Lifestyle

Klaar voor school? Hierdoor ruim je sowieso eerst even je kamer op

School is weer begonnen en dat betekent een nieuw jaar en een frisse start. Wat daar bij helpt is een schone en opgeruimde kamer. Het is veel fijner om in een nette kamer te komen in plaats van elke keer die troep weer te moeten zien. Dus huppatee, pak de stofzuiger en prullenbak er maar bij! Jij gaat je kamer weer even goed opruimen.

1. Opruimen
Een opgeruimde kamer geeft veel meer rust dan een kamer waar van alles op de grond ligt en rommelig is. Ruim stap voor stap je kamer op. Begin met de vloer, dan je bureau, maak je bed weer even mooi op en ga zo maar door. Door je kamer op te ruimen creëer je ook weer rust in je hoofd. Het is zoveel fijner om een nette kamer binnen te lopen. Probeer je kamer ook zo opgeruimd mogelijk te houden. Doe dat door met jezelf af te speken elke ochtend je bed op te maken en je kleding niet op de grond te laten slingeren.

2. Schoonmaken
Je kamer kan vast wel weer een grote schoonmaakbeurt krijgen. Goed onder het bed stofzuigen, even de kastjes van de muur af schuiven, een doekje over de planken; het kan vast geen kwaad. Tijdens het schoonmaken komt er ook weer van alles naar boven. Gooi de dingen die je niet meer gebruikt of niet meer belangrijk zijn weg. Door telkens spulletjes te bewaren kom je nooit van die troep af. Het stapelt alleen maar op.

3. Make-over
Is jouw kamer wel toe aan een make-over? Dat is hartstikke easy en nog eens leuk om te doen. Niet zo’n groot budget? Met DIY’s kun je je kamer al een leuke touch geven. Bij een goedkope winkel, zoals Action, is er een groot aanbod aan DIY-spullen en toffe meubels. Een nieuw kleurtje op de muur geeft ook weer een frisse uitstraling. Het is nu helemaal in om je muur in een kleur zoals fel geel, donkerblauw, rood of licht roze te verven. Het kan gewaagd zijn, maar wel heel tof.

4. Organiseren
Een georganiseerde kamer is wel zo fijn. Als alles zijn eigen plekje heeft, vind je dat veel makkelijk terug. Met bakjes, mandjes, mappen en kastjes kun jij al jouw pennen, sleutels, sieraden en boeken organizen. Een georganiseerd bureau ziet er ook nog eens mooi uit. Net als bij tip 1, probeer het zo netjes te houden. Lukt dat niet? Ruim elke week alles goed op.

Om je wat te helpen met organizen en DIY’s, staan hier een aantal video’s voor je klaar.