News

Dít hebben Anna Nooshin en Monica Geuze te zeggen over de haat op hun zoenfoto

Anna Nooshin en Monica Geuze zijn onderwerp van gesprek dankzij de stomende fotoshoot die zij voor LINDA.meiden hebben gedaan. De knappe influencers staan zoenend op de cover en willen hiermee afrekenen met hokjesdenken. Helaas is er ook veel kritiek op de cover. Dít hebben Anna en Monica te zeggen over alle ophef.

‘Alleen voor de aandacht’

‘Zoenende hetero’s? Dat trucje werkt dus niet meer’, kopt het NRC. Ze doelen op de stomende kiekjes die Anna en Monica hebben gemaakt. De influencers krijgen kritiek op het feit dat ze ‘voor een fotootje doen alsof ze lesbisch zijn’ en zouden het volgens sommigen alleen voor de aandacht doen. 

Sex sells

Het is duidelijk: de zoenfoto van Anna en Monica heeft veel los gemaakt. Sinds de onthulling van de cover kunnen de twee de reacties niet meer bijhouden. Maar hoe denken ze zelf over de kritiek. Anna en Monica reageren voor het eerst op de ophef in een interview met lindanieuws.nl. Monica snapt de kritiek ergens wel: “Het is ook echt zo: sex just sells. Maar aan de andere kant: en wat dan nog?”. “Het is inderdaad ergens begrijpelijk, mensen willen altijd wat te zeggen hebben. Ik focus liever op de toffe reacties, die zijn er ook genoeg,” zegt Anna.

Lesbisch?

De twee zijn het absoluut niet eens met het statement van het NRC. “Ik hoor inderdaad van mensen dat zij vinden dat wij als heterovrouwen niet zoenend op de cover zouden mogen staan als er ook ‘echte’ lesbiennes zijn, die veel beter voor de LGBT-community kunnen staan,” vertelt Anna. “Ik vind dat je dan sowieso het hele doel van de shoot hebt gemist. Monica en ik willen met deze foto’s niet net doen alsof we op vrouwen vallen en we willen ook zeker niet doen alsof wij een boegbeeld zijn voor de LGBT-gemeenschap. Het is een uiting van vrijheid en het doorbreken van precíes dit soort vooroordelen. Je ‘mag’ als hetero-vrouw dit niet, je ‘mag’ dat wel… Daar willen we juist vanaf.” Monica zegt dat ze absoluut niet pretendeert dat ze lesbisch of biseksueel is. “Ik sta alleen écht voor het feit dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij zin in heeft en dat mensen daar niet zo over moeten oordelen. Als iemand mij vraagt of ik zin heb om een dagje vette foto’s te schieten en ook nog eens wil zoenen met Anna Nooshin, dan heb ik daar absoluut heel veel zin in, ja.”

Beeld: Brunopress | Bron: lindanieuws.nl

Must reads 👀