Beauty

Zo kom jij binnen no-time van je droge huid af in de winter

droge-huid-winter

Elke dag fiets je naar school of werk met de ijskoude wind door je haren en langs je gezicht. De frisse lucht is fijn, maar zó koud had ook weer niet gehoeven. Niet alleen jij, maar je huid kan niet wachten tot de wat warmere dagen. Tijdens de winter wordt onze huid al snel droog en schraal. Dit is natuurlijk niet wat je wil! Gelukkig zijn er genoeg foefjes en fijne producten om dit tegen te gaan.

Droge huid in de winter

Het is rood, schilferig en het trek enorm. Je hebt een droge huid, supervervelend! Maar hoe kan dit nu? Je huid is verdeeld in lagen. Normaal gesproken wordt je huid van binnenuit gevoed en komt er een klein laagje talg op de buitenste laag. Dit houd je huid soepel en zacht. Dit laagje is dus essentieel en wanneer dit beschadigd kan je rekenen op een droge huid. Je wekelijkse routine, de producten die je gebruikt en het weer spelen hierin een grote factor. Een droge huid komt door het wisselvallige weer en de vervelend wind, vaak voor in de winter. Maar hier kan je iets tegen doen! Met deze tips ben jij binnen no-time van je droge huid af en ga jij het nieuwe jaar in met een fluweelzacht huidje.

1. Drink genoeg water

Je kunt deze tip waarschijnlijk niet meer aanhoren, toch is het enorm belangrijk: stay hydrated! In de zomer hebben we het warm en kom je makkelijker aan je dagelijkse liters water. Tijdens de wintermaanden mag je dit niet laten versloffen. Drink minimaal twee liter water op een dag, zodat je huid de kans krijgt om vocht vast te houden. Dit werkt ook goed tegen een onrustige huid of pukkeltjes in het gezicht.

2. Zorg voor bescherming

Het klinkt overbodig, maar dat is het zeker niet! Wanneer je op de fiets springt of een rondje gaat wandelen, is het goed dat je je huid beschermt. Zet een comfortabele muts op je hoofd, bind een sjaal om en trek dikke handschoenen aan. Koud krijg je het in ieder geval niet en je body komt zo niet in aanraking met de snijdende wind.

3. Gebruik de juiste crème

Als je in de winter extra veel last hebt van een droge huid, is het belangrijk dat je je insmeert met een vette crème. Pak dus niet je go-to bodylotion uit de kast, maar kijk eens naar wat vettere opties. Een natuurlijke Shea Butter is zeker een aanrader! Door de dikke substantie creëer je een beschermlaagje op je huid, waarmee je de koude winterdagen wel doorkomt. Met dit wondermiddel heb jij nooit meer trekkerige en gebarsten handen.

4. Vermijd producten met alcohol of parfum

In de winter is je huid niet op zijn sterkst, dus probeer het zo min mogelijk te triggeren met schadelijke producten. Alcohol en parfum zorgen vaak voor een uitgedroogde, onrustige en agressieve huid. Je krijgt snel schilfertjes of vervelende rode plekjes. Om dit tegen te gaan moet je deze ingrediënten (vooral in de winter) vermijden. Schaf eens een geurloze deodorant aan of een milde douchegel. Je huid zal je dankbaar zijn! Extra tip: douche in de winter niet te warm en draai de kraan op lauw.

5. Sla de zonnebank over

Een van de slechtste dingen je in de winter kunt doen, is onder de zonnebank gaan. Wij begrijpen helemaal dat jij tijdens deze grauwe dagen nog een zomers kleurtje wil behouden, alleen is je huid hier minder blij mee. Het droogt je skin enorm uit en verouderd je huid. Denk dus twee keer na voordat je weer bij de lokale zonneboer aanklopt.

6. Ga in bad met olijfolie

Olijfolie zorgt ervoor dat je huid zacht en soepel wordt. Daarnaast is het een natuurlijk product dat goede vetten bevat en het voedt je huid als geen ander. Voeg eens in de zoveel tijd een scheutje olijfolie toe in je badwater en je merkt direct verschil. Laat je de olijfolie liever in het keukenkastje staan? Dan kan je kiezen om een bodylotion of huidolie op natuurlijke basis te gebruiken. Bij deze lotion van Itinera staat olijfolie centraal en is 94% van de ingrediënten natuurlijk. Dit betekent geen toegevoegde chemicaliën die de huid weer onrustig kunnen maken.

Beeld: instagram @jadeywadey180