Beauty

Altijd al een egale huid willen hebben? Dan is dit hét geheim!

2
...

Puisjes, vlekjes en bultjes. Je krijgt ze altijd op het verkeerde moment. Het is erg belangrijk om onze huid goed te verzorgen. Niet alleen door te reinigen en crèmes te gebruiken, maar ook de juiste voeding en levensstijl hebben hier invloed op. Waar komen deze krengen vandaan en hoe krijgen we zo snel mogelijk weg? Lees deze tips voor een egale huid. 

Ontstaan

Misschien loop je al een tijdje rond met puistjes op je gezicht en heb je geen idee waar deze vandaan komen. Het kan verschillende redenen hebben. Stress, verkeerde voeding of de puberteit. Lees het hieronder en dan weet je ook meteen hoe je er vanaf komt. 

egale huidPuberteit
Tijdens de puberteit heb je vaak last van puistjes en onzuiverheden. Puistjes worden vaak veroorzaakt door de talgkliertjes. Deze zitten in onze huid. Talg beschermt onze huid. In de puberteit wordt er meer talg aangemaakt, dus is de kans groter dat je talgklieren verstopt raken. Hierdoor ontstaan dus die vervelende puistjes. 

Stress
Het zijn echt niet alleen maar pubers die last hebben van puistjes. Als je momenten van stress ervaart, is de kans aanwezig dat je last krijgt van puistjes. Je lichaam wordt uit balans gebracht wanneer je langdurig gestrest bent. Dit kan komen door bijvoorbeeld drukte op je werk of school. Wanneer je gestrest bent, maakt je lichaam stresshormonen aan die er onder andere voor zorgen dat je alerter wordt. Deze extra hormonen zorgen ervoor dat je lichaam uit balans raakt. Met als gevolg, je raadt het al: puistjes. 

Voeding
Je voeding heeft er ook mee te maken hoe je huid eruitziet. Vitaminen zorgen ervoor dat onder andere je huid zich goed kan herstellen. Wanneer je weinig vitaminen binnenkrijgt, is het voor je huid lastiger om goed te herstellen. 

Tips

1. Reinigen
Het begint allemaal bij een goede reiniging. Maak twee keer per dag je gezicht goed schoon om verstoppingen te voorkomen. Zoek een reinigingsproduct die bij jouw huidtype past. Heb je meer een vette, droge of normale huid? Schaf producten aan die bij jou passen. Begin met een gel om je poriën te reinigen, vervolgens een tonic om je poriën te sluiten en als laatste een crème om je huid te verzachten. Lees in dit artikel welk huidtype jij hebt en hoe je deze het beste kunt verzorgen. 

2. Handen wassen
Houd maar eens in de gaten hoe vaak jij je gezicht aanraakt met je handen. Je handen zijn een bron van bacteriën en dat wil je natuurlijk op je gezicht hebben. Was dus regelmatig je handen is de boodschap. 

3. Drink water
Water zorgt ervoor dat afvalstoffen in je lichaam worden afgevoerd en dat moeten we natuurlijk hebben. Drink dus dagelijks ongeveer anderhalve liter water om je huid zuiver te houden. Heb je er moeite mee om elke dag genoeg water te drinken? Lees dan tips in dit artikel. 

4. Gezonde voeding
Gezonde voeding draagt ook bij aan een egale huid. Je lichaam heeft maar een bepaalde hoeveelheid per dag nodig aan voedingsstoffen. Amandelen, avocado, knoflook, groene thee, broccoli, zalm, tomaten en eieren staan erom bekend dat ze bijdrage aan een egale huid, dus je weet wat je moet inslaan. 

gezonde voeding voor egale huid5. Vermijd stress
Zoals je al had gelezen helpt stress niet tegen zuivere huid. Zorg dus dat je regelmatig ontspant. Ga een boek lezen, creatief bezig zijn of gewoon sporten. Sporten is ook erg belangrijk en zorgt ook voor een egale huid. Wil je nog meer tips tegen stress? Lees dan dit artikel

6. Was regelmatig je kussensloop
Je ligt heel de nacht met je hoofd op je kussen en daar wordt deze niet schoner van. Dan kun je wel netjes elke avond je gezicht reinigen, maar als je verolgens op een vies kussen gaat liggen, wil dat niet helpen. Draai dus wat vaker een wasje. 

7. Stop met roken
Rook je? De giftige stoffen in sigarettenrook zorgen voor een grauwe, slappe en vlekkerige huid. Als je een mooie huid wilt, moet je die peukjes toch echt links laten liggen. 

Beeld: iStock | Bron: Idealbody.nl, Ingoedendoen.nl, Solvo, Acnevitaal.nl, Mens-en-gezondheid.info

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 maanden geleden fleurdk

    Leuk artikel

  • 2 maanden geleden Alexis

    Wel een leuke blog hoor, maar niet echt nieuwe informatie of echt goede/nuttige tips.

  1. 1