News

Wetenschappelijk bewezen: je stem verandert tijdens je menstruatie

Sinds de pil in 1960 werd geïntroduceerd nemen we deze maar al te graag in om ons maandelijkse feestje uit te stellen én om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Maar het slikken van de pil kan grote gevolgen hebben voor je stem en kan je stem zelfs onaantrekkelijker maken… Maar is dit ook echt zo? Girlscene zocht het voor je uit.

Wait what? Maakt de pil je onaantrekkelijk? Natuurlijk verandert je fysieke uiterlijk niet bij het wel of niet slikken van de pil, maar het andere geslacht kan je wel een stuk aantrekkelijker gaan vinden wanneer je de pil niét slikt.

Hogere stem

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de stem van een vrouw tijdens de vruchtbare periode (de ovulatie) van de menstruatiecyclus hoger is en daardoor ook aantrekkelijker wordt gevonden.

Tijdens het onderzoek van de State University of New York in Albany zijn er verschillende opnames gemaakt waarbij meerdere vrouwen tot tien moesten tellen. De vrouwen die op dat moment vruchtbaar waren werden door de mannen aangewezen tot meest aantrekkelijk.

Aantrekkelijker

Onbewust horen mannen namelijk de kleine verandering in onze stem tijdens de vruchtbare periode. Deze verandering is het gevolg van de hormonen testosteron en oestrogeen. Slik je de pil, dan veranderen deze hormonen niet en wordt je stem ook niet hoger.

Naast dat je stem hoger is, vinden mannen je ook visueel een stuk aantrekkelijker wanneer je vruchtbaar bent. Uit een onderzoek van de University van New Mexico is gebleken dat stippers meer fooi krijgen wanneer ze ongesteld zijn.

Bron: Cosmopolitan, Kennislink | Beeld: iStock

Must reads 👀