie?

Watch on YouTube

Klik hier als je de video niet kunt zien

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal! Dit is helemaal gratis. Abonneren doe je hier.

Feiten & fabels

1. Wanneer je de middelste pil van een pilstrip vergeet, kan dat geen kwaad
> Fabel, dit maakt wél uit. Het is onveilig om bijvoorbeeld een langere stopweek in te lassen, want je bent dan niet beschermd. Daarnaast vermindert de betrouwbaarheid van de pil. Neem daarom altijd elke pil uit je pilstrip in.

2. De pil beschermt tegen soa’s
> Fabel, de pil beschermt je alleen tegen zwangerschappen. Om soa’s te voorkomen is het belangrijk dat je een condoom gebruikt. Liever geen condoom gebruiken? Doe dan alle twee eerst een test om te zorgen dat jullie geen soa’s aan elkaar kunnen doorgeven. 

3. De pil continu (door)slikken is slecht voor je.
> Fabel, je kunt prima de pil continu doorslikken. Veel vrouwen vragen zich af waar al dat bloed dan blijft. Doordat je de pil doorslikt, scheid je geen baarmoederslijmvlies uit. Als je ongesteld bent, is dit juist wel het geval. Er valt dus niets te menstrueren. 

4. Door overgeven of diarree werkt de pil minder goed
> Feit, in het algemeen wordt aangenomen dat de pil na 3 uur helemaal is opgenomen in het lichaam. Ben je aan de diarree of moet je braken voor deze drie uur, dan kan de pil door je darmen niet goed worden opgenomen.

*Deze video is gemaakt in samenwerking met It’s About Time

Must reads 👀