Lifestyle

7 redenen waarom je echt een keer moet liften in je leven

4
...

Lifters, je ziet ze bij het tankstation in Frankrijk met bordjes in de hand. In plaats van met de auto gaan zij lekker liftend naar hun eindbestemming. Je zou ze maar in je auto hebben, denk je misschien. Veel mensen vinden liften echt iets van vroeger en dat je dit soort avontuurtjes in deze tijd beter achter wegen kunt laten. Echt niet! Liften is iets wat je in je leven een keer gedaan moét hebben en dit is waarom. 

Let wel op: we willen jullie niet aansporen om te liften, want dit brengt risico's met zich mee. Ben je onder de 21? Doe dit dan vooral niet en wacht nog even een paar jaartjes. Onderaan dit artikel vind je nog een aantal tips, zodat je je liftavontuur zo goed mogelijk laat verlopen. 

1. Het geeft een kick
Als je uren op een verlaten parkeerplaats aan het bidden bent dat er ooit nog een auto tot stilstand gaat komen en er dan ein-de-lijk een auto stopt waarmee je mee mag rijden, ben je de gelukkigste persoon op aarde. Al dat wachten is niet voor niks geweest en de reis wordt vervolgd. Je krijgt een boost van adrenaline. Een onbeschrijfelijke kick en dat is geweldig. 

2. Je hoort de mooiste verhalen
Tijdens het liften zit je in een auto met vreemde mensen. Stil zijn is geen optie en je praat wat met bestuurder. De mensen die je meenemen zijn er meestal ook voor in, anders zouden ze je niet in de auto laten. Vaak vertellen deze mensen de meest persoonlijke verhalen en dat is geweldig om aan te horen. Als je eenmaal op de bestemming bent, denk je terug aan al die geweldige mensen die je hebt leren kennen. Het is toch fantastisch dat zij zulke verhalen met jou delen terwijl je ze eigenlijk niet kent. 

3. Bijzondere plekken
Je komt op de meest bijzondere plekken, want je wordt overal en nergens afgezet. Oké, het zijn voornamelijk parkeerplaatsen naast de weg waar je terecht komt, maar soms sta je nog versteld hoe mooi dat soms nog kan zijn. Dan ben je weer in een plaats belandt waar je nog nooit van gehoord hebt. Als je gaat liften dan ga je op avontuur, dat is één ding dat zeker is. 

waarom liften
4. De leukste wedstrijd
De leukste wedstrijd die er bestaat is een liftwedstrijd. Roep een groep vrienden bij elkaar en verdeel het in teams van twee. Kies een bestemming uit en welk team het eerste op de afgesproken plek is, wint de wedstrijd. Iedereen is bloedfanatiek, want niemand wil als laatste op de eindbestemming zijn. 

5. Gratis
Je wilt op vakantie, maar het kost altijd zo veel geld om op een leuke bestemming te komen. De trein, auto of het vliegtuig. Het kan allemaal maar als je hier geen geld voor hebt, wordt het lastig. De oplossing is simpel: ga liften. Het kost geen geld en voordat je het weet beland je op een toffe plek. Het is wel lastig om in te schatten hoe lang je over de reis doet, dus plan alles ruim. Het kost alleen wat moeite, maar dat gaat het zeker waard zijn. 

6. vrijheid
Je hoeft geen rekening te houden of je wel op tijd bij het hotel aankomt, of dat je auto wel goedgekeurd is. Je ziet het vanzelf wel en alles komt goed. Op het moment dat je aankomt zoek je iets en misschien moet je er iets meer moeite voor doen, maar je zit nergens aan vast en dat is precies wat je wilt als je gaat liften. 

7. Je krijgt vertrouwen in de mensheid
Ben je af en toe het vertrouwen in de mensheid kwijt? Ga dan liften. Al die aardige mensen die jou zomaar meenemen. Er zijn zo veel mensen met goede bedoelingen dat geeft gewoon een goed gevoel. 

