Real life

Girls Issues: Ik at niets meer door mijn relatie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die last heeft van stress en relatiestruggles. 

Hey Girlscene,

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik heb een paar weken geleden een vriendje gehad. Hij is één jaar ouder dan ik ben. Zelf ben ik vijftien jaar. We waren erg snel een koppel geworden en daardoor ging onze relatie niet zo goed… We hadden besloten om er een punt achter te zetten. Het probleem is dat ik hem erg mis en hij mij ook. We hebben besloten dat we nog eens gaan afspreken, maar dat is juist het probleem. Vanaf het moment dat ik met hem was, had ik veel last van stress. Ik kon er bijna niet meer van eten en werd ‘s nachts vaak wakker.

Hoe komt dit en wat kan ik eraan kan doen? Ik wil hem erg graag terug, maar we moeten elkaar wel beter leren kennen.

Mijn vraag is nu:
– Wat moet ik doen om de stress weg te krijgen?
– Waar komt al die stress vandaan?
– Moet ik weer terug naar hem gaan?

Wat moet ik doen? Ik hoop dat jullie hier een antwoord op hebben.

Groetjes Anoniem

girls issues:

Lieve Anoniem,

Wat een vervelende situatie. Als jullie elkaar missen, is het helemaal geen slecht idee om weer eens wat af te spreken. Zo leren jullie elkaar beter en dat is wat je wilt. Jullie hoeven toch niet meteen een relatie te nemen? Doe dit pas op het moment dat jullie er allebei zeker van zijn dat het goed voelt. Ga samen picknicken in het park, of kijk een leuke film.

Het is natuurlijk wel vervelend dat je veel last had van stress in de periode dat je samen was met je vriendje. Als jullie het leuk hadden samen, hoeft de stress niet per se iets met hem te maken te hebben. Heb je het misschien druk gehad met school of andere dingen? Dat kan namelijk ook stress veroorzaken. Het wordt allemaal iets te veel en je bent vaak moe. Wil je weten of het echt stress is waar je last van hebt? Lees dan even dit artikel.

Als je last hebt van stress, wil je daar natuurlijk vanaf. Het belangrijkste is om te ontspannen. Je kunt af en toe even een rustmomentje pakken en naar ontspannende muziek luisteren. Sporten helpt vaak ook tegen stress. Je krijgt meer energie en dat is net wat je nodig hebt. Ga dingen doen die je echt leuk vindt (misschien wel samen met je vriendje). Neem ook de tijd om te eten, ook al heb je misschien geen honger. Zoek een recept dat je lekker vindt en ga het koken. Dat is ook een manier van ontspannen. Als je nog meer tips wilt om te ontspannen, kun je even dit artikel doorlezen. Misschien zit er nog iets voor je tussen.

Hopelijk heb je hier iets aan om van je stress af te komen. Voor nog meer tips tegen stress, kun je dit artikel lezen. Als je stress weg is en je lekkerder in je vel zit, gaat het vast en zeker ook goedkomen met je vriendje

Succes!

Liefs,
Girlscene