Liften is echt een ervaring op zich, maar je moet het wel durven en héél erg voorzichtig zijn bij wie je in een auto stapt! Gebruik dus altijd je gezonde verstand en stap nooit alleen in een auto. Als je hier niet het type voor bent, moet je het ook vooral niet doen. Als je het wel supertof lijkt en zeker een keer wilt doen, lees dan even de onderstaande tips. Je gaat er zeker wat aan hebben. 

- Lift altijd met twee
Ga niet alleen liften. Je weet natuurlijk nooit bij wie je in de auto komt en dan sta met twee altijd sterker dan alleen. Daarnaast is het veel gezelliger om op pad te gaan samen met iemand.

Bord met bestemming
Schrijf op een groot stuk karton wat je bestemming is. Zorg ook dat je meerdere stukken karton hebt zodat je verschillende bestemmingen opschrijft. Dus niet meteen al je eindbestemming, maar een tussenliggende stad. 

Vraag op parkeerplaatsen
Met alleen een bord naast de weg staan kom je er niet. Spreek echt mensen aan die op een parkeerplaats staan met een auto. Denk ook aan restaurants die in de buurt liggen van waar je bedropt bent. 

- Vraag eerst wat de bestemming van de bestuurder is
Vraag als eerste waar de automobilist naartoe gaat. Zo bepaal je zelf of het slim is om mee te rijden. Wanneer jij als eerste zegt waar je heen wilt, is de bestuurder eerder geneigd om te zeggen dat hij een andere kant op gaat. Het is een trucje dat zeker helpt. 

waarom je moet liften
- Plan je reis
Zorg dat je van te voren goed weet waar je naartoe wilt. Haal ook een uitgebreide kaart waar je de wegen opziet. Vertrouw dus niet alleen op je mobiele telefoon. Daarnaast zijn automobilisten eerder geneigd om iemand mee te nemen die goed voorbereid is dan iemand die maar wat doet. 

- Zoek vrachtwagenchauffeurs
Vrachtwagenchauffeurs leggen vaak grotere afstanden af en dat is wat je moet hebben. Vaak vinden zij het ook leuk om gezelschap te hebben tijdens de lange reis. 

- Stap uit bij een strategisch punt
Vraag aan de chauffeur of je hij je wilt afzetten bij een logisch punt waar jij makkelijk een nieuwe lift vindt. Als je net te laat wordt afgezet, heb je kans dat het een stuk lastiger wordt om een nieuwe lift te vinden. 

Trek een shirt aan met het eindpunt
Als je een shirt aantrekt met het eindpunt erop, zijn mensen eerder geneigd je mee te nemen, omdat ze denken dat je met een liftwedstrijd meedoet. Misschien doe je ook wel mee met een liftwedstrijd en dan is het zeker een aanrader. 

- Stap niet in als je het niet vertrouwt
Bij twijfel niet doen. Je stapt in de auto bij vreemde mensen en je weet nooit wat voor bedoelingen zij hebben. De meesten bedoelen het hartstikke goed, maar als je bij iemand geen goed gevoel hebt, sla de lift dan af. 

- Laat weten bij wie je in de auto zit
Voordat je instapt is het een aanrader om het kenteken van de auto door te sturen naar bekenden. Dit geeft altijd een veilig gevoel en het is te achterhalen in welke auto je zit. 

Beeld: iStock 
 

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 maanden geleden Lidewij Westerweele

  Sorry ging ff mis

 • 2 maanden geleden Lidewij Westerweele

  Net als kayleigh zegt, dit is echt belachelijk! Koop liever een bus of treinkaartje, dit kost wat maar dat is zeker minder erg dan verkracht te worden!!

 • 2 maanden geleden Lidewij Westerweele

  Net als kayleigh zegt, dit is echt belachelijk! Koop liever een bus of treinkaartje, dit kost wat maar dat is zeker minder erg dan verkracht te worden!!

 • 2 maanden geleden Kayleigh Brown

  Wtf slaat dit op? Er zijn sommige dingen die je gewoon NIET moet doen, zoals liften. Belachelijk artikel. Zeker als meisjes alleen moet je niet liften. Triest, maar waar. Het is en blijft gevaarlijk. Echt gestoord Girlscene, doe normaal...

 1. 1